Käytiin tänään aamulla Espoon Juvanmalmilla Tulevaisuuden tokovalioiden treeneissä, kun kerrankin oli päiväsaikaan mahdollisuus osallistua. Aloitin siis tänään loman ja vasta pääsiäisen jälkeen palaan töihin. Tein Mikon kanssa tokoa ja agilitya sekaisin. Aloitettiin perusasennoilla, käännöksillä ja pienillä seuraamispätkillä. Seuraaminen kaipaisi kipeästi vinkkejä joltain kokeneelta, sillä se ei vaan toimi. Miko tulee ihan liian takana ja katsekin on välillä suoraan eteen. Lauantaina alkaa seuraava HSKP:n tokokoulutus, mutta eipä päästy taaskaan. On varmaan ihan turha edes enää hakea, kun hakijoita on varmasti runsaasti. Ilmoitan meidät koirakoulun tokokurssille kunhan kesän agilitytreenipäivä selviää. Tehtiin myös pari kertaa luoksetulo, joka oli ihan täydellinen haukahdusta lukuun ottamatta. Miko haukahti keskellä matkaa, mutta ei se haitannut, kun pääasia on Mikon innostuminen. Tosi hienosti laukaten poika tuli suoraan sivulle.

Muutama kerta tehtiin myös liikkeestä maahan ja seiso sekä hyppy. Tokohypyn Miko aluksi kiersi ja sai siitä palkankin, kun sellainen esteen takana odotti kupissa. Pari kertaa kokeiltiin hyppyä ja sitten onnistui liikkeenä. Loppuun paikkamakuu labbistytön kanssa. Aluksi palkkasin useammin, sillä pitkään aikaan ei ole ollut ketään vieressä. Hieman pidemmän välin aikana Mikon nousi ja meinasi mennä moikkaamaan labbista. Onneksi Miko pysähtyi ja jäi seisomaan paikoilleen kun käsky kävi. Sen jälkeen makaaminen sujui hienosti ja veikkaan, että ainakin 2min tuli yhtäjaksoisesti makuuta ilman palkkaa, ehkä enemmänkin.

Keinu on mennyt niin takapakkia lentokeinon jälkeen, että halusin ottaa pelkkää nousua. Ei siitäkään oikein mitään tahtonut tulla, joten täytyy alkaa ihan alusta kunhan meidän kenttä sulaa. Kepit meni kerran hienosti, mutta sen jälkeen hajut vei mennessään ja jotain nuoltavaa Miko löysi matosta. Sen jälkeen Miko katsoi muhun huuli väpättäen, joten jotain tyttöjen pissoja kai sieltä löytyi... Tehtiin myös puomia yhden hypyn kanssa sekä takaakiertoja kahdella hypyllä pyöritellen.

Toko meni ihan ok, mutta agilityyn intoa ei oikein tahtonut löytyä. Ihan suosiolla kannattaa ensi viikon ylimääräisissä hallitreeneissä keskittyä tokoon ja jättää ylimääräiset agilityt ulkokentälle. Kaikkein parhaimmat agilitykokemukset oli Munkkiniemen kentällä viime touko-kesäkuussa. Miko oli joka kerta innostunut ja teki kaiken tosi hyvin. Silloin sai paljon onnistumisen kokemuksia ja siksi olisin mielelläni jatkanut siellä agilitya. Ei kuitenkaan jatkettu kun päästiin I-HAH:iin ja koska kenttä oli pieni, aitaamaton ja vieressä vilkkaat ulkoilureitit. Miko oli kovin kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta, joten jouduin olemaan kokoajan valppaana ja se oli stressaavaa. Mutta toivotaan, että tänä kesänä alkaisi sujua paremmin myös Kivikossa.


Onks tukka hyvin? Edustava kuva Mikosta (huomaa korvakorukiehkura) :D


Kevätkaktus kukkii kauniisti