Hieroin ja venyttelin Mikon eilen illalla. Pääasiassa hieroin jalkoja eikä niissä ollut kuin vähän jumia. Venyttelyt meni ok, mutta vasen takajalka ei halunnut venyä. Takareiden venytyksessä ei ongelmaa, mutta etu- ja sisäreittä Miko ei antanut venyttää kuin ihan vähän. Samalla tavalla on ollut kahdella edelliselläkin hieronta/venyttelyhetkellä, joten on aika varata aika ammattilaiselle. Täytyy alkuviikosta soittaa fyssarille. Mielestäni Miko hyppää hyvin, joten ei takajalan jumilla tai mikä lie on, ole ollut vaikutusta menoon (kai).

Tänään kävimme Purina Areenalla Cockerspanielit ry:n järjestämissä epiksissä. Paikalla ei kovin paljon ollut porukkaa ja medeissä taisi olla eniten koirakoita. Paikalla oli myös toinen kooho, Wiima (Black Amiikos Wolferina Wouda). Rata näytti suunnilleen tältä:

Mielestäni rata ei vaikuttanut vaikealta, mutta en silti elätellyt toivoa ekasta nollaradasta. Mietin, ehdinkö tehdä valssin hypyn 3 jälkeen. Muuta ohjauskuviota en esteeltä 3 esteelle 4 keksinyt, jossa Miko ei jatkaisi suoraan eteenpäin. Mietin myös sitä, että kuinka kauas A:sta uskallan tulla ettei Miko hyppää liian ylhäältä alas ja missä kohtaa kannattaa olla, että ehdin tehdä valssin. Niin siinä sitten kävi, että olin valssin kanssa aivan liian myöhässä ja siksi meni esteet 3-5 pipariksi. Seuraava kohta, joka ei mennyt ihan nappiin oli hyppy 14. Eteen-käsky olisi ollut aika jees, mutta ei se tullut mieleenikään enkä tiedä olisiko toiminut vähäisestä harjoituksesta johtuen. Hyppy 19 ei myöskään mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Ajaksi tuli 50,63s joka alitti ihanneajan 9,37 sekunnilla, ratavirheitä tuli 30 ja sijoitus 12. eli toiseksi viimeinen tuloksen saanut. Koikkerit piti perää.

Mitä olisin tehnyt toisin, jos olisin ilmoittanut Mikon myös toiseen starttiin (en ilmoittanut, koska ryhdyin pihiksi): olisin mennyt lähemmäksi hyppyä 3 Mikon ollessa A:lla, jotta minulla olisi ollut aikaa tehdä valssi, olisin juossut kovempaa esteillä 12-14 ja ohjannut viimeisen pätkä toiselta puolelta.

Meidän ratavirheistä hylkyjä oli 10+10 ja ilmeisesti yksi vitonen kiellosta ja yksi kontaktin yli hyppäämisestä. Videon perusteella meille olisi pitänyt tulla enemmän virheitä. Miko saattoi hypätä A:n kontaktin yli ekalla ylityksellä, se todennäköisesti skippasi kontaktin myös toisella kerralla, kieltoja tuli kaksi ja puomin kontakti jäi tekemättä... Mutta jotain positiivistakin. Miko haki tosi hyvin esteille, esimerkiksi esteet 8-11 meni hienosti. Miko taitaa tehdä niin, että varsinkin vauhdissa se aika nopeasti lukitsee esteet, joille se menee ja jos en ajoissa kerro minne mennään, niin voi olla vaikea saada Mikoa muuttamaan suunnitelmaa. Jos Miko on lukinnut oikeat esteet, niin se irtoaa ihan kivasti. Kun katsoin videota paikanpäällä, piti ihan kelata taaksepäin ja katsoa näinkö oikein. Miko LAUKKASI puomilla! No, siksi se kontaktikin jäi... Kolmas positiivinen juttu oli vauhti.

Kontaktivirheet kertoo siitä, että on tosi tärkeää opettaa kontaktit kunnolla. Vaikka Miko ei ole ennen mielestäni hypännyt kontaktien yli, vauhdin kasvaessa niin tulee käymään ilman kunnon harjoittelua. Pitäisi vielä oppia juoksemaan kovaa. Huomasin muuten kesäpäivien agivideolla, että kun joudun keskittymään juoksemiseen, niin kädellä ohjaus unohtuu. Video tämän päivän suorituksesta täällä.

Wiima


Miko ottaa rennosti ympärillä olevasta hälinästä huolimatta

Viikonloppu menee sitten I-HAH:n agikisoissa työskennellen. Kummaa, etten nähnyt yhtään koikkeria lähtölistoilla.