Olisi kyllä nyt Suvin aika ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä jotain tuon pienen miehen kanssa. On jäänyt Mikon kanssa touhuilut viime päivinä melko vähiin, joten ei ihmekään, että poika pyörii levottomasti ja vikisee kotona. Tosin taitaa sille olla toinenkin syy. Eilen kun täytin Mikosta C-BARQ-kyselyn (jonka tulokset löytyvät Suomen Kooikerhondje ry:n keskustelupalstalta) vasta tajusin, että Mikon aamuinen ruokahaluttomuus taitaakin johtua pääasiassa eroahdistuksesta. Kyllähän Mikosta jo ennen lähtöä näkee, että se on vähän ahdistunut eikä sitä kiinnosta edes maksalaatikolla täytetty kong. Kyselyn tuloksiin tullut poikkeama hyperaktiivisuuden kohdalla taisi johtua Mikon käytöksestä viime päivinä. Ei se ole ollut oma itsensä. Mikolla on myös ollut jonkin aikaa vikinäkausi ja eilen vasta mieleeni tuli, että lähistöllä taitaa olla taas juoksuisia narttuja (ja tänään asialle tuli varmistus). Eipä ihmekään kun Miko on heti kotiin tultuani alkanut vikistä ja mennä ovelle. En ole sitä kuitenkaan heti vienyt ulos, kun Markus on sitä pihalla käyttänyt työpäivän jälkeen. Mikolla on vain ollut kiire päästä ihanien hajujen luokse. Ja haistelu on kyllä lisääntynyt viime päivinä, erityisesti joissain kohdissa pitää pyöriä ja nuuskuttaa pitkään. Pissoja myös nuollaan ahkerasti ja Miko pistää kovasti vastaan kun vedän sen pois nuolemasta. Ja vielä ruokahaluttomuuteen. Vaihdoin viime viikolla Mikon nappuloiden merkkiä (kun unohdin ostaa nappuloita ja ne pääsi loppumaan, Miko söi sitten päivän märkäruokaa) eikä nuo nappulat ole juuri kelvannut. En tiedä onko vika niissä vai onko vain yleistä ruokahaluttomuutta. No, varmaan nappuloissa vika kun eilen illalla Miko söi vaan possun kylkisiivut ja aamulla siivilöi sydämenpalaset nappuloiden seasta. Tulipas sekavaa tekstiä, mutta kai nuo kaikki jotenkin liittyi toisiinsa

Ruuasta vielä. Meillä taisi olla tiistaina töissä puhetta koiralle ruuan tekemisestä itse. Googlasin sitten koiranruokarepestejä, joista yhtä kokeilin tänään. Ohje löytyi jostain Petsie-keskustelupalstalta.

Herkkumureke

250g jauhelihaa
1 kananmuna
2dl jauhettua leipää
1dl vettä
1dl raejuustoa
1 porkkana

Lisää leipärouheen joukkoon neste ja anna turvota. Lisää raa'an jauhelihan joukkoon leipämössö, kananmuna, raejuusto ja raastettu porkkana. Taputtele sopivaksi levyksi leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista uunissa 200 asteessa n. 15min.


Tässä ennen uunia ja valmiina

Miko sai jo maistaa murekettaan ja näytti maistuvan. Pistän osan Mikon iltaruokaan ja loput pakkaseen. Pitää varmaan ensi kerralla tehdä tupla-annos, että saa koko pellillisen. Täytyy googlata lisää reseptejä ja alkaa tehdä Mikolle ruokaa, jota pistää nappuloiden sekaan. Raakaa lihaa en kuitenkaan unohda, possun kylkisiivuja on nytkin sulamassa iltaruokaa varten. Veikkolan Luttanat Lemmikit-eläinkaupassa on raakaruokaa pakkasessa, joten jotain kanankauloja voisi joskus käydä ostamassa. Jos mä tajuaisin jotain ruokinnasta (vitamiinit, proteiinit jne.) niin voisin ruokkia Mikon kokonaan kotiruualla ja raakaruualla. Ainakin sitten tietäisi mitä kaikkea tuolle syöttää.

Tänään meinasin lenkin päätteeksi treenata tokoa kentällä, mutta ei sitten treenattukaan. Liekö nartut sekoittaneet Mikon pään vai mitä, mutta poika ei ottanut muhun kontaktia. Kun Miko ei reagoinut kutsuihini, niin pidin hihnaa n. 30cm pituisena ja seisoin vain paikallani odottaen, että Miko ottaa kontaktin. Siinä sitten seisottiin ja seisottiin.... ja seisottiin. Ehkä aika tuntui pidemmältä kuin oli, mutta useampi minuutti meni ennen kuin Miko otti katsekontaktin. Kehuin, palkkasin ja päästin hihnan löysälle. Ja sitten mentiin kotiin. Koittaa sitten harrastaa jotain koiran kanssa, joka ei ota kontaktia. Mietin, että kesälomalla voisi käydä AgiMestassa, kun arkena päivällä halli on 20e/h. Vaikka ajattelenkin, että häiriötä ei ole kun muita koiria ei ole paikalla, mutta onhan siellä ne edellisten koirien hajut... Ei mun kyllä oikeasti kannattaisi agia tuon kanssa yrittää ennen kuin Miko ottaa kontaktia ja selkeästi haluaa tehdä jotain kanssani (eli odottaa käskyjä). Kai me silti käydään kerran kokeilemassa. Ajattelin, että voisin ottaa naksuttimen ulos mukaan ja naksauttaa aina kun Miko ottaa katsekontaktin. Ilman naksua on vaikea palkata oikea-aikaisesti. Miko kuitenkin mua välillä katsoo, joten ehkä naksun mukaan ottamisesta voisi olla jotain hyötyä. Varmaan paremmin naks+nami toimii kun kehut.

Viikonloppu on taas täynnä ohjelmaa, joten olen erittäin tyytyväinen, että juhannusviikonloppu, joka on vielä hieman normaalia pidempi, on vapaa. Juhannuksena olisi kyllä kiva mennä jonnekin mökille ja syödä hyvää ruokaa... Mutta saanpahan (toivottavasti) siivottua ja tokoiltua sekä mejäiltyä Mikon kanssa. Tänä viikonloppuna huomenna on muuta kuin koiramenoa, lauantaina on kooikertokoa ja sunnuntaina agilityn sm-kisat. Sunnuntain yksilökisoihin taisi osallistua 10 koohoa, joten toivottavasti saadaan taas punavalkoinen medimestari Lauantain joukkueissa oli myös mukavasti kooikereita (taisi olla yhteensä enemmän kuin sunnuntaina), mutta en valitettavasti pääse koikkerikoulun takia heitä kannustamaan. Mikolle tekee hyvää päästä pitkästä aikaa joihinkin treeneihin, joten siksi suuntaamme lauantaina Espooseen.