Tähän työviikkoon tuli mukavaa vaihtelua kun olin tänään luottamusmieskoulutuksessa Kirkkonummella (ja jatkuu huomenna). Olen ollut varaluottamusmies syksystä lähtien, joten oli jo aika saada vähän oppia, että tiedän jostain jotain Koulutuksissa parasta on tarjoilut, mutta valitettavasti hotelli Aavarannan tarjoilut eivät olleet yhtä hyvät kuin muualla. Logican tiloihin Pitäjänmäelle voisin lähteä mihin tahansa koulutukseen ruuan vuoksi, kaikki aamupalat, välipalat ja ruuat oli siellä niin hyviä Mutta jos nyt aiheeseen eli Mikoon...

Sain eilen illalla vihdoin Gipin suvun kirjaamisen päätökseen. Ei se mikään pikku homma ollut, paksu A5-kokoinen vihko tuli melkein täyteen nimiä ja tietoja. Ja ne pitäisi vielä siirtää koneelle... Mutta tuntui hyvältä saada isän suku päätökseen Osa sukuhaaroista päättyi tuntemattomiin uroksiin ja narttuihin, mutta päästiin ihan loppuun astikin eli kantanarttu Tommiehen Tein Gipin suvun kanssa niin, että jos tuli sama koira uudestaan vastaan, merkitsin että se löytyy muualta enkä enää kirjoittanut sen vanhempia uudestaan ylös. Se vähän hankaloittaa tietojen koneelle kirjausta kun joitain tietoja täytyy etsiä vihkosta. Seedan suvun kohdalla teen niin, että kirjoitan kaikki ylös, mutta en vain jätä tilaa koiran muille tiedoille jos ne löytyy jo aikaisemmin. Tulee vähän enemmän kirjoitettavaa, mutta ainakin kaikki nimet löytyy järjestyksessä vihkosta. Gipin kohdalla Tommie-kantanartun kirjoitin paperille vain kahdesti kun oikeasti varmaan aika moni haara päättyy siihen. Tänä aamuna aloitin Seedan suvun kirjaamisen ja jatkan nyt illalla. Kivaa kun saa vähän suomalaistenkin koirien tietoja pistää ylös, Gipi kun on hollantilainen.

Eilen illalla Miko kiipesi yhden lumivallin toiselle puolelle. Kun kutsuin sitä, Miko hyppäsi vallia päin. Siinä olikin niin paljon pehmeää lunta, että Miko upposi hankeen, vain pää jäi näkyviin. Hetken poika sai ponnistella, että pääsi sieltä ylös Tänä aamuna Miko haukkui pari kertaa yhdelle miehelle ja siitä tulikin mieleen, että Mikon edellisestä ihmisille haukkumisesta on jo vähän aikaa.

Sunnuntain agilityssa voisi vaikka aluksi tai lopuksi kokeilla paikkamakuuta. Sehän on ryhmässä suoritettava liike, jossa pitää olla vähintään kolme koiraa. Leevin tokotaidoista en tiedä, mutta eiköhän paikkamakuu suju. Olisi nimittäin kiva saada vähän paikkamakuu treeniä muutenkin kuin yksin kotona.