Eilen illalla päästiin tekemään vähän pidempi lenkki. Aika alkuvaiheessa Markus meni käymään kotona kun ei ollut ihan varma sulkiko makuuhuoneen oven. Kotona oli pupu vapaana ja makuuhuoneeseen ei pupulla ole asiaa kuin valvonnassa. Miko olisi tahtonut lähteä Markuksen perään ja se jäikin sitten istumaan ja ulisemaan kun en sitä päästänyt menemään. Sitten kun oltaisi päästy jatkamaan matkaa, niin ohi meni poikia joiden perään Miko jäi katsomaan. Matkaa emme päässeet jatkamaan ennen kuin viimeinenkin poika katosi näkyvistä. Ei me kovin kauas ehditty kun Markus jo tuli takaisin. Päästin Mikon hihnasta irti ja se juoksi oikein kovaa Markuksen luokse Hymy Miko istui ulkonakin käskystä, mutta grillillä, jossa oli ruokaa maassa ja muita ihmisiä, jouduin toistamaan istu-komentoa muutaman kerran ennen kuin poika istui. Ulkona harjoittelimme myös tänne-komentoa. Kotona kokeiltiin maahan menoa.

Kiersimme taas keskustan kautta ja oikaisimme yhden liikerakennuksen takaa ja autokorjaamon pihan läpi. Autokorjaamon edessä Miko sai vainun. Häntä pystyssä ja nenä maassa se siinä kierteli ympäriinsä. Kysyin, että onko siinä pupu mennyt. Hetken päästä Miko otti jotain suuhun ja se oli jäniksen papana Hymy Kävimme hakemassa iltapalaa Nummelan autogrilliltä, josta siirryin muutaman minuutin oleskelun jälkeen Mikon kanssa vähän sivuun, kun maasta löytyi niin paljon kaikkea syötävää ja nuoltavaa. Kovin innokkaasti Miko lähti Markuksen perään kun ruuat oli saatu. Taisi tuoksu olla herkullinen. Loppumatkan kotiin Miko tekikin spurtteja ja meidän pihassa vähän riehui. Luulin, että se sammuu kotona melko pian kun ulkonakin olimme olleet jo yli tunnin. Mutta kotona poika riehui varmaan enemmän kuin koskaan ennen. Kauheeta vauhtia se juoksi ympäri kämppää Hymy Kun kohtaus oli ohi, Miko nukahti melkein heti, mutta heräsi yöllä kolmen jälkeen ja viideltä. Se nukahti puoli kuuden aikoihin 45 minuutiksi ja sen jälkeen Markus nousi ylös ja minä sain jäädä nukkumaan. Tämä oli vasta toinen kerta kun sain jäädä nukkumaan ja Markus hoiti aamuruokinnat, -ulkoilut ja -leikit.

Aamupäivällä Miko löysi jo toisen kerran Rautian nurmikolta linnunpoikasen raadon. Kun en halunnut enää sitä kaivaa Mikon suusta, tiputin sen yhden puskan keskelle. Se raato on ihan litteä ja ehkä 5 cm korkea, näyttää kauempaa lehdeltä ja lähempää ihan fossiililta. Se on varmaa vastakuoriutuneen linnunpoikasen raato tai sellaisen, joka ei ole kerinnyt kuoriutuakaan. Miko kuitenkin haistoi sen siellä puskassa ja yritti sinne vetää. Miko veti ja veti ja alkoi jo ulista. Nostin sen syliin ja kannoin vähän kauemmaksi, jolloin se sai muuta ajateltavaa. Mentiin sitten heinikon keskellä olevalle polulle. Pitkissä heinissä on sitä jotain Mikon mielestä. Taas Miko heittäytyi heiniin ja kieri siellä ja pureskeli heiniä. Sain siinä ihan hyviä kuvia kun Miko tuli takaisin polulle.

1247826162_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä olisi vielä Miko 6 viikkoa ja Miko 10 viikkoa.

1247826130_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1247826146_img-d41d8cd98f00b204e9800998e