Viime aikoina on aika usein tunnit loppunut kesken päivästä, joten siksi taas maanantaiaamuna kirjoittelen töissä eilisistä agitreeneistä... Eilen oli siis talvikauden vikat treenit. Oli kyllä niin nätti ilma, että olisi jo voinut mennä ulos. Tätä on jo odotettu, kun hallitreenit ei ole ihan meidän juttu. Viimeiseksi pidettiin kisat. Radalla oli kaikki kontaktiesteet ja mutkaputkia taisi tulla 3-4. Kouluttaja suositteli meille kahden pätkän tekemistä, joista ensimmäinen oli alku eli hyppy-puomi-hyppy-hyppy-kepit. Kepit olivat samassa linjassa puomin kanssa, joten hypyt olivat kaarteessa ja kepeille piti valssata ja ohjata vaikeammalta puolelta eli vasemmalta. Miko oli selkeästi innokkaampi jo radalle mennessä, joten hyviä suorituksia oli odotettavissa. Olin itse vähän hukassa valssi kohdassa, kun en nähnyt missä kepit olivat ja siksi meni vähän pyllylleen. Otettiin kepit kerran yksinään ja voi kun Miko meni hienosti! Toisella yrityksellä taas sössin ennen keppejä, joten kouluttaja pisti mut tekemään ohjauskuvion kerran ilman koiraa. Ei se edes olisi ollut niin vaikeaa, mutta kun sählää niin ei siitä mitään tule. Otettiin sitten vielä kerran uudestaan. Valssi ei taaskaan ihan onnistunut (syynä siis se, etten vain osannut ajoissa katsoa missä kepit on ja sitten oltiin jo väärässä paikassa), mutta sain korjattua virheen niin, että Miko meni kepeille. Ja taas, mitä kepittelyä! Kouluttajakin olin ihan, että vau ja sanoi, ettei enempää keppejä enää tehtäisi. Jostain Miko oli kaivanut vauhdin kepeille, joten eilen sai olla supertyytyväinen pojan pujotteluun.

Toinen pätkä oli hyppy-rengas-pituus-hyppy-hyppy-hyppy. Renkaalle piti valssata, mutta muuten esteet oli melkein ringissä, joten ei ollut kovin vaativa pätkä. Ensimmäinen kerta meni hyvin ja kouluttaja oli taas iloisesti yllättynyt Mikon menosta. Toisella kerralla onnistuin taas valssaamaan niin, etten tiennyt renkaan sijaintia, joten meni pieleen. Aloitettiin alusta. Oma ohjaaminen oli jotain sinne päin, joten tuli paljon huonompi suoritus ja taisi Miko jonkun hypyn kiertääkin. Viimeisellä kerralla olin taas mukana ja saatiin hyvä suoritus. Hyvään toistoon sitten lopetettiin. Kouluttaja vielä sanoi, että loppukeväästä Mikolle on kivasti alkanut tulla intoa lisää ja mietti johtuuko se keväästä vai siitä, että teen itse jotain toisin. Tähän oli kiva päättää talvikausi. Tällä viikolla ei ole ollenkaan treenejä, mutta käydään joku päivä kentällä tekemässä hyppytekniikkaa, putkea ja keinua.

Takapään ja syvien lihasten vahvistusprojekti on viime viikolla edennyt niin, että kävimme keskiviikkona, torstaina, perjantaina ja sunnuntaina sellainen iltalenkki, jonka varrelta löytyy puunrunko. Runko aika kivasti kapenee loppua kohden, joten aluksi on helpompi pitää tasapaino, mutta sitten Mikon lihakset joutuvat tekemään enemmän töitä. Eilen myös naksuttelin peruuttamista, jota Miko jo tosi kivasti tarjoaa. Lauantaina piti käydä juoksemassa, mutta olin pukeutunut aivan liian lämpimästi, joten lyhyttä pyrähdystä pidempään ei vaan pystynyt.

Lauantaina ostin uuden veripullon, jonka jätin sulamaan. Illalla pistin sen jääkaappiin ja sunnuntai-iltana pakkaseen. Ei siis tehty vielä viikonloppuna kevään ensimmäistä jälkeä, vaikka aikomus oli. Ehkä ensi viikonloppuna. Ja lopuksi itselleni muistiin: Mikolle on keskiviikkona pistetty punkkipanta.