Eilen kosketusalustatreenit menivät tosi hyvin ja Miko meni joka kerta innolla matolle. Erityisen hyvää eilisissä kotitreeneissä oli se, että ensimmäistä kertaa seiso-käsky sai Mikon seisomaan Miko oli maassa, josta nousi. Tänään tosin myös seiso-käskyn kanssa tapahtui sitä, että Miko meni joko istumaan tai maahan seisomisen lisäksi. Kannattaa siis käyttää vielä pientä käsiavustusta.

Selailin tänään helsinkiläisten agilityseurojen kotisivuja ja ilokseni huomasin, että ne ottavat alkeiskursseille myös seuraan kuulumattomia koirakkoja Alkeiskurssilaiset valitaan erilaisten testien perusteella ja halukkaita on varmaan pilvin pimein!  Pääasiassa ohjaajalla ja koiralla pitää olla hyvä kontakti ja perustottelevaisuus hallussa. Me voitaisi syksyllä yrittää pyrkiä alkeiskurssille ellei mitään muuta ole sitä ennen ilmaantunut. Ja sitä ennen riittää paljon harjoiteltavaa. Ajattelen jo kauhulla valintatestiä, jossa on uusi kenttä hajuineen sekä uudet koirat... En varmasti saa silloin Mikoon kontaktia, ainakaan ensimmäiseen puoleen tuntiin. Vapaana Miko ei pysy hallinnassani vaan menee haastamaan muita koiria leikkiin... Eli nyt ei ainakaan läpäistäisi yhtään testiä

Voisin käydä Mikon kanssa muutamissa Purina Areenan agilitykisoissa turistina, jotta voitaisiin harjoitella kontaktia noin suuressa häiriössä. Nyt ei tosin ole juurikaan agikisoja, ja ne mitä on, menee päällekkäin muiden menojen kanssa. Huhtikuussa vasta päästään seuraamaan kisoja, mutta keväällä ja kesällä niitä varmaan riittääkin. Jos vaikka Mikon saisi mitattuakin... Löysin muuten yhden koirakerhon sivuilta tietoa agiviikonlopusta, jossa on erilaisia kilpailuluokkia. Yksi oli starttiluokka, joka oli tarkoitettu vähintään 10kk ikäisille koirille ja rataan kuuluu vain putkia ja hyppyjä. Tuollainen kisa voisi olla ihan hyvä alku ennen möllikisoja. Mikolla ei vielä ole putki hallussa, joten tuo tapahtuma ei kuitenkaan sopisi meille

Keväällä käyn ilman koiraa katsomassa toko-kokeita, erityisesti ALO-luokan näkeminen kiinnostaa. Haluan nähdä millaista osaamisen täytyy olla. Meidän toko-kokeeseen/möllitokoon osallistumisen tavoite tuskin onnistuu tänä vuonna, mutta olkoon se silti tavoitteena. Jos Veikkolan Koirakerho järjestää taas syksyllä mätsärin ja sen yhteydessä möllitokon, niin ehkä siellä voi käydä kokeilemassa. Mutta se riippuu ihan siitä mitä silloin osataan.

Tänään tapasimme Leevin neljän jälkeen. Aurinko vielä paistoi ja oli muutenkin tosi kiva ilma. Menimme ison lumikasan ohi niitylle, jossa Taina ja Leevi jo odotti. Miko haistoi Leevin jäljet, joita se seurasi lumikasan päälle. Miko jäi lumivuoren päälle seisomaan ja katsomaan kauempana olevaa Leeviä. Miko oli niin hyvännäköinen kukkulan kuninkaana, että kaivoin kameran esiin. Tietenkin Miko lähti juoksemaan Leevin luokse heti kun sain kameran päälle... Pojilla oli taas kovat painit ja mukavaa tuntui olevan.

Tässä kuvia ja videon pistän ehkäpä huomenna, kun YouTube ei oikein tahtonut tänään ladata videota...