Tänään oli ihanan aurinkoisessa, mutta ikävän tuulisessa säässä tämän vuoden ensimmäinen mätsäri. Mätsärin piti olla Munkkiniemessä Koneen kentällä, mutta eilen illalla ilokseni huomasin, että paikka oli vaihtunut Malminkartanon sirkuskentäksi. Paikka on lähellä Purinaa eli mukavan kävelymatkan päässä meiltä. Tulimme kentälle noin 20min ennen kehien alkamista ja siellä oli ihan kamalasti väkeä. Jonot ilmoittautumiseen olivat pitkät ja jonottaessa menikin lähemmäs puoli tuntia. Mikolla oli aluksi kauhea veto päällä, joten kädet oli jonottamisen ajan koetuksella. Sivummalla veto onneksi loppui.

Oli kiva, että paikalla oli myös tuttuja;  Elina Nova (Cavalriina's Hamlet Harrison) ja Niko (Amber's Sundancer v.d. Toestesteijn) koikkereiden kanssa. Jouduimme odottamaan kehään pääsyä kaksi tuntia, joten oli kiva kun oli seuraa. Nova tosin pääsi aikaisemmin veteraaneihin, joissa sai punaisen nauhan. Niko oli vielä ihanan pentumaisen leikkisä. Miko jopa vähän paini sen kanssa! Aluksi Miko murisi Nikolle, mutta hyväksyi sen kuitenkin. Oli hassua kuinka Miko oli silti enimmäkseen jo niin aikuista kun se vaan seisoi paikallaan (häntä heiluen) kun Niko läpsi ja yritti saada leikkiä aikaiseksi. Välillä Miko vähän käänsi päätä toiseen suuntaan. Hyvin Miko sieti Nikon läpsimistä ja riehumista, mutta pari kertaa ilmoitti, että nyt riittää. Novaa Miko ei edes yrittänyt moikata (Nikoa kohtaanhan Miko oli myös hyvin välinpitämätön). Muutaman kerran treenailimme sivulletuloja, istu-maahan-seiso sarjoja sekä paikkamakuuta (hihnan mittaisella etäisyydellä). Hienosti sujui runsaasta häiriöstä huolimatta.

Olimme pienten (alle 50cm) kehässä numerolla 258, joten kai pieniä koiria oli yli 60. Meidän parina oli ruskea cavalier. Miko seisoi tosi nätisti ja ravasi hyvin pää ilmassa, vaikka ainakin kehän ulkopuolella kentällä oli mielenkiintoisia hajuja. Tuomari tutki Mikon maassa, vaikka olisin voinut valita pöydänkin. Maassa tutkiminen tai tuomarin lähestyminen on kuitenkin se hankalampi juttu. Aluksi Miko lähti naistuomaria karkuun ja jäi sitten istumaan. Kun sain pojan ylös, se antoi tutkia itsensä oikein hienosti. Tuomari kehui Mikon turkkia ja ihmetteli kuinka se on karvalähdöstä huolimatta niin hyvännäköinen. Tuomari sanoi, että molemmat koirat esiintyvät hyvin ja ovat hyvin hoidettuja, joten valinta on vaikea. Miko sai sinisen nauhan. Niko esiintyi ihanan pirtsakasti ja sen vuoksi sai punaisen nauhan. Sinisten kehä oli täynnä koiria, joten koirat piti juoksuttaa useammassa erässä. Jatkoon ei päästy, mutta tulipahan seisomisharjoitusta. Niko jatkoi punaisten kehässä hännänheilutusta ja sijoittui toiseksi!

Elina oli koirineen menossa Kannelmäen asemalle, joten saimme seuraa kotimatkallekin. Nätisti kaikki pojat kulkivat peräkkäin tai vierekkäin. Miko varoi menemästä liian lähelle Novaa, ainakin takaapäin tultaessa ja pysähtyi jos Novan takapuoli alkoi olla liian lähellä. Hyvä, että Miko tietää kenen lähelle ei kannata mennä Neljä tuntia meni ulkoillessa, joten ei ihmekään, että nyt on väsy koira (ensin piti kotona vielä leikkiä pallolla). Olen tosi tyytyväinen Mikon suoritukseen mätsärissä, vaikka se aluksi hyppäsikin tuomaria karkuun. Kyllä nyt näyttelykehään uskaltaa mennä, vaikka sitä ennen tulee mätsäreissä vielä käytyä. Kaikki tuomarit ei kuitenkaan ole yhtä mukavia tai lähesty yhtä hyvin kuin meidän tuomari tänään.

Huomenna olisi sitten I-HAH:in jäsenkatselmus, jännittää!


Nova


Niko


Miko


Niko hienosti pienten punaisten 2.