Aamulla lähdimme kävelemään kohti Purina Areenaa, jossa järjestettiin match show. Hallissa oli ihanan isot kehät ja hiekkapohja vaikutti kivalta. Ihan luksusta verrattuna viime viikon mätsäriin. Taina ja Loki tulivat myös paikalle eli kahden koikkerin edustuksella mentiin tässäkin mätsärissä. Kehään pääsimme jo kolmannessa parissa ja parina oli pk collie. Tuomari oli ulkomuototuomari, jolla oli melko laajat tuomarioikeudet, mutta 8 ryhmää ei löytynyt listalta. Ravaamiset meni pääosin aika hyvin, sillä Miko välillä jopa meni vähän mun edelle, kun se normaalisti on melko perässä vedettävä kun emme ole samaa mieltä sopivasta vauhdista. En ehtinyt asettua Mikon kanssa kun tuomari tuli jo katsomaan hampaat, joten Miko jäi aika taakse ja siitä selvästi näki, ettei toimenpide miellyttänyt. Mutta ei se väistää yrittänyt. Tuomari yksittäin juoksutti kolmion ja edestakaisin. Tuomarin ei yhtään tarvinnut miettiä kummalle mikäkin nauha menee, Mikolle sininen. Mukaan saatiin myös arvostelu, jossa oli ruksattuna

  • Koiran kunto (turkki, lihaskunto): erinomainen
  • Rakenne: hyvä
  • Liikkeet: hyvä
  • Esiintyminen ja esittäminen: erinomainen

Jonkun aikaa olimme mätsäripaikalla, mutta koiria oli niin paljon, ettei ehditty jäämään värikehiin. Mikon piti kuitenkin saada vähän levätä ennen agitreenejä.

Noin tunnin Miko sai nukkua, kun lähdimme taas matkaan. Agitreeneissä oli aiheena irtoaminen, pimeät putkikulmat ja leijeröinti. Me tehtiin vaan irtoamisharjoituksia, sillä halusin jättää putket välistä.


Tässä vain radan alkuosa, jota me tehtiin

Ensin tehtiin hypyt 1-2 ja 4-5. Kouluttaja oli namikipon kanssa viimeisen hypyn takana. Palkan saatuaan Miko sai kauheat hepulit ja veteli täysiä ympäri kenttää. Toisen toiston jälkeen kävi ihan sama juttu. Sellaisella innolla Miko tuota pätkää suoritti, että putken olisi varmasti voinut ottaa mukaan, mutta säästetään se meidän omiin treenihetkiin. Pari kertaa Miko jätti hypyn 4 välistä kun siten pääsi nopeammin namikipolle. Ehdin paremmin näyttää neloshypyn, kun otin itse vähän etumatkaa. Jatkettiin rataa puomilta hypylle 9. Hyppyjä saatiin hetki hinkata, kun ei ollut ihan helppoa. Seiskan jälkeen yritin valssia, mutta parhaiten sujui kun vain juoksi suoraan puomin viertä. Takaaleikkaus sen jälkeenkin onnistui kun ensin kouluttaja oli namikipon kanssa ollut hypyn 9 edessä ja sitten sen takana.

Tauolla tehtiin pari kertaa keppejä sekä hyppy-rengas pätkää. Kivasti meni kaikki. Toisella kierroksella tehtiin samoja juttuja kuin ensimmäisellä. Meni ihan ok, vaikka Mikon energiat taisi mennä jo ensimmäisellä kierroksella. Paluumatkalla autossa oli ihan väsy poika. Veikkaisin, että iltalenkin aikaan poika on taas pystyssä Huomiselle ei varsinaisesti ole mitään ohjelmaa, mutta saattaapi olla ettei silti vaan huilita.


Jalaton kooho ja lelu