Mikon kanssa olen treenannut muutaman kerran tällä viikolla mittaamista, kosketusalustaa ja noutoa. Kosketusalustaan piti opettaa käsky, kun sellaista ei ole aikaisemmin ollut. Nouto on vielä siinä vaiheessa, että harjoitellaan kapulan pitämistä suussa ja ihan pientä edistystä on tapahtunut. Kunhan vain saisi enemmän treenattua, mutta viime viikkoina on ollut niin kauheasti kaikkea muutakin tekemistä... Ja välillä vain laiskottaa. Mittaamisesta lisää viikonloppuna.

Hollannin matkalaiset ovat kotiutuneet, joten jossain vaiheessa ClubRegister kotiutuu kirjahyllyyni, jee Tosin vielä ei ole aikaa sen tutkimiseen. Gipin suvun olen jo kokoaan käynyt läpi ja Seedankin melkein kokonaan ja tiedot on koneelle kirjoitettu. Koska vuosi sitten pistin tiedot huonolla tavalla ylös, niin olen nyt tehnyt aakkosellista listaa koirista ja kun saan ClunRegisterin, niin pistän ne oikeaan järjestykseen. Onneksi siis osa työstä on jo tehty. Tarkoituksena on tehdä sukutaulu listana polvittain eli näin:

1/1 Gijs v.'t Huis Ten Bildt
2/1 Estaika's Sinelda

1/2 Tommy's Telg Oebele Banjer
2/2 Eva v.'t Huis Ten Bildt
3/2 Cavariina's Karlos Kostello
4/2 Estaika's Ihme Inni

Sen lisäksi teen vielä aakkosellisen nimilistan, jossa joka koiran perässä lukee mistä se löytyy suvusta. Jos joskus osasin oikein laskea, niin 14 polven sukutaulussa on aika monta koiraa Sukutaulusta on siis tulossa piiiitkä. Kerään myös tilastotietoa mm. minkä ikäisenä Mikon suvusta löytyvät koirat ovat kuolleet, mikä oli kuolinsyy ja mitä sairauksia tai virheitä sukulaiskoirilla on ollut. Pistän niitä sitten joskus, kun saan homman valmiiksi, kotisivuille. En tuota rekisteriä siksi halunnut, että meinaisin joskus kasvattaa kooikereita (niin ei tule käymään!) vaan koska kaikki tuo tieto on vain niin mielenkiintoista Rekisteriä voi hyödyntää sitten seuraavaa koohoa etsiessä.

Kuulin joskus, että Veikkolaan on tullut agihalli, mutta en silloin yrittänyt etsiä siitä tietoa. Taisi olla eilen, kun ihan sattumalta surffatessa näin maininnan siitä hallista ja googlasin sen. Agihalli on ihan meidän tokotreenipaikan vieressä. Se on yhdessä kaarihalleista. Kenttävuokra on hieman halvempi kuin Espoon AgiMestassa, joten tuollahan täytyy alkaa käydä. Ja se on vielä noin lähellä! Paikan pitäjä järjestää myös agilityn alkeiskursseja. Vaikka suunnittelin, että vasta keväällä katsellaan jos löytyisi alkeiskurssi, niin piti pistää kyselyä milloin seuraava kurssi alkaa. Ja nyt koko ajan odotan, koska vastaus tulee eikä mitään ole vielä kuulunut. Odottavan aika on pitkä, olisi pitänyt soittaa... Ilmoitin Mikon viime viikolla Helsingissä järjestettävään kahden kerran näyttelykoulutukseen. Se on ensi viikon ja sitä seuraavan viikon keskiviikkona, mutta mitään vastausta ilmoittautumiseen ei ole vielä tullut. Olen kerran aikaisemminkin ilmoittautunut saman koirakoulun kurssille, jonka kuitenkin peruutin, eikä silloinkaan kuulunut mitään kuin vasta pari päivää ennen kurssin alkua. Eli silloin vasta sain tietää, että mahduimme mukaan. Varmaan vasta maanantaina on odotettavissa jotain tietoa, vaikka viestissä oli kysymyskin. Pöh.

Suunnitelmissa on, että Miko aloittaisi ensi vuonna näyttelyt jo heti tammikuussa Turun kv:llä. Huhtikuussa olisi kiva mennä Spanieliliiton II-erkkariin, koska se on ihan lähellä Lohjalla, toivottavasti tuomari olisi sellainen, jolle Mikon voisi viedä. Toinen kv-näyttely on myös keväälle suunnitteilla, joko Helsingin tai Haminan kv. Täytyy vielä tutkia tuomareita tarkemmin, mutta ei niistä kukaan ole tainnut koohoja Suomessa arvostella, joten ihan arpapeliä. Enempää suunnitelmia ei ole voinut tehdä kun ei ole tuomareista vielä tietoa. Olisi tosi kiva mennä kesällä Oulun kansainvälisiin ihan vain siksi, että pääsisi Oulussa kyläilemään. Tekee niin mieli nähdä Gipiä Tammikuussa Miko todennäköisesti esiintyy vielä nuorissa, mutta sen jälkeen sen voisi jo ilmoittaa avoimeen. Toukokuussa viimeistään, kun silloin Miko täyttää jo 2 vuotta!

Tänään oli tokoa, jossa harjoiteltiin ruutua ja tunnistusnoutoa. Ruutuharjoittelu oli pääasiassa kosketusalustaharjoittelua ja tunnistusnouto oli kuin esinenoutoa. Koiran piti löytää tavaroiden joukosta se, jossa oli oman emännän haju. Miko oli aluksi kovin vilkkaalla päällä, vaikka oli hieman ennen lähtöä kotiutunut tunnin metsälenkiltä. Me aloitimme tunnistusnoutoharjoittelun. Koska nouto on vielä niin alkutekijöissä, niin kouluttaja antoi minulle koiran keksin hajustettavaksi. Kun lähetin Mikon etsimään sitä, poika syöksyi eteenpäin ja haisteli pari kertaa tavaroita, hössötti ja alkoi sitten katsoa minua ja kouluttajaa. Otettiin uudestaan ja pidin hihnan lyhyemmällä, jottei Miko pääse syöksymään. Ei Miko vieläkään tuntunut tajuavan ja kävelin sen kanssa tavarajonoa edestakaisin. Kun Miko vihdoin alkoi keskittyä haistamiseen, niin keksi löytyi. Tämän jälkeen hajustin farkkukangaspalan, jonka Miko löysi aika nopeasti ja palkaksi sai leikkiä sillä. Kosketusalustaharjoittelut ei sujunut yhtä hyvin kuin kotona ja lähettäminen alustalle ei tahtonut onnistua ollenkaan. Syynä on varmaan se, ettei käskysana ole Mikolle vielä niin tuttu. Lisää treeniä vaan ja pitää muistaa sanoa sana silloin kun Miko koskee eikä ennen.