Kävin eilen ensi viikolla alkavan tokokurssin luennolla. Luento oli kouluttajan kotona ja kun en sitä tiennyt, niin hetken mietin olenkohan oikeassa paikassa. Omakotitalon ovi oli vähän raolla ja sen varovasti avasin. Vastaan tuli kaksi suloista koiraa, bordercollie ja lapinkoira, sekä kouluttaja. Paikka oli siis oikea  Koirille kelpasi rapsutukset, joten niitä silittelin muita odotellessa. Paikalla oli vain kolme minun lisäksi ja kaksi ei päässyt tulemaan. Kuusi koirakkoa tuntuu sopivalta määrältä, sillä neljälle tokokerralle on runsaasti ohjelmaa tiedossa. Kurssin tarkoituksena on pääasiassa antaa opastusta omistajille, sillä opettelu pitäisi aloittaa kotona pienessä häiriössä. Tämä sopii meille. Täytyy vaan muista Kristiinan ohje, että kun jotain asiaa jollain tapaa harjoittelee, niin harjoittelee aina samalla tavalla eikä muuta harjoitustapaa kesken kaiken. Me ollaan harjoiteltu kaikkia alokasluokan liikkeitä paitsi hyppyä, joten pitäisi jatkaa samoilla harjoitustavoilla, vaikka kouluttaja vaihtuukin ja samoin ehkä neuvot.

Luennoinnin lisäksi meille näytettiin pari toko-kokeissa kuvattua videota. Oli kiva nähdä, miltä suoritukset näyttävät. Meinaan mennä katsomaan joskus keväällä toko-kokeita, että saa vähän paremman kuvan koetilanteesta ja siitä miltä suorituksien tulisi näyttää.

Kouluttaja oli sitä mieltä, että jos koira ei esim. osaa istua joka tilanteessa (”kyllä se kotona osaa”), niin silloin se ei vielä osaa ko. asiaa. Eli pitäisi harjoitella monissa eri paikoissa (hän otti esimerkiksi Bauhausin ), että koira oppii istu-käskyn tarkoittavan istumista oli tilanne/ympäristö mikä tahansa. Hän myös kertoi, että koiraa kannattaa innostaa tarjoamaan eri asioita. Eli naksauttaa ja palkitsee aina kun koira tarjoaa jotain, esim. tassua. Seuraavalla kerralla palkkaa vasta kun koira tekee jotain muuta. Täytyykin tuota tehdä, sillä ehkä se voisi ehkäistä Mikoa turhautumasta kun odotan sen tekevän jotain.

Perjantaina Purinalla on mukavasti kooikereita, mutta meillä on silloin agitreenit. Sunnuntaina taitaa paistaa aurinko, mutta katsellaan nyt vielä mennäänkö la vai su. Kontaktitreenit teen tällä kertaa niin, että otan naksun mukaan ja palkkaan aina kun Miko itse ottaa kontaktia eikä ”mikomikomikomiko” ”täällätäällätäällä” niin kuin normaalisti teen