Tänään vähän meidän pupuista, mutta ensin koirajuttuja. Erityisesti Mikon rintakarvat ja etutassut näyttävät nyt pesun jälkeen oikein valkoisilta Takajaloissa Mikolla ei niin paljon ole ihan puhtaanvalkoista väriä kun sekä reisissä että jaloissa on niin paljon pieniä ruskeita pilkkuja. Takapään pilkkuihin kiinnitin huomiota silloin kun oli lunta. Jotenkin ne silloin pisti silmään. En tiedä missä vaiheessa ne turkkiin on ilmestynyt Turvavöihin kiinnitettävät valjaat ovat olleet jonkin aikaa hankintalistallani ja viime maanantaina kun näin Leevillä sellaiset, sain vihdoin ostettua myös Mikolle omat. Ostin valjaat lauantaina ja niitä ei tarvinnut yhtään säätää, olivat Mikolle juuri sopivat. Joulukuussa pitäisi tulla niille ensimmäistä kertaa käyttöä. Juuri lauantaina oli Hesarissa juttua lemmikeistä autossa. Siinä mainittiin, että jos törmää seinään 50km/h nopeudella, niin 10kg koira lentää 400kg voimalla. Eipä siis ole kovin turvallinen valinta pitää koiraa irrallaan takapenkillä.

Mutta pupuista ajattelin kirjoittaa vain siksi kun eilen häkkejä siivotessa alkoi niin ärsyttää Erityisesti Leevin voisin vapauttaa citykanien joukkoon... Pupusilla on ollut matot häkin pohjalla ja häkissä vessalaatikko, johon olen ne ovat oppineet tekemään tarpeensa. Häkkejä ei siksi ole tarvinnut siivota kuin kerran viikossa ja vessalaatikko tietysti useammin. Pepellä homma toimii edelleen, mutta Leevillä ei. Leevi pelkäsi aluksi Mikoa niin, että alkoi pissata mattonsa päälle. Enää Leevi ei pelkää, mutta tapa jäi. Pari pissaista mattoa tuli heitettyä roskiin, kun en jaksanut alkaa pestä mattoja joka viikko. Niinpä vaihdoin Leevin häkin pohjalle sanomalehteä. Sanomalehden päälle en pistänyt mitään kuivikkeita, ettei Leevi pitäisi koko häkkiä vessanaan. Sanomalehdet oli yhden päivän jälkeen aivan pissassa (miten sitä riittääkin niin paljon?). Sanomalehtiä oli Leevin häkissä varmaan kuukauden kunnes eilen päätin olla laittamatta häkin pohjalle mitään. Puput kuitenkin tekee mielellään tarpeensa johonkin imukykyiseen, ettei tassut kastu. Seuraavasi siivosin Pepen häkin ja kun tulin vessasta, jossa olin pessyt Pepen vessalaatikon, Leevi oli jo ehtinyt papanoida ja pissata häkin pohjalle. Argh! Ensimmäiset papanat ja pissat oli ilmestynyt vessalaatikkoon vasta tänään sillä aikaa kun kävin kaupassa. Noh, ehkä tänään kun siivoan häkin, pistän vessalaatikon keskelle häkkiä, johon Leevi eniten tarpeitaan tekee. Ärsyttää vaan, kun Leevi niin sotkee. Pepen häkin kanssa pääsee paljon vähemmällä siivouksella.

Markushan on ollut Mikon tulosta lähtien sitä mieltä, että minun pitäisi antaa puput pois. Kyllähän ne Mikon tulosta on saanut kärsiä, kun mulla ei ole niille enää niin paljon aikaa. Tietenkin ne saa ulkoilla, saa ruokaa jne. mutta niiden elämä on käynyt vähän yksitoikkoisemmaksi. Mutta huolehdin pupuista ihan loppuun saakka, kun ne olen hankkinutkin. Niistä vain tuntuu olevan nykyään enemmän vaivaa kun iloa... Ihania ne silti on

Pepe toukokuussa 2008

Leevi lokakuussa 2006