Tänään oli ihana kirpeä pakkasaamu ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Mietin kameran ottamista mukaan, mutta jätin sen kuitenkin kotiin. Ulkona himo kuvaamiseen vaan kasvoi, joten aamulenkin jälkeen hain kameran kotoa ja lähdimme uudelle pikkulenkille. Sama juttu on ollut joka vuosi ensimmäisten jäätyneiden pikkulätäkköjen kanssa: Miko yrittää hampailla saada jäätä irti ja raapii sitä kynsillään


Muistikortilta löytynyt kuva, Miko ja yksi parhaimmista leluista


Tänä aamuna


Huurteiset heinät


Pieni tasapainotreeni. Hirret oli kuurasta liukkaita, joten tehtiin vain ihan lyhyet tasapainoilut. Pidemmät hirret löytyy melkein meidän vieressä olevan päiväkodin pihalta. Päiväkoti ei ole enää käytössä, joten siksi on siellä käyty. Aikaisemmin kävin keskuspuiston metsissä etsimässä runkoja tasapainoharjoituksia varten ja siksi harjoitukset jäi vähiin. Mutta löytyihän puunrunkoja ja hirsiä lähempääkin, harmittavasti vaan nekin on sellaisessa paikassa, ettei pimeällä viitsi käydä.


Löytyi jotain revittävää


Aamuauringossa

Lauantaina aamupäivällä meinasin käydä omatoimiagilitaamassa, mutta en varmaan olisi ehtinyt kun oli myöhemmin muuta menoa. Harmittaa kun hyppytekniikkaa haluaisin tehdä viikoittain, mutta arkenakaan ei ehtinyt. Verijälki piti myös käydä tekemässä sunnuntaiaamua varten, mutta en jaksanut. Mejäily tuntuu yksin jotenkin ylivoimaiselta. Kyllä silloin jaksaa lähteä kun on jonkun kanssa menossa. Me taidetaan (yrittää) mejäillä talvellakin, ainakin silloin kun ei ole kovin kovia pakkasia, että tulisi Mikon paljon tarvitsemaa harjoitusta. Jos ei harjoittelut etene, niin kannattaa suosiolla jättää ensi kesänä kokeet välistä.

Tänään oli taas ohjattujen agitreenien vuoro ja ohjelmassa irtoamista. Ensi kerralla on sitten takaaleikkauksia kun koirat osaa nyt irrota Rata oli mukavan lyhyt ja helppo.

Ensin tehtiin esteet 1-9 ja toisella kerralla koko rata. Miko oli tällä kertaa innokas ja irtosi hyvin putkiin sekä hypylle 6. Vauhtiakin oli reippaasti. Kouluttaja taisi ihan yllättyä kun viime kerralla oli niin surkeaa. Tehtiin vielä uudestaan kun kakkosputkelta olisi pitänyt ottaa koira vähän lähempää "vastaan". Tuli palautetta estekäskyjen puutteesta ja siksi mentiin vielä kolmas kerta. Syy käskyjen puuttumiselle oli niin kova hengästyminen, ettei vaan pystynyt Kolmannella kerralla sain kuitenkin käskyt huudeltua, vaikka putkella 9 ei tullutkaan esteen nimi mieleen... Rengas taisin sanoa, mutta ei se Mikoa hämännyt.

Odotellessa päätin tehdä keinutreeniä ilman pöytää tai muuta apuvälinettä. Pistin kosketusalustan maahan ja namikupin sen taakse. Sen tarkoituksena oli innostaa Mikoa reippaampaan ylös nousemiseen. Tosin ei poika kippoa nousuvaiheessa nähnyt, mutta siksi kävin sen ensin näyttämässä. Keskikohdan paikkeilla Miko alkoi kovasti hidastella, mutta hienosti meni keinautus ja loppuun Miko meni reippaasti. Pidin ensin pannasta kiinni, mutta ei Mikolla ollut aikomuksia hypätä pois ennen aikojaan. Yksi syy siihen, miksi Miko niin kovin hidastaa ennen keinautusta, on varmaan se, että alan välillä siinä Mikoa hidastaa. Mutta jos keinu rämähtää liian kovaa maahan, niin tulee takapakkia.

Toisella vuorolla menimme siis koko radan. Keppikulma oli meille (mulle) vähän hankala ja aluksi Miko meni suoraan toiseen väliin. Syy oli tietenkin mun kun Mikon työnsin siihen. Miko oli jo hidastunut kun en enää niin hengästynyt. Palkkasin Mikoa, vaikka kepit epäonnistui ja jouduimme ottamaan muutaman esteen uudestaan, jotta into ei katoaisi. Viilattiin ensimmäisen kerran jälkeen keppejä niin, että tultiin parin hypyn takaa. Keppien jälkeen heitin pallon, mutta Miko menikin A:lle. Sieltä se tuli törkeästi kontaktit ignooraten, joten A otettiin yksinään. Meidän vuoron jälkeen tehtiin pari kertaa puomia, kun kontakteille pysähtyminen oli hieman tuottanut hankaluuksia.

Lopuksi tehtiin vielä kerran koko rata, mutta sanoin, että Mikon kanssa tehdään vaan pätkä, sillä en halua tehdä liikaa Mikon motivaation vuoksi. Tehtiin alkupätkä eli 1-9 ja se meni hyvin. Juteltiin vielä kouluttajan kanssa vähän Mikon motivoinnista. Pitää vaan muistaa, että jos Mikolla alkaa motivaatio kadota, niin tehdään joku kiva suora, josta jää hyvä fiilis.