Eilen illalla uudet talvivaatteet pääsivät ensikäyttöön ja vaikka tunsin itseni Michelin-ukoksi, niin oli ihanan lämmin Kiva kun ei ollut takapuoli jäässä ja ylävartalokin pysyi lämpimänä. Tänään ei ollut yhtä kylmä, joten toppatakkia en ole tänään käyttänyt. En kyllä tiedä olisinko kehdannut sitä pitää valoisaan aikaan Käytin yhtä toista paksumpaa takkia, mutta siinä ei ole huppua, joten kylmältä tuulelta ei päässyt suojaan.

Olimme päivällä pitkään ulkona, jolloin Miko sai juosta vapaana. Samalla otin myös kuvia. Näinä pimeinä aikoina viikonloppuna pitää aina kuvata Ulos lähdimme kun Miko sitä niin kovasti vaati. Miko kävi ensin ovea rapsuttamassa ja sitten se vikisi. Kun mitään ei tapahtunut (pistin pyykkiä juuri silloin kuivumaan), Miko alkoi enemmän vikistä ja kävi uudestaan ovella. Ulkona selvisi syy sille, miksi Mikolla oli niin kova tarve päästä pihalle. Sillä oli vatsa vähän sekaisin ja se joutui kyykistymään muutamia kertoja ulkoilun aikana. Ehkä eilen Mikolle tuomani poron lantioluu sai vatsan sekaisin ja jätökset ikävän keltaisiksi.

Kuuden aikoihin ulkoa alkoi kuulua pauketta. Katsoin ikkunasta ja huomasin, että Prismalla ammuttiin ilotulitteita. Avasin ikkunan, jotta näkisin miten Miko paukkeeseen reagoi. Miko ei reagoinut mitenkään silloin kun ikkuna oli kiinni, mutta kun avasin ikkunan, Miko hetken kuunteli kummia ääniä ja meni sitten peloissaan Markuksen jalkoihin. Pidin ikkunaa auki koko ilotulituksen ajan, että Miko tottuisi ääneen ja hain myös nameja. Palkitsin Mikoa kun se pyynnöstä tuli luokseni ja kerran se jopa tuli ihan oma-aloitteisesti luokseni. Siitä tietenkin palkitsin. Enimmäkseen Miko istui peloissaan pöydän alla Markuksen jaloissa. Olimme olleet lenkillä Prisman lähellä tuntia aikaisemmin. Onneksi emme olleet tuohon aikaan tai Miko olisi saanut sydärin Hyvä, että tuli tämäkin koettua. Tietää, ettei uudenvuoden lähestyessä kannata pitää Mikoa vapaana, sillä joku kuitenkin pamauttelee ennen aikojaan.

Ennen huomista näyttelyä piti pyytää Mikon kanssa tapaamiamme ihmisiä katsomaan Mikon hampaat ja korvat, mutta enpä muistanut koko asiaa muuten kuin kotona jälkikäteen. Toivottavasti silti huomenna menisi paremmin. On vähän hankalaa arvioida, milloin Mikon arvostelu on, kun arvostelu alkaa klo 9.30 ja seuraava aikatauluihin merkitty aika on klo 13. Miko on kylläkin toiseksi viimeinen koira ennen tuota klo 13. Todennäköisesti Miko on vähän ennen yhtä, mutta meneekö tosiaan Mikoa ennen oleviin 54 koiraan yli 3 tuntia? Meidän bussi on Helsingissä joko klo 11.05 tai 11.35. Todennäköisesti menemme tuolla aikaisemmalla ja sitten varman saamme odottaa 1,5h omaa arvostelua

Sen jälkeen, kun Miko nenällään tuuppasi kameraa, kuvista tuli vähän utuisia

Missäköhän on namia