Perjantaina kävimme Tainan ja Lokin kanssa treenaamassa agilitya. Petra tuli Taikan (Estaika's Christabel) ja Gimman (Estaika's Gossip Girl) kanssa meitä katselemaan. Aluksi Loki ja Gimma leikkivät ja taisivat heti löytää yhteisen sävelen. Gimma oli reipas ja rohkea tyttö. Se Mikonkin naamalla pomppi ja käytti hampaitaan eikä Miko yhtään tykännyt. Mikolla on onneksi pitkä pinna ja se vaan lähti karkuun. Ennen radan rakennusta yritimme saada yhteiskuvaa, mutta Gimma ei vielä oikein tahtonut pysyä paikallaan


Gimma ja Loki


Taika, Loki ja Miko

Aloitimme Mikon kanssa hyppytekniikalla, ensin muutamalla toistolla perussarjaa. Tämän jälkeen tehtiin pieni radan pätkä, jossa oli hyppy-puomi-hyppy-hyppy-muuri-putki-rengas. Rengasta pitäisi muistaa usein harjoitella kun se on niin helppo suorittaa väärin ja kontaktiesteen halusin osaksi rataa kun parissa epiksissä Mikolla on ollut niin kiire, ettei kontakteihin ehtinyt koskea. Yksittäin kontaktiestettä treenatessa ei yleensä saa yhtä nopeaa vauhtia. Heti ensimmäisellä kerralla Miko kyllä koski kontaktiin, muttei pysähtynyt. Toisella kerralla oma hidastelu sai Mikon hidastelemaan alastulossa. Molemmilla kerroilla Miko meni putken ohi ja siihen syy löytyi siitä, että hyppyjen ja muurin jälkeen oma rintamasuunta osoitti putken ohi. Koko ajan samalla puolella ohjaaminen ei siis toiminut ja Petra ehdotti valssin tekemistä kahden hypyn väliin. Ensimmäisen valssin onnistuin mokaamaan, mutta toisella yrityksellä onnistui ja takaaleikkaus putkella meni ihan hyvin.

Toisena hyppytekniikkaharjoituksena oli 4 etäisyyttä, jota koulutuksessa ei tehty ollenkaan, mutta jota Ulla meille suositteli. Pistin Mikolle kolme hyppyä, joiden etäisyytenä oli 9 ja 12 jalkaa. Ensimmäisellä kerralla etäisyyden arviointi ei ihan onnistunut ja pisimpään väliin tuli sipsutusta. Toisella kerralla meni vähän paremmin ja kolmannella kerralla 12 jalan väliin tuli ihan hyvännäköiset askeleet. Hyvällä tekniikalla Mikolle pitäisi olla mahdollista mennä myös pidempi väli ilman laukka-askelta. Saa nähdä pystyykö se siihen jossain vaiheessa.


Miko / Taika


Miko ja Taika


Gimma

Kepit mentiin kerran molemmilta puolilta. Vaikeammalta puolelta Miko lopetti vähän liian aikaisin, mutta toinen toisto meni hienosti. Miko sai mennä vielä pienen radan pätkän, jossa hyppy-puomi-hyppy-rengas. Ensimmäisellä kerralla Miko kyllä pysähtyi puomin jälkeen, mutta takajalat ei ollut kontaktilla vaan maassa. Toinen kerta ok. Ihan lopuksi Miko sai vielä kiivetä keinua. Keinutusta ei tehty yhtään vaan nostin Mikon alas keinulta. Miko oli taas innoissaan keinusta ja laukkasi joka kerta. Pieni videopätkä löytyy täältä, kiitos Tainalle kuvaamisesta!


Taina oli vetovoimainen. Ahnein koira ei kuitenkaan ollut meidän Miko :)


Miko söpöilee

Keskiviikkona olisi ollut Tainan perustaman tokoryhmän ensimmäiset treenit, mutta ne sitten jäivätkin meiltä välistä. Kävin kuitenkin iltalenkillä tekemässä pienet tokot yhdellä kentällä. Tehtiin muutama sivulletulo ja vähän seuraamista, namia ei riittänyt enempään. Torstai-iltana käytiin samalla kentällä. Aiheena taas perusasento ja seuraaminen sekä luoksetulo ja liikkeestä maahan. kaikki meni ihan hyvin. Kentän päät oli pimeinä ja pimeää lähestyessä Miko alkoi jäädä jälkeen, joten tehtiin sitten seuraamiset kentän valoisammassa kohdassa. Eilen tehtiin agitreenien päätteeksi Lokin kanssa paikalla makaamiset. Miko pysyi hyvin paikallaan, välillä vilkaisi Lokiin päin. Ajasta en osaa sanoa, mutta kyllä se ainakin minuutin makasi, todennäköisesti vähän pidempäänkin. Palkkaamassa kävin kaksi kertaa.


Koko porukka eli Taika, Gimma, Loki ja Miko © Taina Lempiäinen


Miko ja Taika esittelee kylkiään © Taina Lempiäinen


Estaika's-kooikerit Gimma, Taika ja Miko © Taina Lempiäinen