Tilasin uuden läppärin kun vanha pitää niin kovaa meteliä, käy kuumana ja on hidas. Se ehkä toimisi paremmin jos Windows olisi edes kerran asennettu uusiksi tämän 3,5 vuoden aikana kun se mulla on ollut. Mutta en ole halunnut sitä tehdä, kun en uskalla luottaa siihen että kaikki kuvat ja muut on dvd-levyillä tallessa. Eikä se ääneen ja kuumana käymiseen vaikuttaisi. Uusi läppäri on niin hiljainen, että pitää tulla ihan lähelle, että kuulee sen käyvän. Kovalevy on jaettu kahtia, joten Windowsinkin voi huoletta asentaa uusiksi kun tiedostot on turvassa eri osassa. Läppäri oli torstaina haettavissa postista. Markus meni Mikon kanssa mua vastaan postille, sillä piti saada kantoapua, vaikkei tämä mitään painakaan Kun Miko näki mut, se meni ihan sekaisin. Miko hyppi ja pomppi, vinkui ja pari kertaa haukahti. Ihan kuin olisi kovinkin pitkä aikaa siitä kun viimeksi nähtiin. Menin ensin hakemaan vähän irtonamia Filmtownista. Miko oli vinkunut kun lähdin, mutta tervehdys oli ihan normaali kun palasin. Sitten katosin postiin ja kun tulin takaisin, Miko murisi. Se ei tainnut tykätä kun koko ajan katosin jonnekin. Miko itseasiassa murisee aika paljon, mutta murina liittyy lähes aina leikkiin tai tervehtimiseen. Tällä viikolla on pitkästä aikaa käynyt niin, että Miko on murissut kun sen on ajanut pois sängyltä. Kerran mulle ja kerran Markukselle, mutta kun pojalle on ärähtänyt takaisin niin se on lähtenyt kiltisti pois.

Viikon alussa alkoi kurkkukipu ja muitakin flunssan oireita alkoi ilmaantua. Perjantaina oli niin huono olo, että jäin kotiin vaikka kuumetta ei ollutkaan (ei mulla melkein koskaan ole). Viikonlopun lenkittämiset on ollut Markuksen vastuulla, joten mitään kummenpaa Mikon kanssa ei ole tullut tehtyä. Vähän jotain kotona ollaan kuitenkin tehty. Istu-, maahan- ja seiso-käskyjä on hiottu ja harjoiteltu temppuja. Yritin joskus opettaa Mikolle kierimistä, mutta ei siitä mitään tullut. Nyt sitten yritän uudestaan. Ensimmäisistä yrityksistä ei tullut mitään kun Miko koko ajan nousi ylös. Googlasin ohjeet, kun en muistanut miten se pitäisi opettaa. Löysin Racinel temppukoulun, jossa ihan videoin näytetään pari temppua. Yritin opettaa videon ohjeilla, mutta ei siitä mitään tullut. Pari kertaa sain Mikon melkein kyljelleen ja kerran yritin vähän kädellä auttaa kierähtämisessä, mutta Miko nousi heti ylös. Miko alkoi aika nopeasti turhautua kun namia ei tullut ja tuntui kun se olisi melkein suuttunut. Pakko oli luovuttaa. Huomenna yritetään uudestaan. Yritin kierimisen jälkeen harjoitella taas istu-, maahan- ja seisoi-käskyjä. Koska seisominen on kaikkein vaikein ja onnistuu vain välillä, niin käytin käsiapua. Nyt siitä ei ollut hyötyä, vaikka normaalisti on. Miko taisi olla niin turhautunut käden seuraamiseen kierimisen opettelussa, ettei sillä ollut halua enää seurata namia. Ei sitten. Harjoittelimme myös pupua, mutta siitäkään ei tunnu tulevan mitään. Mikolla ei tahdo olla tarpeeksi tasapainoa.

Tänään ostin Mikolle uusia nappuloita, Brit care lohi-peruna. Mikolla on ollut joskus saman merkin penturuokaakin. Brit care ruuissa ei ole ollenkaan soijaa, nautaa, possua, vehnää, maissia eikä geenimuunneltuja organismeja. Toivottavasti kelpaa pojalle. Ruokamerkkiä on tullut vaihdeltua vähän turhan usein, mutta yritetään nyt pitää tämä merkki. Keväällä ja kesällä Mikon saama ruoka vaihteli kovasti, mutta nyt olen löytänyt mielstäni ihan sopivan ruokinnan. Paitsi, että Miko jättää ruokaa, erityisesti aamuisin. Miko saa aamulla 2dl nappuloita eikä mitään muuta. Välillä pistin mukaan jotain muuta, jotta Miko söisi ruokansa, mutta se auttoi vain hetken. Sitten joutui heittämään niin paljon ruokaa pois, että ylimääräiset sai jäädä. Nyt siis vain nappulaa. Illalla Miko saa 1dl nappulaa ja lihakasvissoseen. Jos en ole muistanut ottaa ruokaa sulamaan, niin annan tonnikalapaloja öljyssä. Silloin Miko nuolee koko kupin puhtaaksi. Tällä hetkellä pakkasessa olevan ruuan tein niin, että soseutin pakastevihannekset, sekoitin joukkoon riisiä ja lopuksi possusuikaleita. Turha lihaa on soseuttaa, riittää että kasvikset ovat muodossa, jossa ne kelpaavat Mikolle. Lihaa ja kasvissekoituksia olen vaihdellut, mutta muuten ruoka on melko samanlaista.