Taas on viikko mennyt tekemättä pahemmin mitään Mikon kanssa. Iltalenkit on ollu taas pidempiä, mutta kaikenlainen treenailu vielä odottaa motivaatiota. Huomenna alkaa arkitoko, joten eiköhän se siitä. Toivottavasti. Se kyllä näkyy, että kaksi viikkoa lenkittäminen on ollut Markuksen vastuulla. Miko ei enää ota kontaktia lenkillä, pari kertaa vaan, kun Markus ei ole kantanut namia mukana. Toisaalta täällä saattaa olla taas juoksuisia narttuja, sillä Miko haistelee ja nuolee pissoja koko ajan. Täytyy nyt yrittää saada kontaktia taas paranemaan, jotta syyspäivien agilityssa olisi edes pieni mahdollisuus, että Miko olisi edes vähän hanskassa.

Lauantai meni häissä ja sunnuntaina ajattelin mennä mätsäriin Mikon kanssa. Lauantaina nukkumaanmeno meni sen verran myöhäiseksi, etten pistänyt kelloa soimaan. Nousin ylös kun mätsärin ilmoittautuminen alkoi (mätsäri oli Helsingissä), joten se siitä sitten. Kolmen viikon päästä uusi yritys. Vielä on 1,5 viikkoa aikaa päättää ilmoitanko Mikon erkkariin. Todennäköisesti en. Mikon voisi ottaa turistiksi mukaan, sillä tuo voisi olla hyvä paikka totutella Mikoa vieraiden kosketukseen. Toisaalta olisi kivempi olla ilman koiraa. Tänään yksi vanha mies teki ihan hyvää Miko vierastamiselle. Odottelin Mikon kanssa Markusta Prisman edessä ja vanhus halusi silittää Mikoa. En kauheasti innostunut ajatuksesta, mutta kerroin mitä mieltä Miko on vieraista ja että saa yrittää. Vanhus kyykistyi ja Miko tuli haistelemaan. Ihan yllätyin kun Miko ei ryhtynyt haukkumaan, mutta olihan miehen lähestymisyritys oikeanlainen. Kun mies ryhtyi liikaa lässyttämään, Miko haukahti. Mutta ihan hyvin meni. Markuksen tuleminen keskeytti tutustumisen.

Tänään pidin vapaapäivän, kun kaksi viime viikkoa on ollut töissä niin raskaita ja plussatunteja on kerääntynyt lähes maksimi. Kävin aamupäivällä tekemässä Mikolle lyhyen jäljen. Meinasin tehdä yhden kulman, mutta verta oli niin vähän jäljellä, että tein vaan yhden suoran. Pituutta oli vain 20 metriä. Jälki sai pari tuntia vanhentua. Miko innostui kun lähestyimme metsää ja alkoi tehdä spurtteja hihnan päässä. Eipä ainakaan metsästä ole jäänyt huonoja muistoja. Jäljestys sujui hyvin, mutta jälki oli kyllä todella lyhyt. Miko jäljesti kuin aina ennenkin, joten seuraavaa mejä-koetta odotellessa.