Ihan mukavasti on koulutushetket edistyneet. Edelleen istu on ainoa, joka aina onnistuu, mutta tänne-komennon kanssa on tapahtunut kiitettävää edistystä. Tosi hyvin Miko myös ottaa jo kontaktia kun sitä nimeltä kutsuu. Tietysti se vaihtelee sen mukaan mitään muuta mielenkiintoista ympärillä on... Ulkona tule-sanalla Miko usein lähtee liikkeelle/samaan suuntaan kuin itse menee. Joskus sitä vaan pitää toistaa useampaan kertaan. Maahan menokin onnistuu ihan hyvin, mutta maahan-sana ei ole vielä tuttu. Eilen illalla yritin harjoitella irti-komentoa kun Miko piti niin yhdestä lelusta kiinni, mutta heti kun se haistoi makupalat, se jätti lelun ja tuli etsimään makupaloja Hymy Miko reagoi paremmin minun ääneen kuin Markuksen. Kai se on se korkeampi ääni ja se, että vietän pojan kanssa enemmän aikaa.

Puremisen kanssa edelleen tuskaillaan ja monenlaisia konsteja olen jo kokeillut. Kävin parina päivänä lukemassa keskustelupalstoja pennun puremiseen liittyen ja oli kiva huomata, että kova pureminen ja riehumiskohtaukset on ihan normaalia kun välillä on tullut mietittyä, että enteileekö tuo aggressiivisuutta isompana... Hymy Ei-sanalla ei ole mitään merkitystä, tosin en tiedä tietääkö poika mitä ei tarkoittaa. Käden pois ottaminen ja liikuttaminen muualle vain lisää intoa, sormella kielen painaminen saa irroittamaan otteen mutta puremaan sen jälkeen uudestaan... Melkein kaikki mitä on kokeillut on aluksi toiminut, mutta sen jälkeen vain innostanut. Välillä olen pistänyt pojan jäähylle aitaukseen, mutta en sinne sitä haluaisi pistää kun se on turvapaikka ja nukkumispaikka Mikolle. Yleensä poika on lopettanut kun sen pari kertaa putkeen on pistänyt aitaukseen. Huomiotta jättäminen eli tilanteesta pois lähteminen auttaa, mutta on vaikea olla reagoimatta mitenkään kun Miko aluksi lähtee perään ja puree nilkkoja. Se kun vähän tuntuu, erityisesti paljaalla iholla. Tänään on otettu käyttöön veden suihkuttaminen. Aluksi Miko oli hämillään suihkauksen jälkeen, mutta myöhemmin päivällä suihkaus innosti sen leikkimään. Vesi toimii välillä, mutta ei aina. Ostin tänään etikkaa, joten sitä sitten seuraavaksi. Onneksi täsäkin asiassa on jonkin verran edistytty kun käsiin ei ole tullut pahemmin uusia ruhjeita Hymy Nyt jo kehtaa lähteä ilman villatakkia ulos, mutta kyllä tuo oikea käsi kyynärpään ja olkapään väliltä aika pahoinpidellyltä näyttää. Sinne tulee nimittäin mustelmia helposti.

Kaksi viimeisintä yötä on mennyt oikein mukavasti, Miko ei ole nimittäin herännyt kertaakaan ennen aamua Hymy Vaikka viime yö olikin parhaiten nukutuista sen jälkeen kun Miko on taloon tullut, päiväunet tuli silti otettua tavalliseen aikaan. Univelkaa varmaan. Miko on myös siitä lähtien, kun siirsimme sen aitauksen takaisin olohuoneeseen viime viikolla, pidätellyt pissaa koko yön. En siksi pidä enää sanomalehtiä aitauksessa ollenkaan, vaan niitä on vain eteisessä. Ajattelinkin, että ehkä enää ei tarvitse kehua Mikoa kun se tekee pissat paperille. Ja tietysti heti tuon ajatuksen jälkeen viime perjantaina, kun olin lattiat pessyt, Miko pissasi keskelle olohuoneen lattiaa Yllättynyt Mikä lie sitten siihen syynä. Mutta tosi ylpeä olen pojasta kun se alusta asti on muutamaa vahinkoa lukuun ottamatta tehnyt asiat paperille. Hyvin siis alkanut opettelu kasvattajan luona Hymy Mutta siihen, että kaikki tarpeet tehdään ulos, menee varmaan aikaa vielä ihan runsaasti. Kerrostalon neljännestä kerroksesta kun ei poikaa tosta noin vaan nosteta pihalle kun näyttää olevan pissahätä...