Kävipäs ikävästi kun Lahden näyttelyn tuomari muuttui suomalaiseksi, joka ei tykkää isoista koirista Eteläafrikkalaiselle tuomarille taisi tulla niin paljon muiden rotujen edustajia arvosteltavaksi, että kooikerit piti siirtää toiselle tuomarille. Onneksi varalla olevaa tuomaria ei oltu etukäteen ilmoitettu, joten ilmoittautumismaksun saa takaisin kun perun ilmoittautumisen tuomarimuutoksen vuoksi. Elokuussa on yksi viikonloppu näyttely lauantaina Kouvolassa ja seuraavana päivänä Heinolassa. Meidän Lahden reissun peruuntumisen vuoksi kävin taas tutustumassa Kouvolan ja Heinolan näyttelyiden sivuille ja taidan Mikon ilmoittaa molempiin. Ehkäpä mennään myös heinäkuussa Forssaan. Elokuussa Mikolla tulee 15kk täyteen, jolloin on mahdollisuus osallistua kolmeen eri luokkaan: JUN, NUO ja AVO. Junnuissa Miko on vain niin kauan kun on pakko eli elokuussa Miko pyörähtää joko nuorten tai avoimien kehässä. Päätöksen luokasta teen kun ollaan ensin käyty parissa näyttelyssä. En kyllä tiedä mistä tällainen näyttelyinnostus tulee kun ei Miko kuitenkaan mikään näyttelykoira ole Muita tämän hetkisiä kiinnostuksen kohteita ovat mejä ja taipparit. Mejää olisi kiva päästä kokeilemaan tänä kesänä ja myös tehdä joitain taipparitreenejä. Joku vuosi haluan osallistua Mikon kanssa spanielien taipumuskokeeseen.

Taisi olla viikonloppuna kun naapuri kysyi onko meillä enää koiraa, kun ei ole kuulunut mitään ääniä. Lomallani saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa, sillä en usko, että Miko on vieläkään koko päivää hiljaa. Ainakin viime torstaina Miko haukkui kotona kun oli kaupassa 15min... Mitä uutta tuolle pojalle pitäisi keksiä?

Tänään oli pitkästä aikaa namit mukana ulkona, tosin vain nappuloita. En muistanut ottaa lammaspalaa sulamaan, joten ei ollut mitään namiakaan. Mikolle paistettiin pääsiäisenä oma, 1,3kg lammaspaisti Pistin lampaan paloiksi ja pakkaseen. Niitä olen sitten sulatellut treeninameiksi. Lammaspaisti oli hyvin edullinen, siksi Miko sai oman paistin. Ei meillä muut lammasta syönyt Ohituksissa nappuloista ei ollut mitään iloa, kun toinen koira oli niitä kiinnostavampi. Silti ohitukset meni pääasiassa ok. Lenkillä tehtiin myös seuraamisharjoituksia. Mieleeni muistui, että pitäisi lenkillä harjoitella maahanmenoa, joten sitä harjoiteltiin kuten myös istumista ja seisomista. Meni hyvin.