Tänään meillä oli agilityssa taas sijaiskouluttaja, joka ei ollut mulle tuttu. Tämmöinen radanpätkä oli tällä kertaa:


On taas jotain sinne päin

Koira piti jättää lähtöön ja kutsua se hypyn 3 takaa, jossa tehtiin pakkovalssi. Putkelta lähetys hypylle 5, hypyn 6 jälkeen putkijarrutus ja lopussa takaaleikkaus. Radan oli tarkoitus jatkua vielä yhdellä esteellä oikealle, mutta hyppy olisi tullut liian lähelle aitaa. Mua huoletti muuri, joka ei tainnut ihan maksikorkeudessa olla, mutta siinä oli mediä korkeampi palikka, ja hypylle 5 irtoaminen. Tehtiin ensin muuri yksinään kerran molemmilta puolilta ohjaten. Miko meni hyvin yli, mutta kouluttaja sanoi, että aika rimaa hipoen. Mutta eipähän tullut palikat muurin päältä alas. Pakkovalssi meni hyvin, vaikka omassa sijoittumisessa olisi ollut parantamista ja taisin liikkua taaksepäin enkä esteen suuntaisesti. Miko irtosi hyvin hypylle 5, sillä vauhtia oli kivasti. Putkijarrutus epäonnistui ja pikku pyörähdyksen jälkeen matka jatkui putkeen. Takaaleikkaus ei ihan onnistunut kun Miko ei irronnut hypylle 8. Yksi toisto oli meille ihan tarpeeksi, sillä oli niin lämmin. Miko hyytyy tällaisella ilmalla niin nopeasti.

Toisella kierroksella ei sitten mennytkään enää niin hyvin. Pyysin kouluttajaa pistämään namikipon maahan takaaleikkauksessa, mutta kippoa käytettiin jo hypyn 5 takana. Sanoin, että hypylle irtoaminen on ihan vauhdista kiinni. Jos vauhtia on, niin Miko kyllä irtoaa, muuten ei. Olisi pitänyt ottaa huomioon, ettei Miko ollut enää niin innokkaana... Vahinko pääsi käymään putkessa 4 ja se harmittaa kamalasti. Koko kesätreenikausi on mennyt putkien osalta niin hyvin. Miko on suorittanut putket vauhdilla niin kuin mitään ongelmaa ei koskaan olisi ollutkaan. Tyhmä Suvi.

Jotain hyvääkin Mikon innottomuudesta aiheutui. Varmaan ensimmäistä kertaa kouluttaja puuttui Mikon vauhdittomuuteen. Ensin teimme esteet 6-7 niin, että pidin Mikosta kiinni samalla kun kouluttaja lähti namikupin kanssa putken päähän samalla innostaen Mikoa. Ja kun päästin irti, Miko lähti kuin tykin kuulasta. Tehtiin sama toisin päin ja taas Miko lähti kovalla vauhdilla eikä ainakaan mitään irtoamisongelmia ollut. Kouluttaja halusi tehdä saman vielä esteillä 4-5, jota vähän epäröin, koska juuri tuohon putkeen Mikon koipi nousi. Mutta turhaa oli epäröinti. Vaikka Miko olisi voinut oikaista namikupille, niin se meni hienosti putken kautta ja vauhtia oli taas runsaasti. Kouluttaja sanoi, että meidän pitäisi tehdä tuollaisia harjoituksia joka kerta treeneissä. Hän sanoi, että Mikolle oli helppo saada vauhtia lisää, joten nyt pitäisi enemmän keskittyä vauhdin kasvattamiseen eikä tekniikkaan. Ja mun pitää itse paljon kuivaharjoitella ilman koiraa, jotta intoa vieviä virheitä ei tulisi mun takia. Kouluttajalla riitti muutenkin kaikkea mielenkiintoista sanottavaa.

Nämä oli meidän viimeiset treenit ennen kesätaukoa. Tarkoituksena on käydä omatoimitreenailemassa kesätauon aikana erityisesti hyppytekniikkaa, keinua ja keppejä sekä vauhtia. Viikon päästä eli juhannusaaton aamuna on suunnitteilla ekat treenit ja sitten pidämme ehkä kahden viikon tauon ja jatkamme kun mulla alkaa loma. Pidempi tauko on tarkoitus pitää talvella. En aio ilmoittaa Mikoa talvitreeneihin vaan treenaamme kesäkauden päätyttyä niin kauan kuin kentällä ei ole lunta ja sitten aloitamme kevääseen kestävän tauon. Me ei muuten päästy heinäkuun lopulla pidettävään Ulla Kaukosen hyppytekniikkaseminaariin, mutta syksyllä järjestetään yksipäiväinen koulutus, johon meidän pitäisi päästä mukaan.