Tänään kävimme kertaamassa pentukurssin asioita. Meitä oli paikalla vain kolme. Mikon lisäksi oli 5,5kk bichon frise (tai vastaava) Oliver ja 6kk jackrussell Nesto. Saimme esittää toiveita, mitä käydään läpi. Sanoin, että ohittamista ja seisomista voisi harjoitella. Oliverilla oli toiveena ohittamisen ja luoksetulon harjoittelu ja Nestolla myös ohittaminen ja seisominen.

Aloitimme ohitusharjoituksilla, jotka menivät ihan hyvin. Ulkona ei vain aina muista/kerkiä ottaa nameja esiin jos toinen koira tulee vastaan. Aikaisemminhan Miko oli suoraa menossa leikkimään muiden koirien kanssa, mutta nykyään se jähmettyy paikoilleen ja vasta ihan lähellä yrittää päästä toisen koiran luo.

Seuraavaksi vuorossa oli seisominen. Meille ohjaaja ehdotti etten käytä mitään sanaa, kun sanoin Mikon menevän istumaan kun sanon sille seiso. Olen sanonut seiso-sanaa kun olemme harjoitelleet seisomista, mutta ei se vielä taida tarkoittaa Mikolle mitään. Hienosti Miko seisoi kun sille koko ajan syötti nameja Ohjaaja kävi myös kopeloimassa koirat ja hyvin Miko antoi katsoa hampaat. Ohjaaja sanoi, että Miko oli tosi nätisti eikä välittänyt vaikka hän vähän siirsi jalkaa ja kosketteli joka puolelta.

Sitten teimme luoksetuloharjoitukset. Miko taas tuli kovaa vauhtia luokseni, ei sitä tarvitse edes innostaa, että vauhtia löytyisi Tämän harjoituksen jälkeen kukaan ei enää keksinyt mitään mitä voisi harjoitella. Ohjaajalta saimme vielä vinkkejä ja hän sanoi, ettei ensimmäistä näyttelyä kannata jännittää kun kyse on kuitenkin pennuista. Ei ne välttämättä käyttäydy niin hyvin Jackrussell on myös ensi sunnuntaina menossa ensimmäiseen näyttelyyn. Mikolla ja jackrussell-Nestolla synkkasi niin hyvin, että saimme lopuksi päästää kaikki pennut vapaiksi leikkimään. Miko oli leikkien ja juoksemisten jälkeen ihan loppu.

Ari tuli Lauran, Alexanderin ja Sebastianin kanssa hakemaan meitä, kun menimme meille pelaamaan Wiitä. Oli vähän ahdasta Mikon kanssa etupenkillä kun Miko ei mahtunut jalkoihin. Eikä Miko tahtonut löytää hyvää asentoa ja liikkui vähän väliä. Meillä olikin muutaman tunnin sen verran melua ja melskettä, että vasta vieraiden lähdettyä Miko pääsi kunnolla lepäämään Heti lenkin jälkeen Miko meni suoraan sohvalle ja silmät kiinni.

Punnitsin Mikon tänään ja vaaka (eli siis Wii Fit tasapainolauta) näytti 12,8kg Mikon kyllä täytyy olla vähän liian tuhdissa kunnossa kun painaa niin paljon paria sisarusta enemmän... No, näyttelyarvostelussa varmaan mainitaan jos on esitetty tuhdissa kunnossa