Lauantaina kävimme Espoossa kooikereiden arkitokossa, jonne oli eksynyt myös Loki, Tessa, Retu, Peppi, Qarisma, Rami ja Mizy sekä tietenkin Savina. Teimme aluksi ringissä seuraamis-/toisten koirien ohitusharjoituksen molempiin suuntiin ja niin, että toisella kerralla koira oli oikealla puolella. Miko oli taas ihan hajujen perässä, mutta sai siihen välillä kontaktia. Seuraaminen vasemmalla meni ihan ok, mutta oikealla Miko vain veti hajujen perään. Ohitusharjoitus Tessan kanssa meni hienosti. Temppujen harjoittelussa käytin palkkana nakkien lisäksi Mikon vapauttamista hajujen perään. Lopuksi tehtiin luoksetuloharjoitus, jonka me jätimme välistä heikon onnistumismahdollisuuden vuoksi. Sitten osa koirista sai leikkiä vapaana ja yksi perhe kävi tutustumassa kooikereihin. Taas oli kädet koetuksella, kun Miko veti koko ajan hajujen perään, mutta välillä se teki oikein hienosti kontaktissa mitä pyydettiin.


Peppi (Estaika's Gotta Rock) katselee kiinnostuneena Mikoa


Mizy


Loki ja Peppi

Tänään aamulla en meinannut uskoa lämpömittaria, jonka mukaan ulkona oli -12,7 astetta. Kaivoin kaapista toppavaatteet ja kyllä ne tarpeeseen tulikin. Kävimme Mikon kanssa vähän pidemmän aamulenkin, sillä oli niin nätti ilma.


Tätä mieltä Miko oli kuvaamisesta

Iltapäivällä suunnattiin viiden viikon tauon jälkeen Vantaan Hakkilaan ohjattuihin agitreeneihin. Ohjelmassa oli haltuunotto ja päällejuoksu. En tiedä tehtiinkö tuota jälkimmäistä, kun en tiedä mitä se tarkoittaa enkä kysynyt.

Oli vähän haastavan tuntuinen rata. Ensimmäisellä kerralla Miko jäi pussin jälkeen selän taakse ja lähti oikealle. Toisella yrityksellä takaakierto onnistui hienosti ja jatkoimme rataa hypylle 8 asti, jonka jälkeen palkkasin. Jatkoimme rataa samalta hypyltä (eli 8) ja jopa onnistuin ohjaamaan Mikon hypylle 12 asti. Putkeen en meinannut saada poikaa millään. Pari kertaa jätin Mikon hypyn 11 viereen (kuvassa numeron 16 kohdille) istumaan ja menin itse melkein putken suulle. Kutsuin Mikoa ja ohjasin sen hypylle 12 (ihmettelin joka kerta, että hyppy onnistui, luulin, että Miko enemmin juoksee suoraan mun luo) ja siitä putkeen, mutta aina vaan Miko meni A:lle. Lopulta yritin vain saada Mikon suoraan putkeen, joka sekään ei ollut helppoa kun A oli niin kiva. Onnistuneeseen putkeen lopetettiin meidän vuoro.

Odotellessa kävimme sivussa tekemässä keppejä molemmilta puolilta. Ennen keppejä oli yksi hyppy. Miko pujotteli hyvin ja melko vauhdikkaasti. Pari kertaa Miko lopetti liian aikaisin, mutta muuten meni tosi hienosti. Oikea sisäänmenoväli taitaa olla Mikolle jo selkeä, sillä palatessamme alkuun Miko pari kertaa meni itsenäisesti kepeille ja meni ne ihan oikein.

Toisella kierroksella kävi samoin pussin jälkeen eli Miko jäi selän taakse ja suuntasi oikealle. Jälleen uuden yrityksen jälkeen meni oikein hienosti ja rata sujui mainiosti, kunnes tuli putki 13. Piti taas ohjata Miko putkeen suoraan edestä päin ja pääsimme sitten tekemään radan loppuun asti. Hypyn 15 Miko meni ensin takaa, mutta korjauksen jälkeen se ja loppurata meni hyvin. Meille siis lisää harjoitusta pimeään putkikulmaan, mutta erityisesti putki kontaktin alla kaipaa harjoitusta. Miko tykkää niin A:sta ja puomista, että valitsee ne ennemmin kuin putken.

Ensi viikon illat menevät koulun aloituksessa, mutta toivottavasti loppuviikosta sen verran lauhenee, että päästäisiin perjantaina omatoimitreenaamaan. Vaikka lumi ja pakkanen on kiva asia tähän aikaan vuodesta, niin omatoimitreenien takia mieluummin saisi olla lumetonta ja pakkasetonta.