Tarkoituksena oli käydä perjantai-iltana omatoimitreenaamassa, mutta menimmekin silloin leffaan. Treeni siirtyi lauantaille, joka olikin niin tuskaisen kuuma päivä, että agility siirtyi sitten sunnuntaille. Forecan mukaan lämpötilan piti olla hieman alle 25 ja aamulla (aamupäivällä) sää olikin oikein mukava kun ei ollut kuuma eikä aurinko paistanut. Lähtöön meni kuitenkin jonkun aikaa ja matkaan lähdimme kahdentoista jälkeen. Olipa yllätys kuinka lämmin ulkona oli! Lähdimme niin kiireellä, että lippis ja aurinkorasva jäi enkä osannut ottaa vettäkään mukaan litraa enempää. Treenit katsottiin sen mukaan miten Miko jaksaa. Aidan viereen kannoimme pöydän, jonka alle kaivamassa kuopassa Miko sai lepäillä. Tarkoituksena oli tehdä valssiharjoituksia neliöön pistetyillä neljällä hypyllä. Miko hyytyi tosi nopeasti, joten se harjoitus loppui melko pian. Muutaman kerran Miko sai hypätä kahta peräkkäistä hyppyestettä, jotta saatiin hypyt lopetettua hyvään fiilikseen. Kuvia tuli jokunen:


Juoksua


Ohjaaja ja koira menossa eri suuntiin... Huomaa Mikon kieli :)


Rimat olivat 40cm korkeudella. Maksien minimikorkeus on 55cm eli tuosta kolme väliä ylöspäin... Lämpö saattoi vaikuttaa Mikon hyppykorkeuteen tai sitten Miko vaan on niin fiksu ettei hyppää korkeammalle kuin tarvii, mutta on ne maksirimat silti ihan liian korkealla.


Ponnistus


Lentävä hollantilainen, osa 1


Lentävä hollantilainen, osa 2


Syöksy pallon perään

Keskityimme lopun ajan kontaktiharjoitteluun, sillä sitä Miko jaksoi ihan hyvin. Puomin ylös- ja alastulot oli pistetty pöydän päälle, joten hyödynsimme niitä. Ihan kiva, että Mikon sai kontaktille pöydän kautta eikä sen tarvinnut hypätä sivusta alastulolle. Hetken aikaa Mikolla kesti ennen kuin alkoi heti koske-käskystä koskea alustaa. Aluksi Miko käskyn jälkeen pysähtyi ja katseli, että "häh?" ja uuden käskyn jälkeen vasta koski. Kyllä se tuosta. Olen vain epäjohdonmukainen, sillä ennen epiksiä harjoittelimme kontakteja kosketusalustalla, mutta epiksissä Mikon ei tarvinnut koskea. Harjoitukset jatkuu edelleen, mutten seuraavissakaan epiksissä meinaa sanoa kontakteilla mitään. Koske-käskystä tuskin olisi hyötyä ilman kosketusalustaa kun se kuitenkin ensin pitäisi häivyttää pois. Ei siis varmaan pitäisi vielä käydä epiksissä, mutta käydään silti. Pitää muistaa tämä kirjoitus, jos meille kontakteista tulee joskus ongelma Että ihan oma syy.


"Koske"


Vauhdilla alas (oikeasti Miko tulee aika hitaasti alas)


Vauhdilla ylös


Istumista Miko tarjosi ihan itse, mutta onnistuu koskeminen myös seisten.
Tuli muuten näistä kuvista mieleen, että Mervi taisi joskus sanoa, että koiralle pitäisi kontaktilla antaa palkka alas kun se olisi niskalle parempi.

Lopuksi kävimme purolla, jotta Miko saisi vähän viilennettyä itseään. Miko olikin oikein innokkaasti menossa uimaan ja ihan oikeasti ui! Pääasiassa Mikon uiminen oli kuitenkin sitä, että se pystyasennossa kauhoi vettä, koska se ei hihnan takia päässyt pidemmälle. Mikolla oli kova halu päästä sudenkorennon perään, siitä uimisinnostus.


Kauhomista