Tänään Mikolla tulee täyteen 18 kuukautta eli 1,5 vuotta, iso poika jo Mitäs tämän ikäisenä koiran kanssa voi tehdä? Ainakin osallistua virallisiin agilitykilpailuihin. Tosin huomenna Miko vasta saisi osallistua kun pitää olla 18 kuukautta ja yksi päivä Mutta Miko ei ole osallistumassa pitkään aikaan agikisoihin, jos koskaan edes osallistuu. Mutta kilpailukirjan voisi silti hankkia, koska haluan saada mitatuksi Mikon virallisen säkäkorkeuden. En tiedä riittääkö pelkkä kisakirja vai täytyykö lisenssi olla myös, vaikka vain mittaa, mutta täytyy selvitellä. Sen verran olen jo selvitellyt, että lisenssit on voimassa vuoden loppuun asti, joten ennen ensi vuotta ei kannata hankkia. Mittaukseen mennään vasta kun se sujuu hyvin. Mittausharjoituksista on jotain hyötyä onneksi ollut. Tilasin Mikolle uuden kooikerhondje-manttelin, koska viime talvena tilatussa ei mitat ole ihan kohdallaan. Muuten se on ok, mutta Mikon laskiessa päätä, kaula-aukon alaosa painaa kurkkua. Pituutta saisi sivuillakin olla hieman enemmän. Mutta nyt on toivottavasti paremmilla mitoilla tulossa. Ainakin rinnanympärys oli kasvanut muutamalla sentillä Viimeksi Mikon mittaamiseen tarvitsi meidät molemmat, toinen mittasi ja toinen piti namia Mikon nenän edessä/piti Mikosta kiinni. Torstai-iltana mittasin Mikon ihan yksin. Pistin Mikon namin avulla seisomaan eteeni, laskin namin maahan ja mittailin. Kun olin mitannut yhden kohdan, niin Miko sai luvan syödä namin. Mittauksessa ei ollut mitään ongelmaa, nätisti poika seisoi paikallaan. Seuraavaksi voisi ehkä ottaa vähän järeämmän mittausvälineen (rullamitan).

Punnitsin Mikon tänään ja paino oli laskenut 300g 16,2 kiloon. Tein pakkaseen uuden satsin ruokaa (possun suikaleita ja parsakaalisosetta, oli aika kivannäköistä) ja pistin vähän pienemmät annokset. Siitä riittääkin kymmenelle päivälle. Sitten kun paino on 15,5kg, niin olen tyytyväinen. Yksi työkaveri sanoi, että hänen koira kasvattaa rasvakerrosta talveksi ja kesällä se on pienimmillään kun se keväällä alkaa syödä huonommin ja kesällä syö vain sen verran, että pärjää. Ehkä Mikollakin jotain sellaista? Mutta laihtua se saa joka tapauksessa.

Jotain kirjoitettavaa oli mielessä aikaisemmin päivällä, mutta nyt täytyy jo mennä nukkumaan, joten joku toinen kerta sitten. Alla kuvakooste viikonlopulta.


Lauantain ilta-auringossa parvekkeella


Poseerausta


Sunnuntain aamuauringossa heinikossa


Onpas Miko paksunnäköinen verrattuna lauantain kuvaan


Yrityksiä saada Miko seisomaan nätisti (äiti oli muuten sanonut veljellenikin kuinka hienosti Miko seisoo Saisi seistä nätisti myös näyttelykehässä ja kuvissa...)


Nätti aamu


Pitkä kieli!