Tänään aloitimme agitreenit keinulla. Teimme sitä 2 x 3 toistoa ja loppua kohden alkoi vain parantua. Miko jo meinasi karata keinulle, mutta joka kerta lyhyen nousun jälkeen alkoi epäily. Pidin joka kerralla pannasta kiinni, ettei vahinkoa pääse tapahtumaan. Vaikein kohta tuntuu olevan keskelle tuleminen, sillä keinun laskeminen menee ihan hyvin namia syöttäessä ja sen jälkeen alas mennään nätisti.

Keinu oli omana esteenään ja muuten oli ympyrän muotoon rakennettu rata, jossa oli rengas-kepit-hyppy-hyppy-kepit-pituus-putki-pöytä. Kentän keskellä oli myös muuri, jota tehtiin bortsun kanssa, jolta jätettiin lopuksi kepit pois. Molemmissa kepeissä oli 6 keppiä. Pöytää ei käytetty ollenkaan. Rengas oli maksikorkeudessa, joten ensin kokeilin sitä yksinään. Ei sujunut nytkään, vaikka kuinka yritti. Miko oli vain menossa renkaan ali (ja ehti päästäkin pari kertaa). Rengas jätettiin sitten pois. Kokeilimme seuraavaksi kahta peräkäistä hyppyä, mutta ei Miko tahtonut hypätä vaan meni ali. Rima oli kyllä korkeammalla kuin 44cm, mutta bc:n omistaja oli sitä mieltä, että ennenkin on ollut rima yhtä korkealla ja Miko hypännyt. Rimaa laskettiin muutama väli, mutta silti Miko meni ali (Mikon säkä oli korkeammalla kuin rima). Siinä sitten ihmeteltiin Mikon haluttomuutta ja piti käydä pojan tassut läpi. Ei löytynyt pakkasen aiheuttamia rosoisia kohtia, jotka olisi voinut tehdä kipeää.

Tauon jälkeen lähdettiin kepeiltä. Kepeillä Miko on hidas, mutta on tekniikassa edistynyt mukavasti. Pystyin jo ohjaamaan eteenpäin menemällä kun aikaisemmin olen aina peruuttanut. Kädellä pitää vielä vähän antaa apua, varsinkin lopussa, ettei viimeinen väli jää pujottelematta. Kepit-hyppy-hyppy-kepit meni ihan kivasti ja olin ihan yllättynyt kuinka hyvin Mikon sai kepeille hypyn jälkeen. Ensimmäisellä kerralla tosin ei onnistunut, kun ohjasin Mikoa "väärältä puolelta" ja siksi Mikokin aloitti väärältä puolelta. Sen jälkeen osasin kunnolla kädellä näyttää oikean aloituskohdan, vaikka itse olinkin toisella puolella. Bc:n omistaja naksutteli joka pujottelusta ja koska koira oli niin nopea, niin kävimme muutaman kerran Mikon kanssa pujottelemassa ja hän sai paremmin hahmotettua missä kohtaa naksuttaa.

Lopuksi oli vuorossa kepit-hyppy-hyppy-kepit-pituus-putki. Pituus oli meillä viime kerralla, mutta jostain syystä se oli nyt Mikon mielestä ihan kumma juttu. Piti sitten hioa pituutta ja kyllä siinä kertoja meni kunnes Miko vihdoin hyppäsi. Vielä toinen onnistunut toisto ja sitten teimme koko radan. Kaikki kaaressa olleet esteet meni oikein hienosti (ohjasin koko ajan sisäkaarteessa) ja Miko meni putkeen, vaikka en muistanut esteen nimeä

Ensi kerralla kouluttaja ei pääse paikalle, mutta me saamme tulla treenaamaan keskenämme. Meinaan pitää ensi perjantaina saldovapaan ja koitan saada aamupäivälle vuoron halliin. Tulee sitten talvilomaviikolle kahdet omatoimitreenit. Oman talviloman pidän vasta pääsiäisenä eli vasta kahden kuukauden päästä... Meillä olisi ollut enää kaksi kertaa jäljellä, mutta koska kouluttaja on ensi viikolla poissa, niin kertoja onkin vielä kolme! Saattaa olla, että agilityt jatkuu vielä senkin jälkeen, mutta se selviää myöhemmin.

Viikonloppuna mietin, kun luin jonkun agilitytreenien peruuntumisesta pakkasen vuoksi, että on tosi kiva kun saa olla lämmitetyssä hallissa. Vähän kyllä tänään mietitytti, että miten saan takista huolimatta estettyä Mikon lihasten liian nopean viilentymisen agilityn jälkeen. Matka bussipysäkille oli kovin reipas, mutta silti Miko välillä nosti tassujaan. Odotellessa nostin Mikon syliin, mutta en sitä kauaa jaksanut pitää. Vähän voimia kerättyäni kokeilin jos Miko tulisi uudestaan syliin ja lähestyin sitä niin kuin olisin sitä nostamassa. Miko meni karkuun, joten ei sylissä tainnut olla mukavaa. Välillä liikuimme, mutta Miko oli vähän haluttoman oloinen. Se nosti välillä tassua, välillä istui ja välillä meni maahan makaamaan ja nosti vähän tassua. Kun Miko alkoi mennä pienelle kerälle maatessaan, nostin sen taas syliin ja Miko taisi olla siitä oikein mielissään. Sitten tulikin jo bussi. Kouluttaja ehdotti Mikon selän läpikäymistä illalla. Viime kerran jälkeenkin piti venytellä, mutta unohdin... Kun ei kunnon venyttelyjä voi tehdä heti suorituksen jälkeen. Täytyy tänään iltalenkin jälkeen hieroa selkää ja venytellä. Vajaan kahden viikon päästä käyn vielä opiskelemassa vähän lisää lihashuollosta (aiheen parissa onkin tullut vietettyä hierontakoulutuksen jälkeen paljon aikaa).