Perjantaina aamupäivällä meille saapui muuttomiehet (eli veli ja sen kaveri). Pakkasimme pakettiauton täyteen ja suuntasimme kohti Helsinkiä. Kun tulimme uuden asunnon pihalle, jätin pojat kantohommiin ja lähdin viemään kävellen Mikoa veljelle muuton ajaksi. Kävelyä veljen luo on reilu kilometri. Alkumatka vähän takkusi kun Miko yritti koko ajan lähteä takaisin päin. Aina, jos olemme koko perhe ulkona ja joko minä tai Markus menee vaikka kauppaan, niin Miko alkaa vikistä ja yrittää lähteä perään. Onneksi alun jälkeen ikävä helpotti ja Mikoa ei enää tarvinnut vetää perässä. Miko jäi nätisti yksinään veljen luo. Aikaisemmin se ei ollut siellä yksin, mutta paikka oli kuitenkin tuttu.

Miko sai olla yksinään monta tuntia ennen kuin kävimme hakemassa sen uuteen kotiin. Täällä ei ole hissiä, joten jouduimme kävelemään monet portaat ylös. Mikoa sai aluksi houkutella vaikka kuinka paljon ennen kuin saimme sen nousemaan ensimmäiset portaat. Sen jälkeen kauheasti kehuja ja houkuttelua seuraaville portaille. Mikolla ei ollut hihnaa, sillä yritimme saada sen ylös menemällä itse portaita ja toivomalla, että poika tulee perässä. Miko houkutteluista huolimatta lähtikin portaat alas. Saimme sen taas ensimmäiset portaat ylös, mutta sitten se meni taas alas. Sen jälkeen onneksi pääsimme ylös asti. Nyt portaat sujuvat jo hyvin, mutta usein tasanteilla Miko katsoo jompaa kumpaa ja haukottelee. Mitä sitten tarkoittaakaan. Miko kävi heti kaikki huoneet läpi ja varmaan ihmetteli tuttuja tavaroita uudessa ympäristössä. Olimme ostaneet Mikolle uuden vinkulelun, jota Miko jaksoi vinguttaa. Varmaan sillä oli tylsästä päivästä johtuen ylimääräistä virtaa. Vinku alkoi käydä jo niin korville, että pakko pistää se Mikon ulottumattomiin pöydälle. Sen jälkeen Miko nousi vähän väliä pöytää vasten ja katseli vinkua ja vinkui itse... Aktiviteettomasta päivästä huolimatta Miko oli illalla kovin väsynyt, varmaan kaikki tämä uusi oli niin jännittävää.

Meillä jäi tavaroita lauantaina Nummelaan, sillä muuttomiehemme eivät halunneet mennä enää kolmatta kertaa Nummelaan. Pojilla taisi olla muita menoja eikä edellisen illan jäljiltä muutenkaan olleet ihan parhaassa iskussa. Kauheasti silti kiitoksia veljelle ja kaverille (sekä isälle) kun auttoivat meitä muutossa ja kantoivat mm. astian- ja pyykinpesukoneen sekä sohvan tänne ylös asti Asumme edelleen 4. kerroksessa, mutta koska 1. kerros ei ole maan tasalla niin tavallaan tämä on 5. kerros. Oli ihan kauhean raskasta kantaa kaikki tavarat tänne kun jo pelkkä portaiden käveleminen ylös asti ottaa kunnon päälle. Onneksi nyt keväällä pitäisi alkaa hissin rakennus, joten pois muuttaessa on helpompaa.

Sunnuntaina (siis tänään) oli tarkoitus mennä Suomen Kooikerhondje ry:n vuosikokoukseen Tampereelle. Isä ja Markus olivat sitä mieltä, että jättäisin sen välistä ja hakisimme aamupäivällä loput tavarat. Niinpä jätin menemättä ja hyvä niin, vaikka harmittaakin. Jouduimme menemään kahdesti Nummelaan, jotta saimme kaikki tavarat tuotua. Kello oli jo kuusi kun urakka loppui. Harmittaa vaan kun tämä oli jo 3. kerta kun vuosikokous jää välistä, vaikka olisin halunnut mennä. Aina on samana päivänä jotain muuta. Ehkä sitten ensi vuonna ellei vuosikokous ole jossain Tamperettakin kauempana. Mun tuurilla on, jos se päivä on vapaa. Kahden viikon päästä spanieleiden II erkkarissa toivottavasti näen taas koohoporukkaa

Kotona on vielä kovin sekaista, joten onneksi ei vielä maanantaina tarvitse mennä töihin. Maanantai tosin sujuu huonekalukaupoissa kierrellen. Tiistaina siskonpojat tulee vähäksi aikaa hoitoon (sisko meinasi, että kun asutaan nyt näin lähellä niin pojat voi tulla meille useamminkin hoitoon...) Keskiviikkona täytyy töiden jälkeen käydä siivomassa Nummelan kämppä. Saa nähdä milloin nuo tavarat saa järjesteltyä. Asunto on tosi kiva, kivempi kuin vanha. Kaappitilaa on niin paljon, ettei varmaan kaikille hyllyille löydy edes tavaraa Vaikka tässä vuokra onkin maksimi, jonka hakuehtoihin asuntoja etsiessä pistin, niin kyllä tästä kannattaa maksaa. Vuokra on vain 20€ isompi kuin Nummelassa (siinä yksi syy, miksi halusin sieltä pois). Huomaa kyllä, että kaupungit kämpät on reilusti halvempia. Veljellä on kaksi neliötä vähemmän ja vuokra 180€ vähemmän.

Ostin Mikolle lauantaina iltapalaksi nappuloiden sekaan jonkun purkkiruuan Faunattaresta. Se oli kanaa ja riisiä ja purkin avatessa yllätyin kun se ihan oikeasti oli kanaa ja riisiä Ei siis mitään ruskeaa mössöä vaan ihan kanapaloja ja riisiä. Katsoin tuoteselostetta, joka sanoi: kanaa 38%, riisiä 4% ja kanalientä(?) 58%. Voiko oikeasti muka olla niin, ettei siinä ole mitään lisäaineita? Tuote on saksalainen, mutta se on ilmeisesti tehty Thaimaassa. Pakko kai siinä jotain on olla?

Nyt aina tietää, koska Miko on liikkeellä, sillä laminaattilattialla kynsistä kuuluu kopina Se on vähän ikävää silloin kun yrittää nukkua ja Miko ramppaa. Matot tulevat tarpeeseen, sillä lattia on sen verran liukas, että välillä sohvalle tai sänkyyn hypätessä Mikolta tahtoo jalat mennä alta.