Onpas ollut jännittävä viikonloppu. Perjantai-iltana saimme vieraita Virosta kun Tiiu, Täpi ja Lotte sekä Liina ja Stella tulivat meille yöksi. Kävimme ensin yhdessä iltalenkillä, mutta ei koirat ulkona kovin tuttavuutta tehnyt, kun kaikki oli hajujen perässä. Sisällä oli hieman liian vähän tilaa, joka aiheutti kärhämää tyttöjen välille. Joko Stella tai Täpi ja Lotte olivat vuorotellen häkissä, jolloin yhteiselo oli sopuisaa. Ainakin pari tytöistä heti alkuun ärähti liian lähelle tulleelle Mikolle, jonka jälkeen Miko oli hyvin nöyrää poikaa. Se pysyi loitolla tytöistä ja istui joko minun tai Markuksen vieressä. Miko ei yhtään tiennyt miten reagoida kun Stella-sisko osoitti kiinnostusta leikkiin. Kun Miko rohkaistui, niin sisarukset saivat pientä leikintynkää aikaiseksi. Videopätkä löytyy täältä. Myöhemmin myös Lotte osoitti kiinnostusta Mikoa kohtaan ja Miko yritti saada sitä leikkimään. Lopputuloksena tuli kuitenkin hammasta, joten Miko jätti tytön rauhaan. Vähän vaikea oli päästä ajoissa nukkumaan, joten Hyvinkäälle lähdettiin vähäisten yöunien jälkeen.

Stella ei ollut yhtä varautunut kun edellisillä kerroilla vaan teki rohkeasti tuttavuutta ja mm. kiipesi Markuksen syliin. Se tykkäsi silityksistä ja ihan samalla tavalla kiemurteli maassa kuin Mikokin. Markus oli muutenkin koirien suosiossa. Lotte yllätti Tiiun ja kävi heti ensimmäiseksi Markusta moikkaamaassa, vaikka muuten kai on vähän varautunut vieraita kohtaan.


Miko ei oikein tiedä miten siskon leikkiyrityksiin pitäisi suhtautua


Lotte ja Miko

Lauantaina lähdimme aikaisin Tainan ja Lokin kanssa kohti Hyvinkäätä. Olimme hyvissä ajoin perillä, joten oli varaa valita paikat kehän reunalta. Vähitellen porukkaa tuli lisää ja lisää ja kohta hallissa olikin kova kuhina ja meteli. Hyvinkäällä näin tosi paljon koiria ja ihmisiä, joita en ennen ollut nähnyt. Oma vuoro jännitti ihan kamalasti. Menimme kehään yhdessä viiden muun avoimen luokan uroksen kanssa. Tuomari Anna Stuifbergen-Hoetjes ikävästi kurottautui koirien päälle, mutta Mikoa se ei onneksi haitannut ja poika seisoi liikkumatta paikallaan tutkimisen ajan. Olipas yllätys kun Miko sai punaisen nauhan! Menimme siis vielä kilpailuluokkaan, jossa Miko sijoittui kolmanneksi saaden myös SA:n! Kävimme lopuksi PU-kehässä pyörähtämässä. Ei olisi voinut paremmin mennä, olen tosi tyytyväinen Miko oli myös yllättävän avoin ja kävi moikkaamassa mm. tuntemattomia miehiä! Meillä on mennyt aika hyvin erkkareissa, sillä Hyvinkäällä vuonna 2009 Miko oli pikkupentujen 1. + KP ja paras urospentu 2 ja Riihimäellä 2010 Miko oli junnu-urosten 4. (junnu-uroksia oli 18).

Hollantilaistuomari antoi Mikolle tällaisen arvostelun: 2,5-vuotias. Koon ylärajoilla. Erittäin hyväntyyppinen. Maskuliininen pää. Kiva ilme. Erittäin hyvät korvakorut. Hyvä ylälinja. Tasaisesti kulmautunut molemmin puolin. Erittäin hyvä turkki. Vahva luusto. Liikkuu erittäin hyvin.


Miko arvosteltavana


Mindi-siskopuoli (Estaika's Fable) on tainnut tulla isäänsä (emä Seeda, isä Rommi)


Siskopuoli Fellasta (Estaika's Flare) ei ole tämän parempaa kuvaa. Fellaa en tunnistanut, joten häntä ei valitettavasti käyty moikkaamassa

Joka kooikerista yritin saada kuvan (Markuksen avustuksella), mutta kaikista en ladannut kuvaa nettiin kovin huonon laadun takia. Kuvat löytyy täältä, joukossa myös melko huonolaatuisia, mutta pääasia, että on kuvia


Tytti teki Mikolle hienon pannan