Perjantaina kävimme Tainan ja Lokin kanssa Pirttimäen ulkoilualueella Espoossa tekemässä pojille jäljet. Jälkien teon jälkeen pojat pääsivät vapaana juoksentelemaan metsään. Mieluiten pidän Mikoa irti jossain sellaisessa paikassa, jossa todennäköisyys kohdata muita on hyvin pieni. Ulkoilualue ei ole sellainen, mutta kokeilin nyt kun Taina sitä ehdotti. Hiekkateillä oli tosi hiljaista, vain muutama koiranulkoiluttaja tuli vastaan. Metsässä kohtasimme heti alkuun sienestäjiä. Miko ei onneksi ollut siinä vaiheessa irti, koska kova haukkuhan siitä tuli kun ihmiset noin epäilyttävästi metsässä kyykki. Irtipääsemisen jälkeen Miko veti pikku spurtit ja melko pian sen jälkeen pääsi linnun jäljille. Irtipäästäminen ei enää tuntunut hyvältä idealta ja mietin jo, että Miko pitää pistää kiinni kun palaa. Onneksi Miko katosi näkyvistä vain hetkeksi ja lähti sitten meidän mukaan. Siksi sai poika pysyä vapaana. Onneksi Miko ei sen enempää lähtenyt riistan perään ja pysytteli ihan mukavan lähellä, ehkä 10-15 metrin etäisyydellä. Kutsuin Mikoa välillä luokse ja ihan hyvin se joka kerta tuli, mitä nyt parilla kerralla hajut oli kiinnostavampia, mutta haistelun jälkeen kuitenkin tuli. Lokin kanssa Miko välillä juoksenteli ja taisi poika kovasti nauttia kun sai taas olla takaa-ajettuna. Kyllä maistui pojalle illalla uni.

Lauantaiaamuna lähdimme kohti Porvoota. Päivä oli onneksi aurinkoinen ja lämmin, vettä alkoi tulla vasta sitten kun me olimme jo bussissa matkalla kotiin. Kehänlaidalta bongasin heti yhden koikkerin, jonka luulin olevan toinen junnunartuista. Koikkeri olikin pienikokoinen poika, Coppe (Black Amiikos Cyriel Coppe). Muut koikkerit olivat Etta (Frisian Gem Bastens Beatrix), Johnny (Oorbellen Johnny) ja Narda (Black Amiikos Naleke Narda). Ensin kehässä kävi ensikertalainen Coppe, jolle hienosti ERI ja SA. Seuraavana kehään menivät Miko ja Johnny. Tuomari katsoi ensin poikia yhdessä ja vingutteli lelua kun katsoi koiraa edestä päin. Kerran ravasimme yhdessä, jonka jälkeen Miko piti pistää pöydälle. Ihan nätisti Miko seisoi pöydällä, vaikkakin aika epävarmasti. Tuomari sai hyvin tutkia. Tutkimusten jälkeen hän otti mitan esiin ja ajattelin "voi ei..." Miko seisoikin paikallaan eikä pelännyt mittaa, mutta vähän kyyristyi kun mitta koski selkää. Tämän jälkeen Miko sai ravata kolmion ja sitten oli seisotuksen vuoro. Miko ei oikein tahtonut seistä nätisti paikallaan vaan meni istumaan tai liikkui eteenpäin. Tuomari pisti vielä kerran meidät menemään pienen ympyrän, jonka jälkeen saimme palan sinistä nauhaa. Olin tosi tyytyväinen, että Miko sai EH:n eikä H:ta. Salaa kyllä toivoin, että EH tulisi Lopulta Johnny sai sertin ja oli VSP, Etta oli ROP sekä sai sertin. Onnea! Mikon arvostelu löytyy täältä. Lukemieni arvostelujen perusteella tiesin, että tuomari kiinnittää hännän asentoon huomiota ja luulin sitä tulevan noottia, mutta arvostelussa lukikin, että oikea-asentoinen häntä liikkeessä. Eipä siis tainnut Mikon häntä nousta ylös. Mikon arvostelun perusteella olen sitä mieltä, että ko. tuomari ei taida olla kovin tiukka.

Otin pokkarilla muutamia kuvia ja aika huonoja niistä tuli, mutta tässä kuitenkin joku kaikista osallistujista:


Coppe


Johnny


Narda


Etta

Näyttelyreissun jälkeen Miko oli ihan väsy ja muutama tunti kotiintulon jälkeen piti lähteä ajamaan jälkiä. Loki pääsi ensin n. 60m jäljelleen. Mikon jälki oli reilu 100m yhdellä kulmalla. Ei taas ollut ihan parhaita kertoja. Miko kyllä jäljesti, mutta jouduin sen muutamia kertoja kutsumaan takaisin. En sitten tiedä olisiko ne ollut vain tarkistuslenkkejä. Kulman Miko oikaisi. Miko jatkoi niin hyvin oikeaan suuntaan, että mietin pitäisikö antaa kulman olla. Palautin Mikon kuitenkin kulmalle, jonka makauksen se merkkasi. Sorkan Miko taisi haistaa joitain metrejä ennen kaatoa. Kaadolle Miko löysi hyvin ja jäi haistelemaan sorkkaa. Edellinen kerta meni tosi hyvin, mutta nyt taas mietin, että seuraava mejä-koe tulee olemaan kaukana tulevaisuudessa, jos haluan, että meillä on edes jonkinlainen mahdollisuus tulokseen. Toivottavasti saadaan syksyn aikana runsaasti harjoiteltua.


Aiheeseen liittymätön kuva, mutta pistin nyt kuitenkin. Miko välillä mene verhon alle :)