Voi, enää kuukausi ja Miko täyttää vuoden! Tänään siis tuli 11 kuukautta täyteen ja vaaka näytti 14,1kg, joka on 600g vähemmän kuin kuukausi sitten. Tänään punnitsin Mikon aika myöhään, joten vatsakin taisi olla jo aika tyhjä. Miko ei kuitenkaan noin paljon ruokaa saa aamulla, joten painoa on myös lähtenyt. Täytyy varmaan tarkistaa uuden ruokapussin kyljestä annostelu, ettei paino liikaa putoa.

Aamupäivällä harjoiteltiin sylikäännöstä ja "esteen" kiertoa. Molemmat meni ihan ok. Otin keppien tunnistamiseen tällä kertaa kaksi keppiä. Ensimmäisen kepin jälkeen Mikon piti koskettaa toista keppiä saadakseen namia. Harjoittelimme myös perusasentoa, seuraamista askel kerrallaan ja paikallaoloa.

Puolilta päivin päätin lähteä Mikon kanssa metsään. Se ei sitten ollutkaan hyvä ajatus kun en osannut ottaa huomioon, että metsässäkin on nyt märkää. Osa polusta oli pelkkää loskaa ja vettä eikä kaikkia kohtia pystynyt kiertämään kastelematta jalkoja. Hetken metsässä olon jälkeen kengät olivat täynnä vettä. Ei ollut kovin kiva tunne, kun jalka upposi hankeen ja hetken päästä tunsi kylmän veden jaloissa. Kummasti hetken kylmän jälkeen alkoi tuntua lämpimältä. Kerran tyhjensin kengät vedestä, mutta muuten sai joka askeleella tuntea veden jalkojen ympärillä. Mikolla oli pari kertaa hankaluuksia päästä pois kovin vetisestä ja loskaisesta paikasta.

Olin mennyt metsään tällä kertaa eri kautta, sillä tiesin nyt mihin kohtaan polku päättyi. Nyt siis aloitin sieltä. Olisi kannattanut tulla normaalia reittiä, jolloin todennäköisesti olisin jättänyt koko metsäreissun välistä. Ennen metsää me ollaan menty pellon poikki, jota pitkin ei nyt voinutkaan mennä kun lumet oli sulanut. Jouduimme siis nyt kiertämään pellon. Jos oltaisi tultu samaa kautta kuin ennenkin, niin tuskin olisin lähtenyt kiertämään peltoa. Mutta nyt sitten kierrettiin, märin jaloin, ja ylimääräistä kävelyä tuli 1,5km. Kaiken kaikkiaan käveltiin jotain 5-6km ja aikaa meni pari tuntia.

Olen eilen ja tänään katsellut kaupoissa kumisaappaita, mutta sopivia ei ole löytynyt. Jos vielä perjantaina katsoisin Helsingissä kun perjantain tokossa ja lauantain arkitokossa niille voisi olla käyttöä.

Metsälenkillä ennen junaradan ylitystä oli pieni puinen silta, joka meni ojan yli. Aikaisemmin silta on ollut lumen peitossa, mutta nyt siitä suurin osa oli näkyvissä. Miko ei uskaltanut ylittää siltaa. Menin sillan toiselle puolelle, mutta Miko ei tullut perässä vaan jäi vikisemään. Meinasin, että käyn ottamassa Mikon syliin ja vien sen sillan toiselle puolelle, mutta Miko alkoikin juosta ympäriinsä ja haukkua eikä se päästänyt lähelle. Lopulta Miko tajusi, että pääse sillan ohi menemällä ojan kautta Siitä videot täällä ja täällä.


Miko miettii viitsiikö tuonne märkään mennä


"Älä jätä mua tänne!"


Haistelua raiteilla


Komistus


Miko ihmettelee virtaavaa vettä