Maanantaina kävimme Tainan ja Leevin kanssa lenkillä lentokentällä. Miko sai pysyä hihnassa, sillä poika on ollut niin tyttöjen perään. Vähän on käynyt toista sääliksi kun se vaan vinkuu ja haluaa ulos. Nyt on onneksi jo helpottanut, mutta sunnuntai-iltana Miko meni melkein heti lenkin jälkeen raollaan olleen välioven ja ulko-oven väliin ja istui siellä. Ja vikisi. Oli ihan selvää, että takaisin ulos se tahtoo, mutta ei päässyt. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Miko vikisi ja ulvoi. Minä en mitään kuullut, sen verran väsynyt on viime aikoina tullut oltua Tuskin Miko olisi yöllä vikissyt ellei Markus olisi ollut ylhäällä. Lenkillä vain käveltiin yhdessä, ei pojat yhtään leikkineet. Mikoa tuskin olisi leikkiminen innostanut, vaikka olisi ollut vapaana. Tytöt on vakava asia, joten Leevi olisi saanut kyytiä (Mikolla se meinaa vain pientä ärähdystä) jos olisi tullut häiritsemään haistelua leikkiin haastamisella. Ostin agikisoista Hurtan 2,5 metrin pyöreän harjoitustaluttimen. Olen sellaista vaaleanruskeaa halunnut jo pidemmän aikaa, mutta en ole viitsinyt ostaa. Nyt niitä oli ihan nenän edessä ja vielä halvempaan hintaan, joten pakko oli ostaa Sitä on tarkoitus käyttää treeneissä, mutta välillä lenkeilläkin, kun pituutta on ihan kivasti. Tosi kätevää kun hihnan pituutta pystyy säätämään ja sen saa helposti puun tms. ympärille.

Eilen kävin töiden jälkeen eläinlääkärissä kyselemässä rokotustodistuksen uusimisesta. Tai siis päivittämisestä 1.7.2010 voimaan tulevia rokotusmääräyksiä vastaavaksi. Eläinlääkäristä pyydettiin tulemaan ke tai to papereiden kanssa, kun ovat ensi viikosta lähtien kolme viikkoa kiinni. Markus on halunnut meidän pupuista eroon siitä lähtien kun Miko tuli meille. Itse en ole niistä halunnut luopua, sillä jos lemmikin ottaa, niin kyllä siitä täytyy loppuun asti huolehtia. Joskus keväällä aloin miettiä pupuista luopumista ja olen potenut tosi huonoa omatuntoa ajatuksistani. Mutta olen tullut siihen tulokseen, että niin on parempi. Minulla ei ole enää pupuille aikaa, päästän vain niitä ulos häkistä, pistän häkkiin ja ruokin. Ja tietty siivoan häkit. Puput kuitenkin kaipaisivat enemmän seuraa, aktiviteetteja ja liikuntaa. Ne ovat myös stressaantuneita, sillä Miko kiusaa niitä lähes päivittäin. Puput kun ei kauheasti tykkää jos Miko tunkee päätään niiden lähelle tai juoksee mukana tai läpsii. Mikon takia pupujen sisäsiisteys on unohtunut ja ne tekevät tarpeitaan vessalaatikon lisäksi myös muualle häkkiin ja lattialle. Kovasti mietin kumpi vaihtoehto on parempi uusi koti vai eutanasia. Jos puput olisivat nuoria niin ehdottomasti etsisin niille uudet kodit. Olen kääntynyt eutanasian puoleen pupujen iän ja stressaantuneisuuden vuoksi. Olen puhunut asiasta sekä Markuksen että äidin ja veljen kanssa, mutta vasta asiasta mainitseminen eläinlääkärissä sai tunteet pintaan. Sain juuri ja juuri sanottua, että olen harkinnut pupujen lopettamista ja syyt siihen. Nainen luukulla sanoi jotain, että näin sen pitää ollakin, kun on lemmikistä kyse, ilmeisesti siksi kun itku tuli silmään. Mitä lähemmäksi tulin kotia, sitä hankalampi oli pidättää kyyneleitä (kiva oli käydä kaupassakin siinä välissä...) ja kotona piti hetken vuodattaa. Vaikka meillä on ollut pupujakin aikaisemmin, niin en ole koskaan ollut mukana eutanasiassa enkä usko, että pystyn olla sittenkään kun aika näille pupuille koittaa. Saisi Markus viedä molemmat, että voisin itse odottaa kotona. Tämän uskon olevan paras ratkaisu kaikille, mutta katsotaan sitä heinäkuun puolen välin jälkeen.

Tänään siis menin Mikon papereiden kanssa eläinlääkärille ja päätin ottaa Mikonkin mukaan. Halusin, että Mikon siru tarkistetaan. Raision näyttelyn rokotustodistusten tarkastuksessa Mikon siru haluttiin tarkistaa, jotta kyseessä on varmasti sama koira. Yhden kerran mies kokeili eikä saanut numeroa. Uudestaan hän ei yrittänyt, kun Miko ei oikein välittänyt tästä toimituksesta. Siitä jäi epävarmuus, että toimiiko siru vielä. Eläinlääkäri sai lukijaan oikean numeron, joten kaikki ok. Hän vain merkitsi rokotustodistukseen, että siru tarkistettu ja päivämäärä. Olin ilmeisesti jotenkin väärin ymmärtänyt, mitä tietoja pitäisi olla. Minulla oli sellainen käsitys, että rokotustodistuksen täytyy olla koiran virallisella nimellä annettu ja meillä lukee vain 'Miko' nimen kohdalla. Olin kyllä sisäsivuille kirjoittanut oikean nimenkin. Mutta hyvä, että kaikki ok. Toivottavasti seuraava kerta eläinlääkärillä on elokuun lopussa kun rokotukset täytyy uusia.