Miko on ainakin tämän viikon nuollut kovasti takapuoltaan, joten torstaiaamuna soittelin eläinlääkärille ja sain ajan perjantaille. Haluamallani eläinlääkärillä olisi ollut vasta ensi viikolla seuraavat vapaat ajat, joten mentiin toiselle. Tänään oli tarkoitus käydä agilitya treenailemassa, mutta se saa jäädä sunnuntaille tai maanantaille.

Vähän mietin, miten eläinlääkärissä mahtaa mennä, sillä Mikon takapuoli on hyvin private area. Jos sitä joutuu pesemään, niin se on aina yhtä hankalaa. Kun häntää nostaa, Miko yrittää sitä kovasti painaa alas. Miko ei pysy paikallaan ja saattaa istuakin. Eläinlääkäri ensin kyseli kaikenlaista. Mitään muita anaalirauhasten oirehtimiseen viittaavia vaivoja ei ole ollut kuin nuoleminen. Tutkimuspöydällä eläinlääkäri kuunteli ensin Mikon sydäntä ja siirtyi sitten takapäähän. Hetken ell oli saanut pidettyä häntää ylhäällä, kun Miko painoi peppunsa pöydälle. Vähän piti kädellä auttaa, että sai pojan pysymään seisoma-asennossa. Mitään kummempaa ei löytynyt, mutta ell silti tyhjensi rauhaset. Se olikin tosi ikävää ja sain kovasti pitää kiinni, että sain Mikon pysymään paikoillaan. Eritettä oli paljon, mutta tulehdusta ei ollut. Mitään ei siis ollut vikana ja täytyy toivoa, että nuoleminen loppui tähän.

Viime aikoina on ollut kovasti kaikenlaista menoa ja joulukuun Kooikerhondje-lehden eteenkin on saanut tehdä paljon töitä. Huomenna pistän lehden painoon, joten saan huokaista helpotuksesta (ellei sitten viimeisellä lukukerralla löydy vielä jotain...) Samalla tuli tehtyä kalenteri ensi vuodelle (olen jo useana vuonna teettänyt kalenterin omilla kuvilla), joka toivottavasti kohta on postista noudettavissa. Ensi vuoden kalenterissa on joka kuukauden kuvan yläpuolella myös jokin koira-aiheinen sananlasku/sananparsi tms. kun sellainen idea yhtäkkiä putkahti päähän. Näiden kaikkien lisäksi olen ahkeroinut myös Miko-aiheisten kuvakirjojen parissa. Kohta voin kaksi niistä pistää tuotantoon. En viitsi enää teettää paperikuvia, sillä karsimallakin teetettäviä kuvia tulisi satoja. Tekemäni kirjat ovat Mikon 1. vuosi ja Mikon 2. vuosi. Keskeneräinen on sitten Mikon 3. vuosi