Vihdoin odotettu loma alkoi. Ostin sen kunniaksi Ben&Jerry's jäätelöä Tosin taisin tuota jäätelöä ostaa myös viikko sitten palkankorotuksen vuoksi, mutta molemmat hyviä syitä ostaa kallista, mutta niin hyvää jäätelöä On niin perjantaifiilis, että ihmettelin aamulla bussissa miksi Metro-lehti (=pääkaupunkiseudun ilmainen uutislehti) oli niin ohut, kun normaalisti perjantain lehden välissä on viikkoliite. Sitten muistinkin, että on vasta tiistai

Eilen aamulla Miko lähti yhtäkkiä Idan ja Beean talon edessä kauheaa vauhtia nenä maassa eteenpäin. Syykin selvisi, kun näin Idan ja Beean menevän omaan rappuun. Miko oli siis haistanut Beean jäljet. Tänä aamuna samaisella lenkillä pienen mutkan takaa juoksi jotain meitä kohti ja luulin ensin, että se on pupu. Se olikin Beea, joka oli ilmeisesti kuullut meidät. Beea kävi vain moikkaamassa ja juoksi samantien takaisin Idan luokse. Mikon olisi taas tehnyt mieli leikkiä Beean kanssa, mutta en uskalla päästää Miko kovin vapaana hihnan päässä riehumaan, vaan pidän hihnan aina tiukalla. Miko on nimittäin aina Beean nähdessään niin innoissaan, ettei se yhtään osaa varoa. Mikoa jo viisi kertaa pienemmälle Beealle voi käydä huonosti. Jos Miko olisi vähän rauhallisempi, niin sitten saisi leikkiä.

Miko hauskuutti minua lenkillä, jonka teimme kun tulin kotiin. Mikon mielestä lumihiutaleiden, tai oikeastaan niiden varjojen, metsästäminen oli kivaa. Se oli niin hyvännäköistä, kun Miko seisoi hievahtamatta paikallaan ja yhtäkkiä syöksyi maassa näkemänsä varjon päälle. Pääasiassa Miko teki tätä syvissä kinoksissa ojan pohjalla, joten Mikosta näkyi vain selkä, häntä ja pää Välillä se vain makoili paikoillaan ja läiski tassulla maata varjon nähdessään. Miko tykkää muutenkin touhuta kinoksissa, vaikka aurattu tiekin olisi tarjolla. Miko jää välillä kaivamaan hankea ja työntää päätä syvälle lumeen. Oikein hyvien hajujen perässä Miko liikkuu pää kinosten sisällä Välillä hangessa tehdään spurtteja. Taitaa poika tykätä lumesta Sen verran lumet sekoittaa Mikoa, että ensimmäiset pissat tulee aika usein meidän pihalle. Miko heti kinoksen nähdessään nostaa koipea. Normaalisti Miko on aina pidätellyt, kunnes emme ole enää meidän sisäpihalla. Tykkää varmaan pienten lasten äidit hyvää pihan keltaisista lumista... Nyt en enää anna Mikon jäädä pihaan haistelemaan.

Lenkillä menimme yhden bussipysäkin ohi, jossa oli kolme naista. Naiset taisivat pitää Mikoa söpönä ihastelevien äänien perusteella ja Miko sitten pysähtyi ja kääntyi katsomaan naisia, jotka ihastelivat lisää Yksi kutsui Mikoa luokseen, jolloin Miko lähti äkkiä häntä koipien välissä eteenpäin. Pikku pyrähdyksen jälkeen Miko kääntyi katsomaan ja kun naiset sanoivat jotain, että "älä pelkää", niin se luikki taas pakoon

Sunnuntaina tilasin kevythäkin ja nyt se on koottuna olohuoneen lattialla, nopeaa toimintaa! Oli kyllä käsille koetus kantaa häkki postista kotiin kun painoa oli 6kg. Häkki on ihan reilun kokoinen ja hyvin Miko meni sisälle makupalojen avustuksella. Voisin viedä häkin makkariin, jos Miko vaikka alkaisi siellä nukkua ja häkistä tulisi turvallinen oma paikka. Miko esittelee häkkiään: