Sunnuntaina ryhdyin valmistamaan ostamiani broilerin sydämiä. Pistin uuniin kuivumaan pellillisen ja keitin loput. Kuivaamisen aikana tajusin kuinka paljon se vie energiaa ja aikaa, joten en taida tuota kovin usein harrastaa Pistän tähän ohjeen, jonka sain, vaikka ihan kuivaksi en sydämiä saanut. Sydämet oli kuivumassa 10,5h ja lopetin kun halusin mennä nukkumaan. Olisi pitänyt pistää uuniin kaikkein pienimmät sydämet. Sydänten alle jäi ikävästi rasvaa, mutta imeytin sen talouspaperiin. Niistä tuli kuivannäköisiä ja kovia, mutta ei ne Mikon suussa rouskuneet. Hyviä ne silti Mikon mielestä oli

- uuni 80 astetta
- sydämet ritilälle, jonka päällä leivinpaperi
- sydämien väliin vähintään 1 cm, että ilma pääsee kiertämään
- uunin keskiosaan, ritilän alle voi pistää uuninpellin (jos nestettä tulee leivinpaperista läpi)
- uunin luukku jätetään auki


Sydämet menossa uuniin / Sydämet uunissa


1 tunnin jälkeen / 2 tunnin jälkeen


10,5 tunnin jälkeen / keitetyt sydämet

Sydämien keittäminen oli tuttu juttu, kun possun sydämiä olen keittänyt treeninameiksi. Pistin osan jääkaappiin ja osan pakkaseen. Täytyy keitetyt sydämet käyttää kotitreeneissä kun hanskoilla antaa mieluiten ihan kuivia nameja.

Sunnuntaina testasin uutta lelua lenkillä. Seuraaminen oli mukavan iloista kun lelu oli toisessa kädessä. Tein ihan lyhyitä pätkiä, jonka jälkeen lyhyt leikki ja taas seuraamista. Lelupalkka toimi myös liikkeestä maahan menossa. Maanantaina kova tuuli taisi häiritä, kun Mikon kontakti katosi vähän väliä. Lelu taitaa olla ihan hyvä palkkaamisessa, mutta namejakin tarvitaan. Viime viikolla kokeilin ensimmäistä kertaa kaukokäskyjä noin 3 metrin välimatkalla. Meni ihan hyvin muuten, mutta Miko oli lopulta ihan edessäni... Maahanmeno ja istuminen onnistuu välimatkallakin, mutta seisomaan Miko tulee eteen. Kai sitten olen opettanut, että liikkuminen seiso-käskyn jälkeen on ok.

Maanantaina kävin Veikkolassa eläinkaupassa. Noutokapuloita ei yllätys yllätys ollut ollenkaan ja raakaruuista juuri kanan kaulat ja kanansiivet oli loppu. Ostin sitten poron jonkun koipiluun sekä pari lampaan luuta (ei raakoja). Jos lauantaina noutokapulaa ei löydy, niin tilaan jonkun netistä.

Tänään olisi ollut viimeinen arkitoko ja olin kyllä sinne menossa, mutta siivoaminen oli niin pahasti kesken, että jätin välistä. Torstaina on sitten tokoa. Ja sunnuntaina koikkerikoulua.


Ihana poron koipi