Olipas kiva mennä tänään meidän toisiin epiksiin Purina Areenalle kun meiltä sinne kävelee noin 15 min. Olin eilen ilmoittautunut ennakkoon, joten paikan päällä tarkistettiin vain rokotukset ja sain numerolapun. Odotellessa katsoimme mini-3:n agirataa ja kun möllirata oli valmis aloin joitain kohtia siitä painaa mieleen. Kaikki numeroita en nähnyt. Minien jälkeen oli medien rataantutustuminen. Tuomari kertoi radan pituuden (104m) ja ihanneajan (50s) ja että ensimmäisellä putkella (5) sai itse päättää kumpaan päähän ohjaa(!) Kutoshypyllä mietin kummalta puolelta ohjaan, sillä mietin meneekö Miko seuraavasta hypystä ohi jos ohjaan esteen oikealta puolelta. Päädyin lopulta oikeaan puoleen. Toinen pohdinnan paikka oli hypyltä 11 hypylle 12 ohjaaminen.


Rata näytti suunnilleen tältä

Meidän vuoro oli kuudentena. Rata meni hyvin esteelle 7 asti ja kasilla tuli kieltäytyminen kun Miko juoksi ohi (8 oli muuten enemmän samassa linjassa pituuden kanssa kuin edellisten hyppyjen). Hypyllä 11 Mikolla oli vauhtia, joten se hyppy meni pitkäksi. Olimme kuitenkin riittävän kaukana seuraavasta esteestä, joten kieltoa tästä pyörityksestä ei tullut. Putkella 15 Miko taas juoksi ohi ja tuli toinen kielto. Olisi pitänyt siirtyä enemmän sivuun kun kutsuin Mikoa takaisin, sillä Miko valitsi paluureitikseen putkeen ja siitähän tuli hylky. Molemmat kiellot varmaan johtuivat siitä, että olin liian varma Mikon suorittavan esteet. Olisi pitänyt ohjata loppuun asti eikä vaan heittää sinne päin.

Suoritusaika oli 38.37 eli 11.63 ali ihanneajan. Kahdesta kiellosta ja hylkäyksestä tuli virhepisteitä 25 ja sijoitus 12. tai 13. Taululla olevissa papereissa medeissä oli 15, mutta ilmoittautuneita oli varmaan tullut vielä sen jälkeenkin. Tuloksen puolesta meni paremmin kuin viimeksi! Ei Mikoon voi olla kuin tyytyväinen Video meidän suorituksesta löytyy täältä.

Purinalla riitti vilinää kun siellä oli möllien lisäksi myös virallinen kolmosten kisa, johon muut luokat sai osallistua epävirallisesti. Miko ei välittänyt hälinästä ollenkaan ja odotellessa makasi maassa tai istuskeli. Paria koiraa taisi radalla meteli ihmetyttää ja pari oli niin ihmisrakkaita, että kaikki ratatyöntekijät piti käydä moikkaamassa.

Ai niin, tuli vielä Nummelan epiksistä mieleen, että tuloksissa Mikon rotulyhenteenä oli KOIKER. Mistäköhän hatusta se oli vedetty Ekan episkirjoituksen jälkeen Mikon blogiin oltiin eksytty hakusanalla "maksi koikkeri medeissä". Ensimmäisenä mieleen tuli, että sillä varmaan Mikoa tarkoitettiin. Ehkä joku oli Nummelassa katsonut, että tuo on vähän turhan iso mediksi...