Tulimme Mikon kanssa juuri lenkiltä ja olen tyytyväinen, että Mikoa pelotti ihmiset, ei raketit Heti kun tulimme ulos alkoi kuulua rakettien pauketta, mutta Miko ei välittänyt pamahduksista. Välillä, jos pamahtelua tai rätinää kuului ihan lähellä, Miko pysähtyi katselemaan ja kuulostelemaan. Mutta ei se missään vaiheessa tuntunut pelkäävän. Olin ottanut nameja mukaan ja aika usein Miko käveli vierelläni namia odottaen Paluumatkalla kaksi miestä ja poika pysähtyivät rakettien kanssa risteykseen, johon olimme Mikon kanssa juuri tulossa. Miehet aikoivat ilmeisesti pamautella raketteja siinä ja toinen miehistä sanoi, että antavat meille vähän etumatkaa ettei Miko niin säikähdä. Mikon mielestä miehissä oli jotain epäilyttävää ja pelottavaa, joten se ei suostunut liikkumaan. Toinen mies kysyi onko Miko säikähtänyt raketteja. Vastasin, ettei ole, mutta he ovat pelottavia ja mies nauroi Sain vähän hihnasta vetämällä Mikon viimein miesten ohi.

Aamupäivällä päästin Mikon vapaaksi, mutta ensin mietin kannattaako se, jos joku vaikka jo ampuu raketteja. Ei olisi kiva, jos Miko säikähtäisi niin, että juoksisi karkuun. Ajatteli sitten, että tuskin vielä silloin paria paukausta enempää tulee. Mikolla oli hauskaa lumessa juostessa ja pitihän päätäkin käyttää hangessa. Olin myös ottanut Mikon uuden lempilelun, kong wubban, mukaan, jota heittelin sille. Tietenkin otin kuvia, niitä alla ja loput Kuvaboxissa. Kun kuulin kerran raketin pamauksen, pistin Mikon kiinni ja teimme vielä pienen lenkin. Vastaan tuli pieni villakoirauros, jota Miko on ehkä kerran aikaisemmin nuuhkaissut. Miko halusi päästä tervehtimään koiraa ja villakoira myös kovasti veti Mikon suuntaan. Kun koirat pääsivät lähietäisyydelle, Miko syöksyi täynnä intoa villakoiran kimppuun ja kävi tervehtimässä myös omistajaa. Tämän Miko teki hyvin korkeaa ja kovaa ääntä käyttäen Taas sai tältä pikkukooikerilta kuulla uuden äänen Ohikulkijoita nauratti Mikon kimeä, huutava ääni. Yksi pariskunta pysähtyi ja nainen olisi halunnut silittää Mikoa, mutta Miko alkoi haukkua ja hyppiä puolelta toiselle. Nainen oli siis vähän pelottava Mikon mielestä, mutta jonkin aikaa kuljimme samaa matkaa ja Mikon piti harrastaa tätä naisen härnäämistä. Pariskunta arveli Mikon olevan vielä nuori, kun se oli niin energinen ja leikkisä.

Meillä uusi vuosi jatkuu täällä kotona limun ja sipsien parissa Markus on flunssassa ja itsekin olen kohta vetänyt pullollisen mustaherukkamehua. Onnea uudelle vuodelle ja vuosikymmenelle!


Miko lumiparta näyttää kieltä :)


Mikon lempilelu