Katselin jokunen päivä sitten ensi vuoden näyttelyitä, mutta vielä vasta muutamista oli tietoja saatavilla. Vaikka tietenkin niissä näyttelyissä, joihin mieluiten menisin, oli epäsopivat tuomarit, niin pari näyttelyä on pistetty muistiin Vähän suunnitelmien tekoa haittaa se, kun ei tiedä onko autoa ensi vuonna käytössä. Yhdistyksen keskustelupalstalla oli maininta, että ensi vuoden maailman voittaja näyttely on Hollannissa. Eilen sitten yhtäkkiä alkoi tehdä mieli lähteä sinne Olisi tosi kiva päästä käymään kooikereiden kotimaassa ja ulkomainen näyttelykin olisi kiva kokea. Ehkä jos joku porukka on lähdössä, jonne mahtuu mukaan, niin tuota voisi harkita

Hurtta Lifeguard tuotteet oli niin kivannäköisiä, että piti heti niistä kaksi ostaa. Oli vähän hankala tilata verkkokaupasta nuo kun ei yhtään tiennyt minkä kokoinen on vaikka M. Tilasin Mikolle huivin (josta oli kokoja S - L) ja heijastinliivin (josta oli kokoja XS - XXL), molempia koon M ja ihan ok on. Huivi on parempi valjaiden kanssa, sillä se lähti pyörimään kaulassa kun on pannan kanssa samassa paikassa. Heijastinliivi Mikolla oli jo ennestään, mutta sitä en ole tänä syksynä juuri käyttänyt, kun se ei pysy hyvin kiinni. Hurtta-tuotteet on hintavampia, mutta eiköhän niissä merkin lisäksi maksa myös laatu.


Huivi


Huomioliivi

Samasta paikasta tilasin myös puisen noutokapulan ja oli ihan yllätys millainen sieltä tulee. Kapula on ihan kivan kokoinen, mutta keskiosa on vähän turhan paksu. Jätin kapulan lattialle ja myöhemmin huomasin, että Miko järsi sitä olohuoneessa. Nostin kapulan sohvalle, josta Miko kävi hakemassa sen takaisin. Tein tätä useamman kerran. Ei se noutokapulan kantaminen näköjään mikään ongelma ole... Heti kun otin namin ja naksuttimen esiin, niin Miko alkoi vaan koskea kapulaa tassulla ja tökätä kuonolla. Kapulan suussa pitäminen oli niin uskomatonta, että siitä on paljon todistusaineistoa (Olisin tähän upottanut videon aiheesta, mutta en keksinyt miten se tehdään.) Muovikapulan kanssa on harjoiteltu, mutta mitään merkittävää edistystä ei ole tapahtunut.


Kapula suussa


Kohta putoaa

Tokossa olimme jonkin aikaa kouluttajan kanssa kaksistaan ja ihmettelimme missä kaikki muut ovat. Odotellessa näytin hänelle missä vaiheessa meidän noudon opettelu on. Lopulta kaikki saapuivat paikalle, mutta myöhässä. Tunnin aiheena oli käännökset (oikealle, vasemmalle, täyskäännös). Maassa oli ruudun merkkejä helpottamassa suoran kulman tekemistä. Harjoittelin käännöksiä ensin ilman koiraa. Koiran kanssa oli jo paljon hankalampaa, kun piti keskittyä siihen kumpi jalka (ulompi) piti kääntää ensin. Miko ei oikein tahtonut pysyä käännöksissä mukana. Käännöksiä täytyykin harjoitella, sillä helposti teen liian loivan käännöksen. Seuraavaksi kerraksi tuli läksyksi jatkaa noudon opettelua ja opettaa kosketusalustalle koskeminen.