Nyt on ensimmäinen tehoagilitykurssin kerta takana ja yhdeksän kertaa edessä. Viime torstai opetti, että on tärkeää ennen koulutusta kuluttaa Mikon ylimääräinen energia (viikonloppuna ei ole tätä ongelmaa ollut kun Mikon ei ole tarvinnut olla koko päivää yksin), joten menimme ulos 45min ennen lähtöä. Olimme ensin puoli tuntia apilapellolla, jossa Miko kovin taas juoksenteli.

Kurssilla oli pentuagilitystä tutut espanjanvesikoira Miina ja kääpiösnautseri Tirri. Me kolme olimmekin nuorimmat, Miina n. 6kk ja Tirri 7kk. Muita olivat kultainennoutaja (Doubiksi sitä kai kutsuttiin), australianpaimenkoira 9kk, pumi Nappi 1v, schipperke Myrsky 1,5v ja länsigöötänmaanpystykorva Frida 1,5v.

Aloitimme esittäytymisellä ja sen jälkeen menimme 4 koirakkoa kerrallaan kokeilemaan meille ennestään tuttuja esteitä. Ohjaaja samalla katseli meitä. Kokeilimme Mikon kanssa ensin keppejä ja sitten hyppyestettä, jonka edessä Miko nätisti häiriöistä huolimatta odotti, että annoin hyppykäskyn. Yritimme myös putkea, vaikka osasin arvata ettei Miko sinne mene. Eikä mennyt. Teimme lopuksi vielä yhden hypyn.

Ensimmäinen suoritettava estesarja oli putki + hyppy. Putki oli u:n muodossa, joka vaikeutti meidän sarjaa. Ohjaaja piti Mikosta kiinni ja yritin putken toisessa päässä, johon Miko ei siis nähnyt, huudella sitä. Miko ei millään tullut ja lopulta ohjaaja oli takapuolta myöten putkessa Mikon kanssa Ja vihdoin Miko juoksi putken läpi ja pääsin ohjaamaan sen esteelle. Toinen kerta meni vähän paremmin, mutta ei Miko tälläkään kerralla ollut kovin halukas menemään putkeen. Ohjaaja teki seuraavaksi radan, jossa jokainen suoritti esteitä oman osaamisensa mukaan. Osa kurssilaisista kun oli melko edistyneitä. Meidän suoritettavana oli kepit + putki + kepit + hyppy. Sarja meni ihan ok, Mikokin tuli putkesta taas vähän nopeammin.

Lopuksi ihmiset pääsivät juoksemaan ja koirat odottivat sivussa, kun harjoittelimme valssausta. Kesti vähän aikaa tajuta mihin suuntaan oikein piti kääntyä. Kokeilimme sitä kahdella erilaisella estesarjalla. Minä ja pari muuta menimme pussi + este sarjan monta kertaa kun muut menivät vain kerran. Mutta muille se olikin tuttua. Eikä me siis menty montaa kertaa sen takia, ettei olisi onnistunut vaan että jäisi mieleen. Kotitehtäväksi tuli valssauksen harjoittelua.

Kurssin aluksi ohjaaja selitti miksei nuorimmat koirat saa harjoitella kontaktiesteitä (joista tilassa oli keinu ja A-este), mutta meille sanoi, että kuukauden päästä voi vähän kokeilla.