Miko ei oikein suvaitse vieraita ihmisiä meidän kotiin, mutta kun se saa rauhassa tutustua, niin se saattaakin tykästyä vieraaseen. Tässä pari esimerkkiä.

Keskiviikkona meillä kävi Markuksen tuttu, jota Miko ei kai koskaan aikaisemmin ole nähnyt. Miko oli haukkunut tulokkaalle Markuksen mukaan vielä pahemmin kuin joulupukille ja sitä haukkua kesti 5-10 minuutin ajan. Miko ei millään tahtonut hyväksyä vierasta sen kotiin, mutta kun vieras antoi Mikon ihan rauhassa, omin ehdoin käydä tutustumassa ja haistelemassa, niin loppujen lopuksi Miko oli koko ajan tunkemassa vieraan syliin Kun tulin kotiin, vein Mikon pitkästä aikaa lenkille siihen aikaan. Normaalisti arkisin Markus vie Mikon päivällä ulos ja minä hoidan aamu- ja iltalenkitykset. Olipas ihanaa kun oli vielä valoisaa! Mikolla oli kovasti virtaa ja koska kerrankin muistin ottaa namit mukaan, niin treenailimme sivulle tuloa ja seuraamista.

Pari viikkoa sitten agikouluttaja kyseli voisiko Mikolla olla jumeja. Sanoin silloin, että olen suunnitellut Mikon viemistä hierojalle ja kouluttaja sitten vinkkasi koirahierojaopiskelijasta, joka käy hallilla hieromassa. Hintakin oli hyvin huokea. Olin hierojaopiskelijaan yhteydessä ja kävi sitten niin, että hän tulikin meille hieromaan. Hyvä niin, sillä hallissa Miko tuskin olisi pystynyt rentoutumaan, vaikka hierontaan oma tila onkin. Naishieroja sai myös tuntea olevansa epätoivottu vieras, niin kovin Miko hänellekin haukkui ja murisi heti ovella. Välillä haukkujen lomassa piti haistella, mutta heti jos nainen yritti ottaa kontaktia, alkoi haukku. Kun hän oli saanut päällysvaatteet pois ja kyykistyi Mikon haisteltavaksi, niin hetken päästä sai Mikon hyväksynnän.

Aluksi hieroja täytti Mikosta lomakkeen, jota varten kyseli mm. harrastuksista ja hieronnan tarpeesta. Hieroja myös vähän silmäili Mikoa sen seistessä. Samalla Miko kuskasi vinkulelua lähemmäs, vingutti sitä ja murisi. Mutta ei hieroja vaan lähtenyt leikkiin mukaan.

Levitin huovan lattialle, jonka päälle istuimme. Mikoa houkuteltiin huovalle ja yritettiin jos se menisi itse maahan. Miko olisi vaan halunnut leikkiä ja läpsi etutassuillaan hierojaa sekä murisi. Hieroja ei ollut ihan varma Mikon murinan merkityksestä, joten kerroin sen olevan leikkimurinaa, jota Miko harrastaa paljon Kellistin Mikon kyljelleen ja hieroja pyysi sitten pitämään kiinni alemmasta etujalasta, jotta Miko ei pääsisi nousemaan ylös. Melkein heti Miko pomppasi pystyyn, mutta uuden kellistyksen jälkeen Miko pysyi nätisti paikallaan.

Hieroja aloitti takajalasta ja takareidestä löytyikin heti kireitä lihaksia. Seuraavat kipukohdat löytyivät lannerangasta eli lantion seudulta sekä koko selästä. Selän hierominen aiheutti pientä rimpuilua ja pään nostamista. Hieroja onnistui avaamaan lukot selästä eikä sen jälkeen selän hierominen aiheuttanut reaktiota. Lavan ja olan kohdalta hierominen sai Mikon sulkemaan silmänsä ja selvästi nautti tuon alueen käsittelystä. Vasemman puolen valmistuttua pyöräytimme Mikon ympäri. Myös oikea takareisi oli jumissa. Tällä puollella lavan ja olan kohdalta hierominen sai Mikon reagoimaan, mutta sekin helpotti. Hieronnan jälkeen Miko jäi makaamaan ja kierähti selälleen. Hieroja vielä silitteli rintalihaksia ja Miko nautti. Nainen teki vielä lattialla istuessaan merkintöjä ja Miko samalla kävi nuolemassa korvia sekä paperia ja yritti syödä kynää. Koikkeri oli naiselle ihan uusi tuttavuus ja hän ihastui Mikoon. Taisi tykkäys olla molemminpuolista

Hieronta oli oikein hyödyllistä ja täytyykin nyt kiinnittää enemmän huomiota Mikon takareisien ja selän huoltoon. Olen alkanut taas kiinnittämään huomiota Mikon liikkumiseen kun vuoden alussa mietin peitsaako Miko vielä. Kyllä se peitsaa, joten yritän aina saada sen muuttamaan askellajia kun huomaan peitsaamisen. Hierojakin epäili, että peitsaaminen on Mikolle opittu juttu, mutta silti se voi aiheuttaa jumeja. Lannerangan jumit on varmasti ainakin osittain peitsin syytä. Hieroja pyysi pistämään viestiä tiistain agitreenien jälkeen jos jotain muutosta on havaittavissa. Toivottavasti olen silloin itse kykenevä treeneihin. Sunnuntai-iltana alkoi sattua kylkeen varmaan tämän pitkään jatkuneen yskimisen takia ja tänään oli jo ihan pakko käydä lääkärissä. Lääkäri epäili revähtänyttä lihasta tai pientä kylkiluun murtumaa, joten sain vahvaa kipulääkettä, joka helpottaa myös yskää. Jos ei tämä tästä helpota niin pitää alkuviikolla mennä uudestaan lääkäriin ja selvitellä tarkemmin mistä on kyse.

Sunnuntaina yritin hieroa Mikoa, mutta Miko ei tahtonut pysyä yhtään paikallaan ja lopulta toinen puoli jäi hieromatta kokonaan. Markus napsi kuvia ja tässä todistusaineistoa siitä, ettei mennyt ihan yhtä hyvin kuin tänään: