Viime viikon sunnuntaina kävin ostamassa sadevaatteita. Mukaan lähti Rukan sadeasu (ulkoilupuku, takki+housut), kahdet vedenpitävät housut sekä sadeviitta. Eiköhän näillä pärjää sateessa! Kokeilin myös sadetakkia ja -housuja, mutta pienin löytämäni koko eli xs oli liian iso. Ehkä kokeilin miesten kokoja, kun valitsin tummansiniset enkä keltaisia? Ehkä joskus tulee hankittua "kuravaatteetkin". Sunnuntaina tuli vettä, joten uusi takki ja vähiten vedenpitävät housut pääsivät heti testiin. Hyvin pysyin kuivana n. 30-45min pituisen lenkin ajan, vaikka vettä tuli reippaasti. Pidempää lenkkiä en viitsinyt tehdä, kun Miko ei oikein näyttänyt nauttivan... Mutta gore-texit petti. Täytyy jossain vaiheessa panostaa kunnon kenkiin, joilla pärjää sateessa. Kumisaappaita en halua lenkeillä käyttää, kun niillä ei ole niin hyvä kävellä.

Aikaisemmin sunnuntaina kävin vinttikoirakeskuksella Aptus showssa, jossa esiintyi viisi uroskooikeria (Miko olisi ollut kuudes). Tainan ja Lokin kanssa tuli siellä vietettyä jokunen tunti reippaassa vesisateessa. Kuvia näyttelystä löytyy täältä.


Mikon velipuoli Viljo (Estaika's Feral) Aptuksessa

Keskiviikkona sain käydä noutamassa tilaamani objektiivit Top Shotista, joka on kameroihin erikoistunut liike Malminkartanon asemalla. Heti illalla piti päästä molempia uusia objektiiveja eli tätä ja tätä testaamaan. Ilta-auringossa oli vaikea saada asetuksia kohdilleen, joten kuvat on otettu automaattiasetuksin. Kyllä mä joskus vielä opin...


Tämä on otettu zoomiobjektiivilla Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM


Loput on pikkuobjektiivilla Canon EF 50mm f/1.8 II

Torstai oli sitten päivystysreissu, joten viimeiset tokotreenit jäi välistä. En muistanutkaan torstaina kirjoittaa, että eläinlääkärissä vaaka näytti 15,6 kg! En voinut uskoa tuota lukemaa, kun Miko oli kaksi viikkoa sitten eläinlääkärillä painanut 14,8 kg. Punnitsin Mikon tänään Wiillä ja se näytti 15 kg. Vähän on siis tullut painoa lisää. Torstain painoa varmaan kasvatti panta sekä päässä ollut neste.

Perjantaiaamuna oli tarkoitus mennä treenaamaan agilitya, mutta niistä suunnitelmista piti luopua. Miko on saanut koko viikonlopun levätä, joten katsotaan koska treenit sitten pidetään. Kovasti teki mieli osallistua Purina Openiin (aikaisemmin HAU Open), joka alkaa maanantaina, mutta onneksi tänä vuonna ei ole möllejä mukana. Meidän kuitenkin pitäisi tehdä jotain muuta kuin kokonaisia ratoja. Mutta harmi, ettei möllejä ole, koska kolmen viikon aikana olisi ollut kuusi kertaa möllit.

Perjantaiaamuna Miko oksensi vähän sen jälkeen kun olin antanut sille agitreeneihin tarkoitettua maksalaatikkoa. Lenkillä Mikolla oli kova heinänhimo ja annoin sen laiduntaa. Kotona päiväruuan jälkeen Miko taas oksensi. Ihmettelin isoa mötikkää oksennuksen keskellä, joka osoittautui isoksi heinäpaakuksi. En heti tunnistanut, kun väri ei ollut enää vihreä... Todennäköisesti kortisoni aiheutti pahoinvointia. Iltaruoka pysyi jo sisällä.

Juhannus on vietetty kotona eikä oikein mitään olla tehty. Miko on joutunut öisin pitämään kauluria, jottei se nuolisi tassua, jossa iho on ärtynyt. Turvotus päässä laski heti seuraavana päivänä. Toivottavasti turvotus ei enää palaa. Vähän häiritsee, etten tiedä mikä turvotuksen aiheutti. Olen etsinyt tietoa kirpuista, joiden purema voi varmaan saada jotain vastaavaa aikaiseksi, mutta en oikein usko, että kirput olisi kyseessä. Olen tosin löytänyt Mikosta kirpun ulosteenomaista "rouhetta", mutta tekemäni kirpputestin perusteella rouhe ei sisältänyt verta. Eikä Miko normaalia enemmän rapsuta itseään eikä siitä ole löytynyt karvattomia kohtia. Bayvanticin pitäisi pitää kirput ja muut ulkoloiset poissa. Toivotaan, että oireilu jäi tähän.

Vielä kaksi viikkoa töitä ennen loman alkua!