Maanantain tokot aloitettiin luoksetulolla. Minä ja Miko saimme aloittaa. Matka ei ollut montaa metriä ja tarkoituksena oli saada vauhtia. Kouluttaja alkoi ottaa Mikolta hihnaa kun jätin pojan hänelle ja se sai sydämen hypähtämään ylimääräisen kerran. (Eihän Mikoa voi päästä irti niiden muiden koirien edessä!) Koitin selittää, että Miko saattaa lähteä minun luo tulemisen sijasta juoksentelemaan ympäriinsä. Siihen kouluttaja vain sanoi, että sitten kutsut sitä... Ensimmäinen kerta meni hyvin, Miko tuli suoraan eteen. En ottanut Mikoa kiinni kun teimme luoksetulon myös toiseen suuntaan. Miko teki pienen lenkin, mutta se tuli luokseni kun kutsuin. Se oli mukava yllätys, sillä ajattelin että Miko lähtee haastamaan muita leikkiin. Toinen luoksetulo meni myös hyvin. Seuraavana vuorossa oli opettaa koira tulemaan eteen. Koska haluan kutsua Mikon suoraan sivulle, niin me harjoittelimme sitä. Muut koirat taisi olla sellaisia, joilla on pk-oikeudet ja niille on enemmän hyötyä siitä, että koira tulee luoksetulossa ensin eteen. Tämän jälkeen harjoiteltiin noutoa. Kouluttaja näytti miten noutoa voi alkaa opettaa ja täytyy hyödyntää oppeja kunhan saan sopivan noutokapulan hankittua. Unohdin ihan viime kerran jälkeen, että semmoinen piti hankkia. Treeneissä harjoittelusta ei tullut mitään. Miko ei vaan kiinnostu kapulasta eikä halua ottaa sitä suuhun. Tai ottaa Miko sen suuhun, mutta ei sulje suuta. Liikkeestä maahanmenoa ei ehditty harjoitella, joten se jää seuraavaan kertaan.

Tänään oli vuorossa arkitoko. Kouluttaja oli vaihtunut, mutta oli ennestään tuttu. Aloitimme luoksepäästävyydellä. En pitänyt namia Mikon kuonon lähellä ja niinhän siinä taas kävi, että Miko lähti tervehtimään kouluttajaa kun hän oli lähellä. Toinen kerta namin kanssa meni hyvin. Saimme edellisellä kerralla läksyksi harjoitella paikallaoloa ja näytimme miten sujuu. Miko pysyi maassa lyhyellä välimatkalla ja tiheällä palkkaamisella. Sitten muodostimme ison ringin ja menimme ensin myötäpäivään ja sitten vastapäivään. Tarkoitus oli, että koira tulee vierellä kontaktissa, mutta sen ei välttämättä tarvitse tokomaisesti seurata. Pari kierrosta mentiin juosten. Tämän jälkeen harjoittelimme perusasentoa. Kouluttajan selostaessa mikä se on, tein Mikon kanssa harjoituksia. Hän kertoi, että sivulle voi tulla joko suoraan edestä tai takaa kiertäen. Kouluttaja huomasi, että Miko tulee suoraan edestä, joten hän pyysi meidät näyttämään muille mallia! Toinen koirakko demonstroi takaa kiertämisen. Viimeisenä harjoittelimme seuraamista. Kouluttaja kävi jokaisen luona yksitellen ja antoi vinkkejä harjoitteluun. Tässä meni niin aikaa, että tunti jo loppui. Kouluttaja kävi kuitenkin loputkin koirakot läpi ja sillä aikaa sai harjoitella itsekseen luoksetuloa, jos halusi. Oli myös mahdollista jäädä odottamaan, että kaikki on valmiita ja ottaa sitten luoksetulot pidemmällä matkalla. Meidän piti ehtiä bussiin, joten jäi tänään luoksetulot välistä. Ihan samanlaista intoa Mikolla ei tänään ollut kuin vaikka viime viikolla. Hajut kiinnosti ja Miko lähti välillä perusasennosta omin luvin. Olen silti tyytyväinen alkuviikon treeneihin.

Tyhjensin kameran muistikortin pitkästä aikaa ja huomasin, että syyskuussa olen ottanut vasta 23 kuvaa Mikosta! No, kerkeää sitä vielä. Lauantaina kun nähdään muita kooikeita, niin kuvia taitaa taas tulla ihan reilusti Tässä pari, jotka löytyivät kamerasta.


Hassu :)


Korvaton kooikeri