Perjantaina kävimme Tainan ja Lokin kanssa meidän kentällä vähän treenailemassa. Lumet oli jo pääosin sulanut, mutta joissain kohdin oli vielä aika paljon vettä. Sopivasti oli silti tilaa treeneille. Aloitettiin ulkokausi hyppytekniikalla, jota täytyykin taas alkaa viikoittain harrastamaan, erityisesti siksi, että olisi mahdollisuus päästä uudestaan Ullan hyppytekniikkakurssille. Tehtiin neljä toistoa, jotka kaikki meni ok, mutta en osaa sen kummemmin sanoa tekniikasta, vaikka aina mielelläni haluan harjoitukset videolle. Miko teki pari ylimääräistäkin toistoa kun kerran pikku spurtin jälkeen paineli suoraan perussarjalle. Vauhtia oli niin paljon, että Miko joutui jarruttamaan namikipolle tullessaan niin kovaa, että hiekka vaan lenteli. Ja sitten se meni hypyt vielä takaisin päin. Hyvä vaan, että intoa löytyy. Muuta en ollut suunnitellut, mutta olisi kyllä kannattanut. Keppejä tehtiin pari kertaa, mutta ei niin hyvällä menestyksellä kun tuli virheitä ja kun en palkannut, niin ei Mikoakaan enää kiinnostanut. Lopussa treenejä häiritsi kun paikalle tuli muitakin treenaamaan ja Miko vikisi toisten koirien perään. Saatiin kuitenkin tehtyä hihnassa keinun nousua ja Miko pitkästä aikaa ravasi keinulla. Mikoon sai onneksi alun jälkeen ihan hyvin kontaktin, joten tehtiin loppuun vielä putkiharjoitus yhden hypyn kera. Vauhdikkaat kaksi suoritusta tuli. Ihan tyytyväinen olen treenihetkeen, vaikka suunnittelemattomuuden takia tulikin vähän häslättyä. Lokin meno oli yhtä hienoa kuin aina ennenkin.

Sunnuntaina oli tokavikat treenit hallissa. Rata oli suunnilleen tällainen:

Ensin tehtiin esteet 1-9. Kun putket oli suorana, niin tehtiin mekin niitä. Aluksi Miko jatkoi putkelta 2 suoraan seuraavaan, mutta kun kävin hakemassa sen putken suulta, niin päästiin oikealle esteelle. Miko oli ihan muissa maailmoissaan. Treeneissä oli Miko ja kolme tyttöä, joista kahden luo se yritti alussa karata. Pari toistoa kyllä tehtiin, mutta meno oli niin tahmeaa, että suosiolla päästettiin seuraava kentälle. Seuraavalla kerralla tehtiin 9-16. Olin sitä mieltä, että putket saisi jättää kokonaan pois, koska Mikon into tuskin kasvaisi. Mutta kouluttaja oli sitä mieltä, että mennään vaan putketkin ja lyhensi putkea 11. Vinkupallosta Miko ei taaskaan innostunut, joten siirryin pelkkiin nakkeihin. Nakit motivoi enemmän, joten saatiin hyviä toistoja. Palkkasin Mikon aina putkien jälkeen. Pyörityskohdissa tuli kehuja Mikon hyvistä käännöksistä. Kolmannella kierroksella tehtiin vielä tuota jälkimmäistä pätkää, kun se meni niin hyvin. Kouluttaja sanoi, että vikalla toistolla Mikon silmät loistivat kun se näki putken ja se ampaisi sinne hyvällä vauhdilla. Hän oli myös sitä mieltä, että kyllä Mikosta vielä putkihullu tulee. Yllätyin positiivisesti, että Miko alun jälkeen innostui touhusta. Viimeisellä kerralla on luvassa "kisat". Toivottavasti päästäisiin silloin menemään koko rataa.

Ulla Kaukosen hyppytekniikkakoulutus on heinäkuun lopussa ja sinne aion Mikon ilmoittaa. Koirakot valitaan ilmoittautumisajan jälkeen, joten viilailen vielä meidän ilmoittautumisesta kohtaa "Miksi haluan koulutukseen". Mun mielestä perustelut on ihan hyvät, joten täytyy toivoa, että päästään mukaan. Perusteluissa mainitsin sen, että Ulla sanoi Mikon käyttävän huonosti takapäätään ponnistaessa sekä sen, että me ollaan tehty harjoituksia ja haluaisin tietää onko niistä ollut hyötyä ja mitä seuraavaksi kannattaisi harjoitella. Nyt täytyykin aloittaa ahkera hyppytekniikan treenaaminen sekä takapään ja syvien lihaksien vahvistaminen. Jospa treenisuunnitelman teosta olisi jotain apua, kun välillä tahtoo olla vähän saamaton...

Tässä vielä vähän parempi video Mikon "etupääpiehtaroinnista" kun mitä joskus aikaisemmin pistin