Kävin kaksi viikkoa sitten tulostamassa Omakoira-palvelusta Mikon vakuutusarvolaskelman ja tällaista se sanoi:

Perusarvo 1200 €

+ 500 € - vähintään 1,5-vuotias koira, jonka katsotaan olevan koulutettu metsästys- tai muuksi käyttökoiraksi

+ 200 € - PEVISA-tutkittu koira

+ 200 € - näyttelytulos (ERI)

+ 200 € - 1 x näyttelytulos (SERT)

Vakuutusarvo: 2300 €

Tuo 500 euroa tulee ilmeisesti siitä, että ollaan käyty mejä-kokeissa, vaikka niistä ei tulosta olekaan. Kooikereilla ei ole PEVISAa, mutta tuo varmaan kattaa jalostuksen kannalta suositeltavat terveystutkimukset.

Hyväksytysti suoritetuista taippareista, valionarvoista ja hyväksytystä luonnetestituloksesta/käyttäytymiskokeesta tulisi lisää euroja.

Sitten ihan aiheen vierestä. SAGIlta on tullut kuun alussa lausuntopyyntö jäsenyhdistyksilleen koskien agilitysääntöjen päivitystä. Agiseuran keskustelupalstalla on ollut säännöistä keskustelua, johon itsekin osallistuin. Tutustuin ainoastaan kokoluokkiin ja hyppykorkeuksiin. Kannatan ylempien hyppykorkeuksien alentamista, sillä erityisesti makseissa on mielestäni aivan liian korkeat hypyt tällaisille pikkumakseille niin kuin Miko ja eihän ne ole hyvästä isommillekaan koirille. Samalla tuli sitten todettua, että pieni medi joutuu hyppäämään max 10 cm säkäkorkeuttaan korkeampia hyppyjä, mutta pieni maksi joutuu hyppäämään vähintään 10 cm (12 cm)  säkäkorkeuttaan korkeampi hyppyjä. Kokemusta kun agilitysta ei juuri ole, niin nämä on tällaisia amatöörin mielipiteitä Miko on nyt agilityssa hypännyt minikorkeuksilla, ettei vaan meidän vuoksi tarvitse vaihtaa korkeutta. Maksikorkeuksista ei ole vielä kokemusta, mutta pari kertaa Miko on omatoimipisteellä ihan omatoimisesti hypännyt maksihypyn, joka todennäköisesti oli 55 cm. Se vielä menee, mutta 65 cm eli Mikoa 20 cm korkeampi hyppy on jo asia erikseen...