Tänään kävimme Viikissä mätsärissä. Olimme paikalla niin hyvissä ajoin, että pääsimme kehään jo neljännessä parissa. Kokoraja isoilla ja pienillä oli n. 45cm. Sain valita kumpaan Mikon ilmoitan ja päädyin sitten pieniin (kaikki muut Mikon kokoiset näytti olevan isoissa). Kulutimme aikaa mm. lenkkeilemällä Viikin koetilan ympäristössä. Paikalle saapui myös yksi koikkeri, meille ennestään tuttu Eddie (Easy Ed v.h. Runxputtehof). Viimeksi kun nähtiin, joskus viime vuoden puolella, pojat vielä leikki, mutta nyt Miko oli sitä mieltä, että Eddielle pitää murista ja haukkua. Eddie oli ilmoitettu isoihin ja kokoa omistaja veikkasi sillä olevan n. 47cm. Ehkä Eddie oli vähän Mikoa isompi, selkä ainakin näytti pidemmältä. Pitää aina vertailla muihin isoihin Mikon väri näytti ihan hailakalta Eddien ihanan punaisen turkin rinnalla.

Kehässä sain valita tutkitaanko Miko pöydällä vai maassa. Valitsin taas maan, sillä siellä Miko helpommin väistää kuin pöydällä. Miko ei onneksi perääntynyt ollenkaan, mutta oli selvästi pidättyväisen oloinen, josta tuomarikin mainitsi. Ravi oli taas hitaanpuoleista, itse menin jälleen edeltä. Saimme sinisen nauhan, koska Mikon ravin olisi pitänyt olla reippaampaa. Hitaassa vauhdissa tuomarin mukaan Mikon etujalat vähän meloi ja takaa oli (siksi?) vähän ahdasta, jonka vuoksi liikkeet eivät olleet yhtenäisiä. Minä jo ajattelin, ettei sillä ole mitään väliä, vaikka Miko ravaisi hitaasti, koska mielestäni Mikon ravi näyttää hyvältä. Täytyy sitten kai yrittää saada vauhtia, mutta en tiedä miten kun ei Miko vaan mene kovempaa. Eddien vuoroa saatiin odottaa pitkään. Poika oli ensimmäistä kertaa mätsärissä eikä kai muutenkaan ole mitään näyttelyjuttuja treenannut. Silti Eddie seisoi tosi nätisti ja liikkui myös kivasti. Vähän hampaiden näyttäminen sai pojan pakittamaan, mutta meni tosi hyvin ensimmäiseksi kerraksi ja punainen tuli. Tämän jälkeen me lähdettiin kotiin, sillä odotin isää, jonka piti tulla poran kanssa. Isä olikin sitten kipeänä, joten olisimme voinut jäädäkin sinisten kehään.

Markus on käynyt tällä viikolla varmaan joka päivä koirapuistossa ja Miko on ollut ihan nätisti. Tosin alkuviikolla kävi niin, että Miko alkoi yhtä tyttöä kiusata ja Markus sai kommenttia siitä kun ei saanut Mikoa lopettamaan. Se on onneksi ollut ainoa ikävämpi tapaus. Minä en silti suostu menemään koirapuistoon, jos siellä on muita koiria, joten eilen kävimme tyhjässä Purinan puistossa. Sen lähellä on isompi puisto, jossa pojat aina käy, mutta siellä oli porukkaa. Puistossa Mikon liikunnasta piti huolen lokit. Mikon pitää odottaa lupaa ennen kuin se hihnan irrottamisen jälkeen saa lähteä. Eilen linnut olivat puiston maassa ja Miko vain tuijotti niitä. Kun se vihdoin malttoi katsoa ja sai luvan lähteä, niin Miko lähti kuin raketti. Mikään muu ei varmaan saa tuon pojan jalkoihin niin paljon vauhtia kuin linnut! Tänään illalla kävimme ensimmäistä kertaa vanhan ostarin koirapuistossa, joten kaikki kolme lähintä koirapuistoa on nyt tullut tutuksi. Eilen ja tänään ei ollut kameraa mukana, joten tässä kännykän kuvia:


Mikon omatoimi pöytäharjoittelut


Eddie (ei kyllä kovin edustava kuva)