Siitä lähtien, kun Miko meille tuli, olen löytänyt siitä max 2 punkkia/kesä. Tänä kesänä niitä on nähty jo ihan liikaa...

Lauantaina, kun erkkari oli päättymäisillään, Markus pisti viestiä, että Mikolla on varmaan korvassa jotain, kun sieltä rapsuttaessa Miko vinkaisi. Markus tutki korvan, muttei löytänyt mitään. Itsekin katsoin Mikon korvat enkä nähnyt mitään. Eilen kun tulin töistä kotiin, Markus pyysi heti katsomaan Mikon korvaa. Siellä oli punkki, tosi iso sellainen. Luulen, että punkki on ollut ainakin lauantaista lähtien korvassa, sillä en ole koskaan ennen nähnyt niin valtavaksi paisunutta punkkia. Mutta en ymmärrä, miten se on jäänyt huomaamatta kun olen lauantain jälkeenkin katsellut Mikon korvia. Punkki oli korvalehden sisäpuolella, aika reunassa. Punkin irrottaminen oli vaikeaa, sillä se oli lujasti kiinni. Lopulta punkki irtosi, mutta imukärsä/pää jäi Mikon korvaan. Yritin vielä pinseteillä nyppiä punkin osaa pois, mutta eihän se mihinkään lähtenyt ja ihan turhaan ärsytin puremakohtaa. Mikki-raukka istui koko ajan kiltisti paikallaan, vaikka varmasti sattui. Tänä kesänä Mikosta on irrotettu kaksi punkkia ja molemmat on ollut lujasti kiinni. Aikaisemmin punkit on irronnut paljon helpommin.

Tänään meillä oli tokotreenit ja aiheena nouto. Ensin tehtiin paikalla makaaminen 1,5 min. Kesken makuun vieressä agikentällä tuli joku rähinä, jolloin Miko nousi ylös ja haukahti. Päästin jonkun äännähdyksen ja Miko onneksi jäi paikalleen. Kävin palauttamassa sen maahan, mutta Miko nousi ylös melkein saman tien. Toisella yrityksellä se jäi maahan ja loppu meni hyvin. Meille kaikkein vaikein liike tulee olemaan paikkamakuu, sillä Miko reagoi niin helposti häiriöihin. Olisi ehkä syytä treenailla paikalla makuuta vähän useammin ja erilaisissa häiriöissä.

Odotellessa meidän noutovuoroa teimme paikalla makaamista ja seuraamista. Kerroin meidän nouto-ongelmasta, johon kouluttaja suositteli naksuttelua jonkun muun kuin kapulan, esim. lapasen, ottamisesta suuhun. Hän myös sanoi, että todennäköisesti mulla on liian pitkä palkkaamisväli eli 5 sekunnin välein pitäisi tulla onnistuneita suorituksia, joista palkka. Lopuksi teimme vielä hyppyä, joka oli tällä kertaa hieman innokkaampi kuin parilla aikaisemmalla kerralla.

Meidän rapussa, kävellessämme portaita ylös, näin punkin Mikon turkissa. Heti kotona Markus nappasi sen pois ja kävin sitten koko koiran läpi. Housukarvoista löytyi vielä toinen punkki, mutta se oli kuollut. Ensin löytynyt punkki oli aika lähellä sellaista kohtaa, johon eilen pistin Bayvanticia ja se oli elossa... Tänä kesänä Mikosta on siis löytynyt jo 5 punkkia! Niistä kaksi on ollut kiinnittyneenä. Nyt kai pitäisi olla runsas punkkikesä, mutta kyllä silti tuntuu, että punkkipanta olisi parempi vaihtoehto. Taidan pistää punkkipannan Mikolle uudestaan kun Bayvantic on ollut 4 viikkoa ja toivoa ettei se enää niin rapsututtaisi.