Maanantaina lähdin hyvillä mielin töihin kun Miko oli koko aamun ihan rauhallinen ja se alkoi vain kerran vinkua, mutta lopetti melko nopeasti. Miko jäi sängylle mussuttamaan possun kärsää kun suljin makkarin oven. Jätin pistämättä päiväpeiton sängylle, jotta meidät hajut olisi vähän "lähempänä" Mikoa Illalla menin leffaan ja kun lähdin, Markus oli juuri kaupassa. Minulle tuli vähän kiire bussiin, joten lähtö ei ollut kovin rauhallinen. Jätin Mikon makuuhuoneeseen ja annoin kai sille jotain syötävää. Ulkona meidän makuuhuoneen kohdalla (joka tosin on 4. kerroksessa) kuulin jotain ääntä, joka saattoi olla koiran pitämää haukun tapaista tai jotain muuta hätäistä ääntä. Mutta pakko oli juosta bussiin. Toivottavasti se ei ollut Mikon pitämää ääntä. Ainakin silloin oli hiljaista kun Markus tuli kotiin. Tulin kotiin vähän ennen yhtä (joo, aika myöhäinen aika arkipäivänä, mutta jos leffa loppuu klo 23 ja seuraava bussi lähtee vasta klo 0.00...) Onneksi Miko ei haukkunut kun tulin kotiin. Kai Mikon kuudes aisti oli havainnut, että tyttö tulee kotiin, niin nopeasti se makkarista tuli tervehtimään Markus ei ollut illalla ruokkinut Mikoa eikä vienyt sitä ulos, joten teimme pojan kanssa pienen lenkin keskellä yötä.

Tänä aamuna Miko vinkui aika paljon Markuksen lähdön jälkeen, mutta oli muuten rauhallisesti ja jäi syömään possun kärsää välittämättä siitä, että suljin makkarin oven. Jätin tällä kertaa myös radion päälle. Ja kuuntelin vähän pidempään alkaako ääniä kuulua. Taas jäi ihan hyvä fiilis, mutta vain naapurit osaa kertoa oliko meillä hiljaista. Huomenna olisi tarkoitus jättää tietokoneelle nauhoitus päälle, joten voi illalla kuunnella mahdolliset Mikon äänet. Me molemmat ollaan nyt tehty niin, ettei tervehditä Mikoa heti kun tullaan kotiin. Yleensä Miko päästää ääniä silloin kun ensimmäinen tulee kotiin. Kun Miko ei enää ole yksin, niin tervehdys on vähän laimeampi. Ainakin eilen ja tänään huomasin, että kun en aluksi reagoinut Mikoon vaan riisuin ensin ulkovaatteet niin poikakaan ei hyppinyt vaan odotteli rauhallisesti, että kyykistyin moikkaamaan.

Ostin tänään sian sydämen ja kysyin isältä keitto-ohjeet. Tänään en enää kerkeä treenailla Mikon kanssa, mutta huomenna testataan mitä Miko sydämestä tykkää. Ainakin se tuoksui sen verran hyvältä, että luulisi maistuvan Ilmoittautuminen Mynämäen näyttelyyn on nyt tehty ja Helsingin kv jää meiltä kokonaan välistä. Mutta nyt pitää pikkuhiljaa alkaa tehdä jotain nukkumaan menon eteen, jäi nimittäin viime yön unet vähäisiksi...