Aloitetaan uuteen asuntoon liittyvillä asioilla. Mä oon asunut viimeiset 17 vuotta asunnoissa, joissa on ollut muovimatto, joten se on mulle tuttu lattiamateriaali. Meidän uudessa kämpässä on laminaatti. Laminaatti on tuttu vain siskon luota ja kokemus on se, että se on liukas ja koiran kynsistä lähtee kova ääni. Vaikka en noista muovimatoista ole koskaan tykännyt, niin googlailemalla se alkoikin tuntua ihan hyvältä. Keskustelujen perusteella osan mielestä laminaatti on hyvä koiraperheisiin, toisten mielestä se naarmuuntuu helposti ja siihen jää kolhut selvästi näkyviin. Tuohon kyllä varmaan vaikuttaa millainen ja kuinka kova laminaatti on. Mattoja pitää ainakin hankkia, koska ei Mikolle viitsi vinkua tai palloa heittää liukkaalle lattialle. Satuttaa vielä itsensä. Eniten huolestutti se, että laminaatti ei ilmeisesti ole oikein veden ystävä. Vettä helposti tulee kenkien mukana sisälle, tippuu keittiön lattialle ja suihkusta tullessa on jalat märät. Mikoa ei saa kylppärissä kuivaksi, joten se sitten ravistelee itseään ympäri kämppää. Täytyy sitten kai jatkossa aina tulla mopilla perässä... Jos jollain on laminaattikokemuksia, niin saa kertoa 

Vähän hassu juttu tuossa Kannelmäkeen muuttamisessa on se, että molemmat sisarukseni asuvat myös siellä. Molempien luota on reilu kilsan matka meille (siskolla ja veljellä on välimatkaa vaan 450m). Isä asuu Malminkartanossa eli naapuri kaupunginosassa. Jatkossa äiti tulee olemaan se, joka asuu kaukana maalla eli Vantaan Rekolassa Mikon hoitoapua saa siis jatkossa helposti.

Tänään pidin vapaata ja menin M & M:n kanssa Veikkolaan agilitaamaan. Toisella kentällä oli tokokursseilta tuttu koirakko, tyttö ja ihana bortsutyttö. Miko ei onneksi kuitenkaan haikaillut toiselle puolelle. On vähän hankala keksiä mitä tekee, kun ei itse oikein mitään muuta osaa kuin pistää esteitä peräkkäin. On se vaan niin paljon kivempi kun joku sanoo mitä tehdään. Tein kolme erilaista suoraa:

- hyppy+pussi
- hyppy+hyppy+putki+hyppy
- rengas+kepit+pöytä

Hyppyjen ja putken suoralla harjoiteltiin irtoamista. Ensin yksi hyppy, sitten kaksi, sitten kaksi ja putki sekä lopuksi kaikki neljä estettä. Ei ongelmaa, paitsi pari ekaa kertaa Miko pysähtyi viimeisen hypyn eteen. Se johtui varmaan siitä, että Markus oli heti hypyn takana kuvaamassa. Kuvauspaikan vaihto auttoi. Rengas ja pöytä menivät ok, mutta kepeille piti välillä ottaa uusiksi. Ihan kivasti Miko kyllä pujottelee, mutta se vauhti. Vauhti on vielä ihan hakusessa. Mutta nyt sille on helpompi opettaa oikea pujottelutapa. Vauhti sitten lopuksi?

Välillä piti keksiä jotain uutta, joten pistin putkea vähän mutkalle ja sain jopa vähän valssattua. Teimme myös vähän pidempää rataa, jossa oli hyppy+putki+hyppy+hyppy+rengas+kepit+pöytä sekä samaa myös toiseen suuntaan. Miko osaa esteet keinua lukuun ottamatta (ja keppejä), joten nyt pitäisi kai keskittyä ohjaamiseen sekä vauhdin saamiseen. Ne onkin sitten ne vaikeammat asiat, ohjaus varsinkin. Toivottavasti päästään jonkun ohjaukseen, sillä omatoimitreeneillä me ei kyllä edistytä.

Mikolla oli tänäänkin mukavasti intoa ja se välillä suoritti esteitä ihan itsekseen. Putki, hypyt, pussi ja pöytä olivat kivoja. Erityisesti putki ja pöytä. Pussin kanssa tapahtui kerran hassusti kun Miko meni sisään, muttei tullutkaan ulos. Pussissa näkyi vain pieni kohouma ja kun nostin pussin suuta, niin Miko makasi siellä pussin sisällä. Lelulla oli helppo palkata, mutta Miko vaihtoi sen erittäin mielellään namiin. Miko on ollut viime aikoina niin nälkäisen oloinen, että annan sille nyt matokuurin. Painoa en ole punninnut sen kerran jälkeen kun sitä oli tullut lisää, mutta en usko Mikon laihtuneen eikä se liian vähän ruokaakaan saa. Mutta nälkä sillä tuntuu olevan koko ajan. Miko saattaa mennä ottamaan jotain lautaselta, jota se ei ennen ole tehnyt ja kauheat kuolavanat roikkuu kun se istuu syödessä vieressä. Ja se syötävä voi olla vaikka keksi.

Pieni videokooste tämän päivän agilitystä löytyy täältä.