Torstaina kävimme Pitkäkoskella tokoilemassa tulevaisuuden tokovalioiden kanssa. Ulkoilumajan parkkipaikka toimi kenttänä. Juuri sopivasti sade lakkasi kun aloitimme treenit. Alkuun tehtiin paikkamakuu, jossa oli neljä koiraa rivissä. Miko pysyi hyvin märässä maassa, mutta kerran lähti tulemaan luokseni. Paikalla makaaminen on vielä kovin epävarma liike, koska me ei olla juurikaan treenattu häiriössä. Luoksepäästävyydessä Miko taisi ensin lähteä kohti tervehtijää, mutta sitten pysyi paikallaan, vaikka lopuksi nousi seisomaan. Tämän jälkeen teimme liikkeitä yksi kerrallaan ja silloin neljän kasiryhmän koiran joukkoon liittyi myös nelikuinen nöffi. Muut koirat oli siis flätti, kultsu ja koikkerit Loki ja Miko. Miko aloitti näyttämällä seuraamisosaamistaan. Meni ihan hyvin, mutta Miko oli hieman liian takana. Tämän jälkeen sai muut näyttää osaamistaan ja lopuksi Mikon kanssa tehtiin liikkeestä seiso ja maahan sekä luoksetulo. Liikkeestä seiso on ollut ihan hyvässä mallissa, mutta johtuiko häiriöstä vai mistä kun Miko ei meinannut pysähtyä. Kyllä se sitten hyvin pysähtyi kun pysähtyi (ei siis madellut, mutta ei se sitä teekään). Liikkeestä maahan on taas ollut sellainen liike, jossa Miko tosi helposti jää seisomaan, mutta nyt se meni oikein mallikkaasti. Luoksetulo suoraan sivulle meni myös hyvin, mutta Miko jäi seisomaan. Lopuksi tehtiin vielä paikalla makaamista ja luoksepäästävyyttä kun nöffin mukana tuli mies paikalle. Tosi hyvin Miko pysyi sivulla ja antoi miehen silittää päätä, vaikka ensimmäisellä kerralla nousi ylös.

Tokoilujen jälkeen muut koirat kävi leikkimässä koira-aitauksessa, jonka jälkeen tehtiin vielä pieni lenkki yhdessä. Sitten alkoi taas sade ja saimme kävellä kotiin melko myrskyisässä ilmassa. Olin hyvin varustautunut, joten ilmasta huolimatta oli oikein mukava kävellä.

Perjantaina kävimme Tainan ja Lokin kanssa omatoimiagitreeneissä. Kovasta tuulesta johtuen meillä oli hieman extreme-olosuhteet. Kaikki hyppyjen siivekkeet oli nurin ja pussi oli tuulesta johtuen kuin putki. Pussin siirsimme edellisen treenaajan kanssa sivuun. Teimme ensin hyppytekniikkaharjoituksia, jota varten pistimme hypyt niin päin, ettei tuuli niitä kaatanut. Miko teki perussarjan kolmesti. Kotona katselin videoita hidastetusti ja tulin siihen tulokseen, että Miko ei käytä takapäätään kunnolla. Takaosasta ei tule kunnolla voimaa ponnistukseen. Näinhän siis Ulla sanoi, mutta halusin nähdä sen itsekin. Ulla sanoi, että takapään käyttöä voi harjoitella juuri perussarjalla ja set pointilla, joten harjoituksia tekemällä takapään käyttö pitäisi parantua. Set point-harjoitusta en ole vielä kertaakaan tehnyt, se voisi ehkä olla tehokkaampi harjoite takapäälle.


http://sankipellon.vuodatus.net/

Rakensimme netistä löytämästäni ratapiirustuksesta radan, jossa oli esteet 1-9. Miko aloitti ja sillä oli kovasti intoa. Miko meni radan normaalia nopeammin, joten sain juosta. Teimme pätkän kaksi kertaa ja molemmat oli onnistuneita. Miko haki hyvin esteille. Toisen kerran jälkeen kun Miko ilotteli vinkupallon kanssa, tuli niin kova tuulenpuuska, että kaikki hypyt meni nurin. Miko sitä vähän säikähti, mutta pallo pysyi suussa. Tuimme siivekkeitä tiilillä, jolloin ne pysyivät pystyssä kovasta tuulesta huolimatta. Lokin jälkeen teimme radan vielä kerran, mutta putki 6 vähän tökki. Lopuksi Miko sai mennä esteet 4-8-7-6, mutta 8 ja 7 toiselta puolelta ja putki toiseen päähän. Hypyn neljä jälkeen Miko ensin sinkosi A:lle, mutta saimme muutaman yrityksen jälkeen onnistuneen suorituksen. Keppejä tehtiin myös pari kertaa molemmilta puolilta. Kokeilin myös vähän kauempaa kepeille lähetystä niin, että itse olin vaikeammalla puolella. Miko haki tosi hyvin oikeaan keppiväliin, mutta loppuun asti ei virheettä päästy. Ehkä kannattaa ensin tehdä lyhyemmillä kepeillä. Hyppytekniikan jälkeen kamerasta loppui akku, mutta Taina kuvasi kännykällä ja pätkä löytyy täältä. Videolla on radanpätkän toinen ja kolmas kerta. Kolmannella kerralla muut hypyt oli 40cm, mutta yksi 35 cm ja yksi 45 cm. Viimeisenä on neljän esteen onnistunut suoritus. Videota katsellessa mietin, että onko mun käskyt tosiaan noin myöhässä?