Lähdimme jouluaattona bussilla Helsinkiin. Aattosuunnitelmat olivat muuttuneet sen verran, että olimmekin äidillä Kannelmäessä. Alun perin meidän piti mennä Mikan luokse Rekolaan Vantaalle. Melko pian äidille tulon jälkeen lähdimme ulos ja Miko pääsi ensimmäistä kertaa koirapuistoon Menimme Purina Areenan viereiseen koirapuistoon, jossa ei (onneksi) ollut muita. Puistosta löytyi frisbee, jota heitimme Mikolle. Siinä sai poika juosta kunnolla. Koirapuistosta menimme Lauralle, joka tarvitsi apua lahjakassien kanssa. Miko pääsi vähän painimaan Sisin kanssa (ja syömään Sisin ruokia). Matkalla takaisin äidille Miko hauskuutti sukeltelemalla lumessa

Mikoa piti vahtia aina kun se meni keittiöön, kun siellä oli niin paljon kaikkia hyviä tuoksuja. Onneksi Miko ei kerinnyt montaa kertaa nousta pöydälle eikä se saanut mitään varastettua Meidän ruokailun ajaksi Miko sai kaksi possun korvaa ja Mikolle oli myös varattu annos maksalaatikkoa.

Ruokailun jälkeen tuli joulupukki. Mikon mielestä pukki oli pelottava eikä sitä olisi pitänyt päästää sisälle. Siksi Miko haukkui kovasti pukille Otin Mikon syliin ja annoin sen Markuksen syliin turvaan/rauhoittumaan. Sieltä Miko sitten epäilevästi katseli pukkia, mutta oli hiljaa Miko oli ollut kiltti kun sai viisi lahjaa. Ostin Messarista Mikolle ison pallon, solmulelun ja pehmeän jenkkifutispallon. Olin ostanut myös vasikan häntiä (koska sekoitin vasikan ja karitsan!) ja äidiltä Miko sai Kong Wubba -lelun. Äiti oli eläinkaupassa kertonut koiran rodun ja eläinkauppias oli valinnut noutajan(!) hampaille sopivan lelun. Jälkeenpäin äiti ja Mika ihmetteli kun Miko ei ollut hajusta tunnistanut pukkia (=Ari), mutta Miko varmaan kiinnitti huomiota vain pelottavaan ulkonäköön

Jostain syystä aattona Miko kävi tosi monta kertaa kakalla, vaikka ei ollut saanut mitään normaalista poikkeavaa ruokaa. Miko myös joi kauheasti, jonka vuoksi varsinkin joulupäivän aamuna sen kanssa sai koko ajan käydä ulkona. Miko on nyt joitain viikkoja syönyt ruokaa, joka ei sisällä ollenkaan nautaa. Tai ainakin mielestäni olen saanut naudan karsittua pois. Katson mitä makupalat sisältää ja olen ostanut vain possun nahasta tehtyjä puruluita. Jotain hyötyä naudattomasta ruokavaliosta on kai ollut, kun kakka on ollut normaalia (enää ei ole tullut yhtään limaisia ulosteita) eikä silmät enää rähmi. Silmien punoitus ei tosin ole hävinnyt ja jalkoväliään Miko nuolee joitain kertoja päivässä. Tassuja se myös nuolee jonkin verran, mutta vähäinen nuoleminen/sukiminen on varmaan ihan normaalia? Mutta ostin siis Mikolle niitä vasikan häntiä ja vasta paketin avattuani tajusin, ettei ne ollutkaan lammasta Annoin silti Mikolle yhden ja eiköhän joulupäivänä tullut muutamat limaiset ulosteet... Loput hännät lahjoitin Sisille. Olen nyt aika varma, että nauta on Mikolle pahasta.

Joulupäivänä kävimme isällä ja Päivillä syömässä. Kiinanharjakoiravanhukset Mara ja Barbi tekivät heti selväksi murinalla, etteivät olleet Mikosta kiinnostuneita Mikoa kyllä kiinnosti pikkukoirat, mutta ehkä se tajusi, ettei sen seuraa kaivattu. Siinä vaiheessa kun ruokailimme, koirat kerjäsivät kinkkua sulassa sovussa, vaikka eivät toisiinsa huomiota kiinnittäneet. Isä jakoi kinkusta koirille palasia. Yhden palan Mikon onnistui aikaisemmin varastaa... Isältä matka jatkui kotiin ja Miko oli jo niin väsynyt, että koko bussimatka meni nätisti sylissä nukkuen.

Aatonaattona kuvasin Mikon touhuja lumessa:
- Hyppelyä lumessa 1
- Hyppelyä lumessa 2
- Hyppelyä lumessa 3
- Hyppelyä lumessa 4


Miko tutustuu kuuseen ja sen koristeisiin


Koirapuistossa frisbeen kanssa


Mikon lahjat


Väsynyt Miko ei oikein jaksanut innostua lahjoistaan

Tapaninpäivänä väsyttää