Sunnuntaina kävimme aamulenkillä tuossa vieressä niityllä ja uskalsin päästää Mikon irti ihanista narttujen hajuista huolimatta. Vähän Miko juoksenteli, mutta mitään kovia spurtteja se ei tehnyt, sillä hajut oli nyt se ykkösjuttu. Näihin aikoihin Miko on niin ärsyttävä lenkkikaveri kun sitä saa melkein koko ajan vetää perässä. Joko joka paikassa on ihania hajuja tai sitten Mikon pitää nuolla joka toista pissaa tien vieressä. Miko ei lähde pissan luota millään sanalla (pitäisi varmaan reilusti korottaa ääntä), joten sanon sille "mennään" ja jatkan sitten matkaa. Miko pistää kauheasti vastaan, joten käsivoimille on käyttöä, että pääsee eteenpäin. On se kumma, että mieluummin panta kuristaa kuin poistuu pissan luota. Tänä aamuna kohtasimme Beean ja Dooran (Beea on Mikoa muutaman kuukauden vanhempi ja se leikki Mikon kanssa kun ne olivat vielä samankokoisia, Beea ja Doora ovat ihan pikkukoiria, n. 3kg). Miko ei oikein tiedä miten noihin pikkuvipeltäjin pitäisi suhtautua, ei kai se pidä niitä edes koirina Doora, syntynyt viime kesänä, härnäsi Mikoa ja pyöri sen ympärillä. Ja Mikolla oli vähän väliä nenä toisen takapuolessa. Ida-omistaja kertoi, että Dooralla oli juoksut päättymässä, joten ei ihmekään kun sen perä niin kiinnosti. Ja Doora vielä tyrkytti takapuoltaan Mikolle, lopuksi se oikein heittäytyi selälleen Mikon eteen

Kuvia sunnuntailta:


Smile!


Korvakorut hulmuten

Tänään oli taas agilitya ja kouluttaja parin viikon tauon jälkeen paikalla sanomassa mitä pitää tehdä. Se on siis hyvä juttu Kentällä oli hyppyjä, keinu ja kepit. Aloitimme keinulla. Miten voikaan yksi este olla noin vaikea! Tänään keinu tuntui takkuavan enemmän kuin aikaisemmin. Nouseminen on hidasta, keskikohtaan pääseminen vieläkin hitaampaa. Keinautuksen jälkeen Miko menee ihan hyvin alas. Mikoa sai vaikka kuinka houkutella nameilla ja yrittää innostaa, mutta silti oli vaan niin vaikeaa. Keinahdus on Mikolle se kaikkein haastavin. Haastava se on varmasti kaikille koirille, mutta Mikolle extrasuperhaastava. Yhden kerran Miko onnistui hyppäämään keskellä alas keinulta.

Kaaressa olleet hypyt (3 x keinun jälkeen ja 3 x keppien jälkeen) meni ihan ok, vaikka keinun jälkeen Miko tahtoi tulla aika hidasta vauhtia ravaten hypylle. Keppeihin olin tyytyväinen. Miko ei yhtään katso mua vaan menee vaan eteenpäin. Silti pitäisi yrittää vähän kädellä ohjata, sillä aina kun ohjaus tuntui turhalta ja jätin sen pois, niin Miko jätti jonkun välin pujottelematta. Eli kyllä se silti tarkkailee. Pujottelutekniikkaan olen tyytyväinen, ehkä sitten kun se on tullut varmemmaksi, koitetaan hankkia vauhtia.

Treenikaveri kertoi toisissa treeneissä käytetyn vanerilevyä keinua pelkäävän koiran totuttelemisessa. Onneksi viikonloppuna puretun kirjahyllyn kaikkia osia ei vielä oltu viety roskikseen enkä ollut ehtinyt heittää parvekemattoakaan pois. Leikkasin matosta sopivan palan yhden levyn päälle ja naulasin sen siihen kiinni. Aluksi palkkasin Mikoa laudan päällä seisomisesta kun sen alla ei ollut mitään. Lisäsin alle yhden pienen laudanpätkän, joka sai sen vähän keikkaamaan. Mikosta pienikin keikahdus oli ihan kamala, joten oli suuri saavutus saada se edes pistämään yksi jalka maton päälle. Lopuksi Markus nosti Mikon laudan päälle ja piti siitä kiinni. Minä syötin Mikolle namia ja samalla vähän keinuttelin lautaa. Pitäisi keksiä laudan alle joku sellainen, jonka päällä lauta olisi tukevasti. Täytyy varmaan joku kapula naulata pohjaan. Oli vähän haitaksi kun lauta liikkui miten sattuu alla olevan laudan päällä (ei siis vain edestakaisin vaan myös sivuttain). Täytyy jatkaa harjoittelua ja muistaa olla kärsivällinen, sillä tähän menee varmasti aikaa ja paljon. Miksi sun Miko pitääkin olla niin haastava, kelpaisi tällaiselle noviisille vähän helpompikin koira


Harjoittelua tasaisella pohjalla


Pistin jalan laudan alle, jottei se pääsisi keikkaamaan kun Miko astuu sille. Sitten yritin saada laudan hitaasti laskeutumaan. Citymarketissa oli vähän aikaa sitten tasapainolauta tarjouksessa ja mietin pitäisikö Mikoa varten ostaa, mutta ehkä se on vielä tuolle herkkikselle vähän liikaa. Tai kai se ajaa samaa asiaa kuin tuo lauta... Joka muuten käy myös kontaktiharjoitteluun :)