Perjantaina meidän piti mennä Helsinkiin yöksi, kun olimme menossa keikalle Tavastialle ja Miko olisi mennyt äidille ja Arille hoitoon. Markus kuitenkin sairastui, joten hän jäi Mikon kanssa kotiin ja minä menin yksin. Olin kotona vasta kahden jälkeen ja nukkumaan taisin päästä vasta lähempänä neljää. Lauantaiaamuna oli herätys klo 8.30 eli paljoa ei ollut unta luvassa. Miko tietenkin herätti jo kahdeksalta ja kun sänkyyn tuleminen ei saanut minua ylös, niin poika alkoi vinkua.

Lauantai meni messarissa Voittaja 09-näyttelyssä, kun katsoin kooikerkehän, joka alkoi reilusti myöhässä. Ennen kooikereita oli mustaterrierit, joista en ollut aikaisemmin kuullut. Luulin, että ne ovat pieniä mustia terrierejä, mutta ne olivatkin valtavia mustia terrierejä Terrierien urokset olivat vasta menossa, kun tulin kehän laidalle, joten kävin kiertelemässä myyntikojuja. Ostin Mikolle kolme lelua joululahjaksi. Yritin valita kestävän näköisiä, etteivät menisi heti rikki. Kasvattajalta saatu, kestävää tekoa ollut solmulelu näyttää nyt tältä:

Eli siitä on tullut vain lankakasa (jonka heitin perjantaina roskiin). Olin myös pyytänyt, että rotutuotteet tuodaan messariin, joten sain mukaani koulutusliivin, pipon ja kaulaliinan hienoilla kooiker-brodeerauksilla Kassista löytyi myös kooikerkalenteri. Mantteli olisi myös ollut kiva, mutta en sellaista vielä lokakuussa viitsinyt kasvavalle pojalle tilata.

Mikon näyttäminen Monica-kasvattajalle jäi välistä, kun en Mikoa voinut suunnitelmien muutosten vuoksi ottaa mukaan. Oli kiva nähdä kasvattaja pitkästä aikaa ja Monicalla oli tarjolla maistuvia kooikerpipareita ja glögiä Sain kuulla, ettei lauantain tuomarille kannata viedä Mikoa näytille. Hyvä tietää, ettei turhaa reissua tee, kun hän on kai joskus antanut hylätyn liian isoille koirille. Kun en muitakaan tuomareita tunne, niin täytyy aina ennen ilmoittautumista kysellä millainen tuomari on kyseessä

Muutamien kooikereiden seisominen kehässä, erityisesti Milon, jäi mieleen. Milo seisoi niin nätisti paikoillaan tuomarin arvostelun ajan. Siinä onkin jo reilusti tavoitetta seisomisen opetteluun

Sunnuntaina oli vuorossa PMV 09. Kiertelin taas ensin myyntikojuja ja matkan lähti pari ruokapurkkia, nameja ja pallo. Kooiker-kehä oli taas jäljessä ja ehdin siksi nähdä vain urokset. Lähdin kotiin, kun parasta urosta valittiin. Meillä oli treffit Leevin kanssa.

Menimme lenkille harjulle eli "pururatojen" luo. Tänään harjulle nouseminen tuntui erityisen raskaalta... Miko ja Leevi kävivät taas heti toistensa kimppuun sen jälkeen Miko vasta noin parin metrin päässä Leevistä tuntui tunnistavan kaverin. Sitä ennen ei voinut liikkua. Tuli meille taas uusia maisemia, kun en ollut koskaan aikaisemmin käynyt siellä missä lenkkeilimme. Näin sitä oppii tuntemaan omaa kotikuntaa Kooikerit sopivat oikein hyvin lumiseen maisemaan. Miko nautti kun sai juosta mielin määrin, mutta kova juokseminen taisi tehdä janoiseksi kun Miko välillä nuoli lunta. Tainalla oli mukana Mikon (ja Leevin) herkkua, maksamakkaraa, ja Miko välillä kävi hyppimässä Tainan namipussilla. Taina olikin meistä se suositumpi Pääsimme Tainan kyydillä takaisin kotiin, mutta Mikon saaminen autoon osoittautui vaikeaksi. Miko on joskus hypännyt Leevin perässä autoon, mutta tänään se ei vaan jostain syystä tullut autoon. Menin itsekin autoon istumaan ja kutsuin Mikoa, mutta ei. Nousin autosta ja olisin napannut Mikon syliin, mutta Miko ei tahtonut tulla otetuksi kiinni. Miko lähti aina karkuun jos tulin liian lähelle eikä alueelle yhtäkkiä ilmaantuneet muut koirat auttaneet asiaa. Miko kävi kaikkien muiden koirien luona, mutta lähti heti kauemmaksi kun tulin sitä hakemaan. Mikon kiinniottaminen onnistui vasta kun Taina laski Leevin maahan ja Miko tuli Leevin luokse. Sitten autoon ja kohti kotia. Yhteensä ulkoiluun matkoineen meni kaksi tuntia. Luulin ottaneeni hyviä kuvia, mutta olikin jo vähän hämärää (ei kylläkään yhtä hämärää kuin kuvien mukaan). Ensi viikonloppuna meidän pitäisi nähdä aikaisemmin, joten ehkä sitten parempia otoksia.

Kuvaboxista löytyy kuvia
- Voittajasta
- Pohjoismaiden voittajasta ja
- Leevin tapaamisesta.
Messarissa kun ei valaistus ole ihan sopiva peruspokkarilleni (tai en vain osaa käyttää), niin kuvista tuli ikävän tummia kun zoomasin.


Hajujen perässä (Leevi edessä)


Miko alla


Leevi alla


Leevi ja Miko